Yesterday and today


.... DATUM: 2008-05-30 TID: 15:23:23
Igår var det redovisning av uppdraget i skolan. Vår "miljövänliga dag" var solklart bäst! ;)
Efter några timmars redovisning och lyssnande på de andra grupperna skulle våran klass åka på "utflykt". I ren demokratisk anda hade vi bestämt oss för att först ha picknick och sedan spela laserdome. Blev faktiskt ganska roligt, trots att jag kom på 19 plats av 21..

Efter att vi var klara med skjutandet åkte jag och världens bästa flickor in till Gallerian för att shoppa lite. Träffade helt oväntat N och F på T-centralen. Konstigt att världen kan vara så liten ibland.. :)

Idag var det dags för det sista av fyra tyskaprov, skriftliga delen. Det gick väl sådär kan jag ju säga.. Tyska är utan tvekan mitt sämsta ämne, så jag borde kanske försöka plugga det lite mer till hösten. Men nu har jag 12 veckors ledigt, så skönt!

My new baby!


.... DATUM: 2008-05-28 TID: 21:07:31
image374
Efter mycket snack och liten verkstad har jag äntligen beställt min nya mobiltelefon (+ det efterlängtade comviq-abonnemanget). Dock kommer det ta ungefär tre veckor innan jag får den eftersom jag vill behålla mitt gamla nummer och tydligen tar det så lång tid att flytta numret. Men men, nu är den min i alla fall och jag förväntar mig mååånga sms i framtiden ;)

De senaste sju timmarna


.... DATUM: 2008-05-28 TID: 09:45:30

En liten sammanfattning över de senaste sju timmarna...
02:37 Jag vaknar av att grannens bilalarm börjar tjuta
03:05 Larmet tjuter fortfarande
03:30 Jag lyckas somna om
05:15 Vaknar av att väckarklockan ringer
06:15 Inser att jag råkade somna om och har försovit mig
07:30 Rusar iväg mot bussen
07:40 Kaos på busshållplatsen
07:45 Bussen innan min krockar och det blir ännu mer kaos. Alla passagerare på den bussen måste gå på "min" buss.
08:15 Framme på Gullmarsplan
08:20 Är fem minuter försenad till tyskaprovet
08:50 Klar med provet, och det gick inte alls bra...
09:10 Redovisar boken jag läst på engelska med J och T

Tja, en liten sammanfattning bara... Hur har er morgon varit?


Working nine to five


.... DATUM: 2008-05-27 TID: 17:43:15
image373
Då är det bara nio dagar kvar till skolavslutningen eller något sånt, det är helt otroligt vad tiden går fort.
Idag fick jag äntligen tag i min chef. Vi bestämde att jag ska jobba i fyra veckor, fyra dagar i veckan. Blir perfekt! Hoppas bara att det är dåligt väder då, för det är inte lika roligt att sitta inne när solen skiner utomhus.

Snabba cash


.... DATUM: 2008-05-26 TID: 22:28:08

Nu sitter jag här framför datorn, som så många andra kvällar. Har fixat lite med några bilder till ett grupparbete vi håller på med i skolan. Vårt arbete blir helt klart bäst, trots att några andra grupper använder sig av nakenchocker för att sticka ut (inga nämnda, inga glömda) ;)

Nehepp, tror att jag ska ta och logga ut för idag och istället läsa lite ur boken jag håller på att läsa,
Snabba cash. Riktigt bra faktiskt och dessutom är det mer miljövänligt att läsa en bok än sitta vid datorn.. Så det så ;)


En dag i parken


.... DATUM: 2008-05-26 TID: 18:09:08
Var en lite annorlunda dag i skolan idag. Främsta anledningen till det var att min kära lillasyster var med mig på förmiddagen för att hon ska skriva någon slags artikel om mig till hennes skoltidning. Den blir nog intressant att läsa med tanke på vad hon fick bevittna ;)

Sen fortsatte dagen med att hela klassen gick till en park vid vår skola och åt glass. Mysigt? Jovars.. Här nedan är en bild på parken.
image371

Nu ska jag försöka fixa lite saker till imorgon och sedan ska jag lyssna till regnets smattrande mot fönsterkarmen.

