Hälsning från New York


.... DATUM: 2008-03-28 TID: 02:19:05

Hej alla där hemma i Sverige! Just nu sitter jag i hotellets lobby och skriver. Det är helt otroligt här! Det går inte att föreställa sig hur stort allt är! Jag hinner inte skriva mer, ville bara säga hej till er och säga att allt är bra!


I'm flying


.... DATUM: 2008-03-23 TID: 04:33:55
image348
6 timmar kvar och jag är redan uppe. Trött som tusan men glad som få!

Come fly with me


.... DATUM: 2008-03-22 TID: 19:55:56
Antagligen sista inlägget innan jag reser till New York. Planet går 10:40 imorgon vilket betyder att vi har planerat att lämna huset vid klockan 6 imorgon bitti. Lite pirrigt börjar det bli, men framförallt har jag nog inte riktigt förstått att det här verkligen händer på riktigt. Lilla jag kommer att vara i New York så här dags imorgon.. Det är inte ens 24 timmar kvar..

Resväskan tog hela dagen att packa, men nu är jag i princip klar. Inte ens hälften är fylld, men meningen är att  vi ska shoppa allt där. Fotografering och shopping blir alltså huvudnumren under resan. Givetvis har jag lyckats stuka handleden idag när jag höll på och packa, vilket känns otroligt
typiskt mig, men jag hoppas att det är bra imorgon igen.

Nu ska jag gå och äta middag och packa klart det sista. Sedan ska jag försöka gå och lägga mig så tidigt som möjligt så att jag i alla fall får sova några timmar inatt..

Ha det bra i Sverige så hörs vi igen den 1 april då jag återigen står på svensk mark!

Glad påsk


.... DATUM: 2008-03-21 TID: 15:05:36
Har ärligt talat inte tänkt på att det faktiskt är påsk nu, måste erkänna att planeringen och packandet inför New York tar det mesta av min uppmärksamhet. Det är bara två dagar kvar nu och jag måste erkänna att jag börjar få lite resfeber. Jag har nog inte riktigt fattat att om bara några timmar (ja, jag har slutat räknat dagar och börjat räkna timmar) kommer gå omkring i Världens huvudstad. Ungefär tusen kameror är packade och jag har minst 30 minuters videobandsinspelande till förfogande, varje dag. Utöver det ska ungefär tusen bilder tas varje dag. Det viktigaste blir nog att verkligen se till att vara där, inte bara se allt genom en kameralins. Litet problem är dock att det verkar som att jag inte har några bra skor att ha på mig. Och eftersom den största delen av tiden kommer ägnas åt att gå, är skor ganska viktigt. Men som tur är ligger hotellet ungefär 2 minuter från en jättestor galleria, så det blir till att köpa bra skor så fort vi kommer fram.
43 timmar och 30 minuter tills planet lyfter från Arlanda...

Fara för allmänheten?


.... DATUM: 2008-03-18 TID: 19:02:17
image347
Jag är så glad att den här dagen snart är slut! 
♥ Vaknade imorse och kände att jag håller på att bli sjuk. Hoppas att jag kan mota bort det för det är verkligen dålig tajming att bli sjuk nu.. 
Redovisade uppdraget i skolan och nu efteråt inser jag att jag egentligen inte sa något jag ville säga utan bara babblade om Indusdelfinen..
♥ Hade det svåraste matteprovet någonsin. Är det seriöst meningen att någon i världen skulle fattat talen vi skulle räkna ut? Satt i alla fall och knappade på miniräknaren i två timmar innan jag insåg mig besegrad..
♥ Total snöstorm fastnade jag i idag,
igen, när jag skulle hem. Så typiskt!

Som ni hör är jag inte på världens bästa humör idag.. Men efter en kopp soppa och Gossip girl misstänker jag att jag kommer känna mig snällare, även lite planering inför New York gör nog susen också. Men just nu är det en radie på tio meter som gäller för att försäkra allmänheten om säkerhet..

Headline


.... DATUM: 2008-03-17 TID: 18:22:23
Har nu suttit och pluggat matte i X antal timmar. Dock känns det som att allt är bortkastat med tanke på att jag verkligen inte kan koncentrera mig just nu. Hade tyskaredovisning idag också, som faktiskt gick riktigt bra. Men det är tur att i morgon är den sista dagen med seriöst skolarbete. Då är det matteprov och muntlig redovisning av uppdraget, men sen är jag "ledig" i två veckor! Så otroligt välbehövligt att ni anar inte! Men innan dess var det matte som gällde ja, och öva på muntliga redovisningen...

