På det fjärde händer det


.... DATUM: 2007-08-30 TID: 12:02:15
Igår var det en ganska händelserik dag. I skolan hade vi inte så jättemycket att göra, men vi spenderar i stället tiden med att lära känna varandra bättre. Jag har hamnat i en superbra klass och alla som jag har lärt känna är jättetrevliga.

På bussen hem träffade jag A. Han sa att N satt längst fram på bussen, vilket jag inte hade sett. Därför bestämde jag mig för att gå av på hans hållplats. Gissa om han blev förvånad när jag helt plötsligt stog bredvid honom! Jag hade inte träffat honom sedan vi båda börjat gymnasiet, så vi hade en hel del att prara om.

Det tråkigaste som hände igår var dock alla fjärdeplatser som tilldelades de svenska deltagarna under VM i friidrott. Jag satt på rasten i skolan och kollade på datorn när de svenska medaljdrömmarna krossades. Synd, synd. Men någon gång har man ju lite mindre tur.

Today's


.... DATUM: 2007-08-28 TID: 08:09:49
Igår när jag klev av bussen vid skolan, vem såg jag då om inte S! Kommer inte ens ihåg när vi träffades sist. Han är en av mina absolut bästa vänner, men vi träffas inte särskilt ofta. Däremot brukar vi prata med varandra i telefon flera gånger i veckan. Tyvärr hade jag brottom till skolan, men det var endå kul att se att han var sig lik.

Idag blir det en lite höstigare outfit (och nästan helt blå):
image175
♥ Linne - H&M
♥ Kofta - Lindex
♥ Jeans - Vero Moda
♥ Sjal - Wedins
















Uppe med tuppen


.... DATUM: 2007-08-27 TID: 07:17:19
Idag ringde klockan tiidigt. Men inte klagar jag inte. Nejdå, för idag är det skola igen. Börjar 8.30 idag, så jag måste ta en buss som går om ca 20 minuter. Därför måste jag snart gå, men tänkte tips om en låt som gör mig glad:


Hellogoodbye - Here In Your Arms

Snälla kommentarer


.... DATUM: 2007-08-26 TID: 19:18:06
För några veckor sedan när jag inte gjorde så mycket på sommarlovet startade jag en ny kategori, dagens uppdrag. Sedan det första uppdraget blev utfört har jag ärligt talat glömt bort mitt nya intiativ. Men det ska det bli ändring på nu.

Det skulle vara kul om vi är några stycken som utför uppdragen ihop, som ett litet försök att förändra världen, haha. Nä, men skämt å sido. Det ska inte vara några stora saker, bara något som gör vardagen lite roligare. Uppdraget för imorgon blir i alla fall att ge minst fem snälla kommentarer till människor i min omgivning. Förhoppningsvis får man någon gång en snäll kommentar tillbaka.

Bra känsla


.... DATUM: 2007-08-26 TID: 15:42:38
Imorgon börjar en ny vecka på gymnasiet. Nu känns det som att allt kommer att sätta igång mer "på riktigt". Den första veckan har mest handlat om att lära känna klasskompisarna och hitta i skolan. Hittills verkar båda människorna och skolan jättebra. Hoppas att den här känslan håller i sig de resterande tre åren.

Nu ska jag iväg och fotografera den första uppgiften till kursen Estetiskt val: Digitalt foto.

Streaming


.... DATUM: 2007-08-26 TID: 13:43:25
image174

Dagen har hittills spenderats fastklistrad framför tv:n för att kolla på friidrott. Har också "upptäckt" att SVT
streamar sändningarna från VM, så nu kan jag sitta vid datorn och kolla på friidrott samtidigt!


Lördag


.... DATUM: 2007-08-25 TID: 15:20:17
Friidrotts-VM! Om det är någon sport jag älskar att kolla på så är det friidrott! Tyvärr går ju detta mästerskap i Japan, vilket innebär helt knäppa tv-tider. Men men, det går ju repriser på lite normalare tider.
image173

Dock har jag tyvärr inte hunnit se så mycket av
Carolinas framgångar, eftersom jag var tvungen att åka iväg och shoppa lite saker till skolan. Har bland annat köpt en ny väska, pennskrin och ett laptop-fodral till min dator.

Upptakt


.... DATUM: 2007-08-23 TID: 18:27:39

Det känns som att jag börjar komma in i skoltempot nu. I början var det en del administrativa problem, men det verkar ha löst sig nu. Vi fick lära känna lärarna och varandra bättre idag, och alla verkar jättetrevliga. Hoppas att den här stämninge håller i sig hela tiden och att det inte är att alla vill verka schysta bara nu i början.
I min klass går det flest tjejer, vilket är otroligt skönt med tanke på att jag nästan bara umgåtts med killar de senaste fyra åren.
Imorgon blir det första tyskalektionen och estetiska valet.