A call from S just made me realize something...


.... DATUM: 2008-05-25 TID: 16:56:33
Har solat för första gången i år idag. Inte så länge dock, men en liten bikinirand fick jag. Annars har jag inte gjort så mycket idag, eller den senaste tiden heller för den delen.. Slutspurt i skolan just nu, det är ju inte många dagar kvar till skolavslutningen. Fattar inte att jag redan har gått ett år på gymnasiet!

Nu ska jag ta mig ut i det underbara vädret igen, synd bara att det är så mycket pollen..

Lifehouse - Broken

Empty space


.... DATUM: 2008-05-20 TID: 19:15:56
Det blir inte så mycket skrivet här längre, vet inte riktigt vad det är men jag har helt enkelt inte lust längre.. Men men, allt går i perioder så misströsta inte kära läsare ;)

Kan ju i alla fall berätta lite om idag då jag var kvar ovanligt länge i skolan, ända till halv tre!! Tror inte att det har hänt sedan förra terminen typ.. Varför jag var kvar så länge idag var för att jag och S skulle göra våran statistikuppgift vilket innebar att fråga femtio personer två frågor. Har suttit och sammanställt svaren i några diagram nu, inte precis min favoritsysselsättning..

Imorgon är jag ledig hela dagen (!) eftersom matten är frivillig att komma på. Jag och S var ju så smarta att vi gjorde matten idag så imorgon kan jag fokusera på idrotten istället. Ungefär 74938740928734 frågor (och jag överdriver INTE) måste jag kunna tills imorgon, och om jag känner vår idrottslärare rätt har han säkert klurat till det så att det ändå inte spelar någon roll vad man har tränat på..

Jaja, det blir morgondagens problem. Nu blir det snart middag och sedan måste jag ju kolla på första semifinalen i Eurovision :)

Watching me


.... DATUM: 2008-05-18 TID: 18:21:06
image370

Det var väldigt länge sedan det var såhär tomt i bloggen, inte bra Johanna! Men jag har varit sjuk sedan jag skrev förra inlägget och bara varit hemma och kollat i taket ungefär. Har mått riktigt dåligt, men det var i alla fall bra tajming när det gäller vädret. Har varit en otroligt grå vecka! Men nu är jag på bättringsvägen igen. Planerar att gå till skolan imorgon, men jag orkar inte tänka på allt som jag har missat eller kommit efter med. Nej, fy fasiken för att vara sjuk! Lite skrattretande är det dock att jag har börjat kolla vad jag ska plugga efter gymnasiet. Haha, här börjas det i tid! Det är ju ungefär 750 dagar kvar tills jag ska ta studenten.. Tänker inte avslöja var jag planerar att plugga, men jag kan säga att det nog inte är vad de flesta tror.. ;)


Living on my own


.... DATUM: 2008-05-13 TID: 18:34:40
Har blivit dunderförkyld! Känner mig riktigt ynklig just nu! Sitter och pluggar med datorn i knät i vardagsrummet. Har ungefär 1 billjon instuderingsfrågor att göra till idrottsprovet och hittills har jag typ gjort 2... Jag är verkligen effektiiv idag.. Ska inte gå till skolan imorgon, har ändå bara kort samling på matten. Men vi skulle få reda på resultatet av nationella provet då, så egentligen vill jag verkligen gå. Men men, det är viktigare att gå på torsdag, så jag får stanna hemma och kurera mig imorgon (=plugga som en tok).

Nu ska jag försöka knåpa ihop svar till några frågor till. Passar på att tips om
min favoritlåt just nu, lite otippat kanske ;) Filmen är dock klipp från en av mina absoluta favoritserier, One tree hill!