Säsong fem


.... DATUM: 2008-03-16 TID: 17:30:28
image346
Om drygt en halvtimme börjar kanal 5 sända säsong 5 av One Tree Hill.
Det är den klart bästa säsongen hittills, så det måste ju bara ses! :)

7 dagar


.... DATUM: 2008-03-16 TID: 17:25:08
Har varit så otroligt slut efter flera veckors oavbrutet pluggande att jag inte orkat göra annat än bara sova de senaste dagarna. Jag har verkligen inte gjort någonting, och det har varit så skönt!

Fixat med lite saker inför New York har jag dock gjort. Är exakt en vecka kvar tills vi åker nu! Det känns helt overkligt..

Together we'ld be the perfect soulmates


.... DATUM: 2008-03-13 TID: 18:54:27

Har grävt ner mig bakom högar av böcker, datorer, mat och kläder. Men inte går pluggandet bättre för det. Deadline är imorgon, vilket betyder att jag har ungefär 22 timmar på mig att skriva klart den här skiten.

Måste berätta att vi hade yoga idag på idrotten. Det var faktiskt riktigt välbehövligt att glömma bort skolan i en minut eller två. Dock känner jag nu att jag har sträckt baksidan på vänster ben.. Typsikt mig med andra ord..

Har också träffat min soulmate idag. Vill inte gå in på exakta detaljer, men om det är någon som är intresserad så går jag alltid att få tag på, i alla fall till klockan nio ;)

Nu blir det lite mera plugg och sedan middag och för hoppningsvis liite sömn.
Trevlig kväll!


New York City Boy


.... DATUM: 2008-03-12 TID: 18:53:53

Regnet öser ner utanför fönstret just nu, men så länge jag är inomhus är det mysigt. Som vanligt är onsdagar min favoritdag eftersom jag bara har en lektion. Därför var jag hemma redan klockan halv tre, trots att jag började vid halv ett. Trots att jag hade så mycket ledig tid idag har jag slarvat bort det mesta av den. Känner mig otroligt ineffektiv just nu. Kanske beror det på att New York bara är 11 dagar bort nu vilket gör att jag i princip inte kan tänka på något annat. Idag har jag varit besatt av att hitta musik som handlar om New York.


Kommer ihåg när jag var liten och älskade den här låten, haha.


I feel so lucky


.... DATUM: 2008-03-10 TID: 18:49:48
image345
Har lyckats skrapa ihop till drygt hälften av mitt arbete nu. Dock återstår det jobbigaste, så än kan jag inte ropa hej. Istället har jag ju fastnat lite framför shoppingsidor från New York. Ganska ordentligt kär har jag blivit i tee'n på bilden. Är den inte underbar? Skulle verkligen ha behövt den
imorse..

Drama queen?


.... DATUM: 2008-03-10 TID: 09:33:41

Hade en helvetesmorgon den här morgonen. Alltså fy tusan säger jag bara. Batteriet på min väckarklocka dog under natten, det regnade, tidningen var slut, bussen krånglade och dessutom var det kö från Norra Sköndal till Globen. Suck alltså. Men det är sånt som händer..


Idag är det total fokusering som gäller. Tyvärr blir jag ju lite distraherad av en viss person som envisas med att gå fram och tillbaka precis framför mig. Fast det är i och för sig ett angenämnt problem..

Hon överdriver...dramaqueen...Min söta dramaqueen:) //Hälsningar från Maria


Rock my world


.... DATUM: 2008-03-09 TID: 19:21:12

Har lyssnat på en hel del musik idag. Tänkte på hur otroligt många minnen jag har till vissa låtar och en del personer kan jag helt enkelt inte sluta tänka på när jag hör vissa låtar.
Så här kommer en lista med några låtar som betyder extra mycket..

Toto - I'll be over you
Hinder - Lips of an angel
East clubbers - To the moon and back
Jimmy eat world - Hear you me
Nada Surf - If you leave
No Doubt - Don't speak
Shania Twain - You're still the one


Happy ending


.... DATUM: 2008-03-08 TID: 19:32:06
image344
Har pluggat hela dagen, vilket har resulterat i två sidor om naturen i Indien och Pakistan. Hade väl kanske hoppats på att få lite mer gjort, men jag fastnade framför friidrotts-VM och ja, jag är ju lite besatt. Guld till Holm är inte fy skam! Melodifestivalen måste ju ses ikväll också.