Nu ska jag äta middag, thailändskt!
So long :)


Tjeenare


.... DATUM: 2007-08-23 TID: 08:04:06
Ville bara snabbt kika in och säga hej. Är ganska stressad för jag har mycket kvar att göra och bussen går strax. Skriver mer i eftermiddag.

Adjöken och ha en bra dag :)

Första dagarna


.... DATUM: 2007-08-21 TID: 18:31:41

Japp, så är man då en gymnasieelev. Från att jag började igår klockan 11.00 har jag varit på helvarv. Det har varit otroligt mycket ny information att ta in och nya namn att lära sig. Men det har varit jätteroligt och det känns som att jag kommer trivas bra när jag kommer in i allt. Vi ska ha våran första lektion imorgon, matte.

Nu ska jag äta middag och sen ska jag försöka att inte sitta uppe allt för länge. Måste vara pigg till skolan imorgon.


Sista sommarlovsdagen


.... DATUM: 2007-08-19 TID: 18:51:52
Idag har jag mest tagit det lungt och njutit av den sista dagen innan allvaret börjar. Det ska bli så spännande att börja gymnasiet imorgon. Kan knappt fatta att det jag längtat efter så länge händer imorgon.  Nyp mig i armen någon!

Sommaren har verkligen varit underbar, trots få soltimmar. Här är en liten sammanfattning:
image172
♥ Jobbat
♥ Varit på Öland
♥ Varit i Småland två gånger
♥ Solat så mycket som möjligt
♥ Tagit hand om mig själv
♥ ... och nu börjar framtiden.










Yummie


.... DATUM: 2007-08-18 TID: 18:32:17
image171
Idag har jag gjort energibars för första gången. Tänkte att det kan vara perfekt efter skolan på vägen hem eller innan/efter träning. Gjorde ganska många, så jag ska frysa in och ta fram vid behov.

Elvis Presley


.... DATUM: 2007-08-18 TID: 12:54:12
Hittade en underbar version av "In the gettho" med Elvis och Lisa Marie Presley hos Divah. Tyvärr funkade inte just den länken på min blogg, men jag hittade samma låt på youtube. Press play och njut :)


Guten tag!


.... DATUM: 2007-08-18 TID: 12:39:27
image169

Att hoppa när jag tar mina outfit-bilder har blivit lite av "min grej", haha. Allt är möjligt när man har en kamera med självutlösare...

♥ Linne - H&M
♥ Topp - H&M
♥ Jeans - H&M
♥ Halsband - Present

Evening plans


.... DATUM: 2007-08-17 TID: 20:46:30
Idag blev det trevligt umgänge med N som var här tills alldeles nyss. Egentligen gick jag upp på mitt rum nu för att ringa S, men han svarar inte så jag bloggar istället.

Ikväll blir det familjemys framför tv:n med film och godis. Måste börja träna igen, men det får vänta till skolan börjar. Tänker unna mig att ta det lungt de sista två dagarna av lovet. Dock ska jag nog in till stan och hjälpa en kompis imorgon, men det ska bara bli kul.

Vad är era planer för kvällen?

Milo Ventimiglia


.... DATUM: 2007-08-17 TID: 10:12:12
image168
I senaste numret av Zink magazine finns det några snygga bilder av Milo Ventimiglia. Snyggingen som jag först såg i en av mina favoritserier,
Gilmore girls är nu med i Heroes och har setts i Fergie's musikvideo "Big girls don't cry".

Dokumentär


.... DATUM: 2007-08-16 TID: 20:51:57
Idag har jag lyckats få en hel del gjort, och imorgon ska jag träffa N. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men jag kan gissa på O.C-maraton eller något liknande. Det är sista chansen att träffas innan vi börjar på gymnasiet.

Nu ska jag kolla på
dokumentär om tsunamin och varför djuren reagerade så konstigt dagarna innan katastrofen.

Ha en trevlig kväll!

Handväskor


.... DATUM: 2007-08-16 TID: 14:31:46
image166
Behöver verkligen skaffa en ny väska till hösten. Det har inte blivit något väskköp på ett tag nu, vilket är konstigt för att vara mig. Väskan måste vara tillräckligt stor för att få plats med min laptop som måste med varje dag och skolböcker. Även annat "livsnödvändigt" måste också rymmas. Hittade några favoriter hos Asos och Wedins. Har också spanat in en grå väska från Åhléns, men hittade ingen bild på den.