We are all the winners


.... DATUM: 2008-05-12 TID: 21:37:26
Ingen "riktig" lektion i skolan idag, så skoldagen var slut efter en halvtimmes möte med klassen. Bestämde att vi ska spela laserdome tillsammans, och givetvis är det jag som ska ordna allt. Tror att jag får tvinga resten av festkommittén till ett möte, för nu måste det planeras!

Men den riktigt stora saken som hände idag var att min gamla skolas skoltidning vann Lilla Journalistpriset! Extra roligt med tanke på att syrran är chefredaktör! Många glädjevrål har det blivit, vilket har resulterat i att jag just nu är ordentligt hes. Men det är verkligen såå kul att de vann!!

Imorgon får jag sovmorgon eftersom resten av klassen ska ha nationellt prov i matematik A. Men eftersom jag läser matte B behöver jag inte komma till skolan försen kvart  i elva. Då ska vi ha genomgång om uppdraget vi ska göra, vilket jag inte tror kommer ta så lång tid. Räknar med att vara ledig lite efter elva imorgon, så det blir plugg hemma i morgon eftermiddag. Har fått massa instuderingsfrågor inför idrottsprovet vi ska ha nästa vecka som jag borde plugga på.. Dessutom är det ju den där essän som ska skrivas och naturkunskapsarbetet och ...

Sammanfattning av dag


.... DATUM: 2008-05-11 TID: 18:51:06
♥ Vaknade vid 9:00
♥ Pluggade lite på förmiddagen
♥ Pratade i telefon med S
♥ Åt lunch med syrran
♥ Försökte mig på att sola, men det blåste för mycket
♥ Pratade lite till med S
♥ Kollat upp lite fakta inför imorgon

Nu ska jag snart äta middag och fixa klart lite inför skolan imorgon.
Trevlig kväll :)

Saturday


.... DATUM: 2008-05-10 TID: 19:27:40
image369
Pluggdag, verkligen inte roligt när det har varit närmare 30 grader varmt och solsken heeela dagen! Årets finaste dag och jag är fast inomhus framför datorn. Känner mig riktigt deprimerad just nu, men jag har ändå fått ganska mycket gjort, så jag hoppas att det blir en dag i solen imorgon.
Jag var i alla fall med N igår, vilket alltid är lika trevligt! Vi promenerade lite, åt glass och var nostalgiska. E hade nog också ganska roligt då hon fick se allt på webkamera ;)

Nu ska jag plugga liiite till.. Trevlig kväll :)

Strulig torsdag


.... DATUM: 2008-05-08 TID: 19:46:12

Gosh! 3 timmar och 45 minuter, så lång tid har jag spenderat idag på att göra nationella provet i matematik B. 3 timmar sov jag i natt, vilket betyder att provet tog 45 minuter längre tid än min sömn. Men jag tror faktiskt att det gick bra (tack N, och nu har jag 6 stycken "jag-gör-vad-du-vill"). Dock hade jag en loka med mig som jag hade tänkt dricka under provet. Precis innan vi skulle börja skriva provet tänkte jag att jag skulle öppna flaskan och gissa vad som händer då?! Givetvis hade flaskan lyckats bli tillräckligt skakad för att vattnet skulle börja spruta när jag skruvade av korken. Hela jag, mattepappren, min väska, golvet och platsen jag satt på blev helt blöt! Det var bara att springa och hämta papper. Men som min lärare sa "- Johanna, nu kan det bara bli bättre!"

Nu blir det middag och sedan lite tyskaplugg. Har nationella prov i det imorgon, det är verkligen prov hela tiden just nu! Men jag fick i alla fall veta att jag fick MVG i engelska A, så då känner jag mig i alla fall lite mer motiverad att hålla ut den här sista biten till sommarlovet. Bara 27 dagar kvar nu! 