Freitag


.... DATUM: 2008-03-07 TID: 19:56:30
Nu är skolan över för den här veckan, i alla fall den tiden jag måste spendera i själva "skolbänken".. För i helgen blir det allt annat än slappande. Planerar att skriva mina resterande 8 sidor under dessa två dagar, så att jag har hela nästa vecka för bearbetning. Önska mig lycka till?

Idag träffade jag E för första gången på otroligt länge. Vi konstaterade att det är otroligt konstigt att gå från att träffa varandra nästan varje dag under tio(!) års tid, till att som nu knappt träffas alls. Bestämde i alla fall att det ska bli ändring på det! Vi bor ju trots allt bara några hundra meter från varandra..

Träffade N också idag på bussen.. Med honom är det nästan tvärt om mot vad det är med E. Träffar honom nästan mer nu än när vi gick i skolan tillsammans. Okej, kanske inte rikitigt.. Men han verkar dyka upp på de mest oväntade ställena i mitt liv. Inte för att jag har något emot det.. ;)

TV:n som ComHem glömde


.... DATUM: 2008-03-06 TID: 14:53:44
Skyndade mig till skolan i morse, men gissa vad som mötte mig när jag kom fram?? Första lektionen var inställd! Tydligen visste några i klassen redan det, och snälla J hade SMS:at mig igårkväll.. Men tror ni inte att jag inte hade sett det eller?? Såå irriterande. Men men, fick lite plugg gjort i alla fall.

Annars var det egentligen inte så mycket som hände i skolan, hade lite naturkunskap och en onödig idrottslektion. Nu sitter jag hemma i soffan och är otroligt föbannad. TV:n har bestämt sig för att inte fungera, eller rättare sagt, Comhem har för tillfället glömt bort att skicka någon signal till vårat hus. Därför kommer jag och syrran antagligen att missa dagens Gilmore girls-avsnitt som typ är det viktigaste i seriens histora. Gaah! Kan ni förstå att jag är förbannad? Det är solklart dagens I-landsproblem i alla fall...

Japp, det är min situation just nu.. Ska se om jag kan få tag i något gott från köket i alla fall för att muntra upp mig.. Men det tvivlar jag på, suck...

Echo


.... DATUM: 2008-03-04 TID: 19:03:18
image343
Blev en tom dag i bloggen igår. Men men, så blir det ibland. Kan inte skylla på att jag hade mycket att göra. Pluggade mest faktiskt (någon som är förvånad?). Idag har det också blivit en del pluggande, men även mys med älskade syster. Sista biten av chokladasken jag fick av mamma på Alla ♥dag slank ner idag. Lite stolt över mig själv att jag inte har ätit upp den förens nu. :) Givetvis ville inte min minneskortsläsare fungera, suck.. Men jag har i alla fall tagit typ världens coolaste bild på asken! Får väl försöka visa den någon annan gång..
Nu är det i alla fall snart middag och sen är det Gossip Girl på TV!

2012?


.... DATUM: 2008-03-02 TID: 19:36:35
image342
Imorgon börjar skolan igen. Det har varit otroligt skönt att ha en veckas ledigt. Jag brukar alltid känna mig otroligt ringrostig efter lov, men inser också alltid att jag till naturen egentligen är otroligt lat. Men det är väl lika bra att få lite ordning på vardagen igen, i alla fall de närmsta tre veckorna. Sen är det ju påsklov, och jag tror inte att någon har missat vad jag ska göra då!

Folkfest


.... DATUM: 2008-03-02 TID: 14:15:29
Gick upp tidigt i morse, det var ju dags för den årliga traditionen: Vasaloppet! Kan inte komma ihåg sist jag inte kollade på hela loppet eller lyssnade på radion. Det tog i alla fall hela förmiddagen, så nu sitter jag här och ska försöka få lite skolarbete gjort i alla fall. Har inte gjort någonting på hela lovet, vilket har varit otroligt skönt. Men nu börjar ångesten så sakteliga smyga sig på. Skriva en uppsats på två veckor som ska vara tio sidor? Nja, låter ganska otroligt.. Men på något sätt ska det väl gå, positivitet är viktigt!

Har tagit någon slags medicin innan New York-resan idag också. Det är exakt tre veckor kvar tills vi åker nu. Har börjat göra en lista på allt jag ska försöka få tag på där borta.. Måste jag säga att det är en lång lista?!

Happy ending?


.... DATUM: 2008-03-01 TID: 14:08:57

Är otroligt trött på mig själv just nu. Det känns som att jag skulle behöva en riktigt lång semester från mig själv...



Mika - Happy Ending