Onsdag


.... DATUM: 2008-05-07 TID: 11:11:11
image368
Sovmorgon som vanligt på onsdagar, så skönt! Men snart är det dags att bege sig mot bussen och åka till skolan för dagens enda lektion, matte. Sista lektionen innan provet imorgon så det gäller att vara extra uppmärksam idag. Sen blir det matteplugg hela eftermiddagen. Får väl se om jag gör det själv, eller med S..

Nu ska jag i alla fall ta och packa ihop mina saker och äta något.
Ha en bra dag! :)

En ganska normal dag


.... DATUM: 2008-05-06 TID: 15:54:08

Träffade D vilket var trevlig eftersom vi inte träffats på ett tag. Pratade om att försöka ordna någon slags återförening, det är ju ett år sedan (!) vi träffades senast allihopa.

Annars har det varit en ganska normal dag. Bussen gick sönder imorse på motorvägen så den fick stanna vid vägkanten och alla fick gå ur och byta buss. Lite dramatiskt, men jag kom i tid i alla fall. :) 

Nu ska jag plugga matte inför provet på torsdag. Känner mig lagom taggad, men det måste ju göras...  


1000 brev


.... DATUM: 2008-05-06 TID: 07:02:52
God morgon :)
Uppe tidigare än tuppen, redan vid 5:30! Det har varit otroligt skönt att vara ledig de här fem dagarna, men nu är det dags att gå till skolan igen. Dock har jag bara lektion mellan 9:10 och 11:40 idag, så det är ju inte direkt en jättelång dag.. Men i eftermiddag är det matte som gäller, prov i 4 timmar på torsdag!


Kärlek är ett brev skickat 1000 gånger - Håkan Hellström

För många?


.... DATUM: 2008-05-05 TID: 19:57:55
image367
Det börjar bli lite för många blommor nu va?

Bloggkoll


.... DATUM: 2008-05-05 TID: 17:24:32
Måste ju, precis som alla andra, tipsa om BLOGGKOLL. Jag tycker att det är det bästa verktyget för att hålla koll på sina favoritbloggar och man ser på ett smidigt sätt när någon har blivit uppdaterad. Bli medlem om du inte redan är det!
Passa även på att lägga till mig bland dina favoriter! ;)


Dagens I-landsproblem


.... DATUM: 2008-05-05 TID: 15:34:28
Hade en tid hos min frisör bokad till nu på torsdag klockan 14, vilket var en helt perfekt tid eftersom jag skulle göra matteprovet på förmiddagen och sedan vara ledig efter det. Men gissa vad jag fick veta för några dagar sedan, att vi ska göra provet mellan 12:30 och 16:30! Därför var jag tvungen att boka om min tid, men eftersom jag har haft min tid bokad sedan mitten av april är typ alla tider tagna nu! Så den enda lediga tiden "min" frisör hade var samma dag som skolavslutningen är. Jag vill ju klippa mig innan dess, så nu får jag väl (motvilligt) gå till någon annan frisör. Har gått hos samma sedan jag var jätteliten, så det känns sådär lagom roligt att gå till någon anna. Det är så typiskt att provtiden blev ändrad, annars hade den tiden varit perfekt!  

Nu ska jag i alla fall sätta mig på altanen och måla naglarna och läsa klart boken..

Yellow flower


.... DATUM: 2008-05-05 TID: 12:01:44
image366
Otroligt skönt att vakna upp till ljudet av en stressad familj påväg till jobb och skola, och inse att jag är ledig. Verkligen såå skönt! Men just nu ligger det papper över hela mitt golv, orkade inte organisera klart igår. Dessutom måste jag leta salamandrar, plugga matte, skriva insändare och läsa klart en bok idag så det blir inget slappande idag!

Trevlig natt


.... DATUM: 2008-05-04 TID: 23:27:53
Efter att ha varit ledig torsdag, fredag, lördag och söndag börjar de flesta i skolan/jobba imorgon igen. Men bara för att jag går i typ världens bästa gymnasium så har vi ledigt imorgon också! Hur underbart är inte det?! Dock måste jag verkligen plugga imorgon. Har inte gjort ett s*it de här dagarna, så nu är det dags att ta sig i kragen igen. Men ikväll ska jag *trumvirvel* organisera om i mina pärmar. Haha, jo.. det är faktiskt sant. Fast musiken dunkar högt i hörlurarna och datorn är inte så långt borta, så vi får väl se hur mycket jag får gjort..
Trevlig natt på er i alla fall...

Vårblomster


.... DATUM: 2008-05-04 TID: 19:50:20
image364
Var ute på fotorunda i trädgården för en liten stund sedan. Blommorna på plommonträdet slog ut igår, så de blev förevigade på bild. Helt otroligt men det var 19 grader ute, trots att klockan var 18!

I väntan på bussen


.... DATUM: 2008-05-04 TID: 16:37:22
Sommarkänslor

Söndag


.... DATUM: 2008-05-04 TID: 12:44:07
Drömde att jag kodade om hela bloggen, så jag trodde nästan att den skulle se annorlunda ut nu när jag gick in och kollade. Men allt ser ut som innan jag stängde av datorn igår, vilket faktiskt är lite synd eftersom jag lyckades lösa en del html-problem i sömnen. Haha, snacka om att vara besatt av bloggen.. 

Jag vaknade i alla fall ganska tidigt idag också. Vädret är ungefär som igår, men tänkte ge mig ut och fotografera lite. Det kliar dock i mina ögon pga allt pollen så jag håller på att bli galen. Får se hur länge jag klarar av att vara ute...

Start me up


.... DATUM: 2008-05-03 TID: 19:36:11
image363
Har städat rummet, läst lite i
Du sköna nya värld, tagit en lååång dusch. Får se vad som händer ikväll. En viss person hotar med att "kidnappa" mig för att få ut mig ur huset, men jag har inte direkt lust att gå ut. Men men, kidnappning låter allvarligt så vi får väl se om jag klarar av att stå emot..

Power flower


.... DATUM: 2008-05-03 TID: 15:42:35
image362
Har inte fått någonting gjort mer än pratat i telefon och fotograferat lite. Ska börja städa nu, senare blir det kanske träff med E...

Saturday morning


.... DATUM: 2008-05-03 TID: 11:50:35
För första gången på väldigt länge var jag den första i familjen som vaknade i morse, även fast det är lördag! På vardagarna brukar jag vara den första att gå upp, men på helgerna brukar jag alltid sova minst en timma längre än alla andra. Detta firades i alla fall med att inviga min nya tekopp som jag fick i födelsedagspresent.

Idag blir det plugg och promenad i vårvädret. Har även lust att göra om lite i mitt rum vilket faktiskt känns roligare än att studera pq-formeln...

Irriterande mobil


.... DATUM: 2008-05-02 TID: 22:24:38
Jag är verkligen riktigt irriterad på min mobil just nu. Den har varit så gott som död hela dagen, men för några minuter sedan fick den för sig att börja pipa och tjuta. Det visade sig att jag hade fem missade samtal och åtta olästa sms som kom fram till mobilen nu, inte för sissådär sju timmar sedan då de egentligen skulle kommit fram. Om jag inte har haft skäl nog att köpa en ny mobil innan så har jag det baskemig nu!

Nya designen!


.... DATUM: 2008-05-02 TID: 20:02:29
image361
Puh! Efter en hel eftermiddag av kodande erkänner jag mig besegrad av HTML. Det är otroligt irriternade när det inte gör som jag vill, men jag är ändå ganska nöjd med hur det ser ut just nu. Lite småsaker som jag vill fixa till, men nu orkar jag faktiskt inte mer.
Så, vad tycks?

Ny design?


.... DATUM: 2008-05-02 TID: 14:13:16

Håller på att knåpa med en ny design, så ha överseende med att bloggen kan se lite konstig ut under dagen.