The Way I Are


.... DATUM: 2007-08-16 TID: 11:56:43
Idag ska jag röja undan i mitt rum. Fixa i ordning bland kläder och papper så att det ska kännas inspirarande till på måndag. Ska även fixa med bilder jag tagit under sommaren. I bakgrunden spelas The Way I Are med Timbaland :)


Dagens outfit


.... DATUM: 2007-08-15 TID: 14:58:42
image162

Home Sweet Home


.... DATUM: 2007-08-14 TID: 10:05:30
Igår förrgår kom jag hem efter några roliga dagar hos farmor och farfar. Nu är det inte ens en vecka kvart tills skolan börjar. Det börjar pirra lite i magen så fort jag tänker på måndagen...

Idag ska jag till stan och shoppa. Det var ett tag sen nu, och jag behöver lite saker till skolstarten. Ska också köpa ingredienser till en kaka jag ska baka. Får se om jag hinner baka den idag, eller om det får vänta till en dag med sämre väder. Nu måste jag i alla fall sminka mig. Ha en bra dag!

Från hotellet


.... DATUM: 2007-08-10 TID: 19:19:02

Nu är jag hos farmor och farfar! Det är jättehärligt här, som rena rama 5-stjärniga hotellet! Ska precis äta middag och jag känner hur gott det luktar från köket.
Idag har farmor hjälpt mig att sy en kudde till mitt rum, den blev jättefin!

Skriver snart igen /JohannaC


Off I go again


.... DATUM: 2007-08-08 TID: 23:05:03
image161
Nu är det dags att ge sig av igen. I morgon bitti klockan nio går bussen ifrån T-Centralen. Pappa följer med för att se till att jag lyckas få med mig min rosa resväska utan att fastna någonstans för att jag inte orkar lyfta den. Fattar inte att jag packat så mycket, trots att jag bara ska vara borta till på söndag.

Ha en trevlig helg allesammans så hörs vi om några dagar <3

Travel time


.... DATUM: 2007-08-08 TID: 17:00:11
Har precis varit iväg och köpt reseproviant inför imorgon. Ska ta bussen till Småland och hälsa på farmor och farfar i några dagar. Det ska verkligen bli jättekul! Hoppas att det kommer att vara någorlunda fint väder, i alla fall på lördagen. Då ska vi gå och kolla på utomhusteater.

Underbart


.... DATUM: 2007-08-08 TID: 14:26:26
image160
De senaste dagarna har tillbringats på sandstränder runt om i Stockholms skärgård. Det har varit helt underbart och mycket välbehövligt. Har knappt fått någon sommarkänsla innan, men nu känns det bättre. Hoppas att ni andra också har kunnat njuta av några härliga sommardagar. Idag är tyvärr vädret sämre då det både har åskat och regnat. Men förhoppningsvis kommer sommaren snart tillbaka igen.

Uppdrag x 2


.... DATUM: 2007-08-05 TID: 22:10:15
Jag kan här med gladeligen meddela att dagens uppdrag är utfört. Jag cyklade en runda på eftermiddagen, och det var jätteskönt. Kunde dock inte ha på mig ordentliga skor pga. skavsåren, men det funkade att cykla i sandaler.

Morgondagens uppdrag blir att spendera en dag på Nottarö. Hela familjen ska dit och njuta av, vad det verkar bli i alla fall, en underbar sommardag. Så förvänta er inga blogginlägg :)

Solen skiner


.... DATUM: 2007-08-05 TID: 15:33:11
Ska ut igen nu efter en snabbvisit inomhus. Kunde inte hålla mig från att kolla på ett avsnitt av Heroes medan jag åt lunch. Men nu ska jag ut och sola igen och utföra dagens uppdrag. Ses senare!

Dagens låt är helt klart Justin Timberlake's
Losing my way <3

Trippelgångare


.... DATUM: 2007-08-04 TID: 23:52:04
Haha, måste bara visa det här innan jag går och lägger mig. Hittade precis en bild på Carmen ElectraPeople's hemsida. Den är läskigt lik bilderna i det här inlägget.



Nu ska jag i alla fall lägga mig i sängen. Har börjat läsa om den femte Harry Potter-boken. God natt!

Morgondagens uppdrag


.... DATUM: 2007-08-04 TID: 23:19:03

Jag vet inte vad det är med mig, men jag har blivit helt orkeslös den senaste tiden. På dagarna gör jag verkligen ingenting. Visst, det dåliga vädret och att jag har gjort illa foten bidrar till att jag knappt har gjort annat än suttit framför datorn hela dagarna. Men nu måste det faktiskt bli en ändring på det. Från och med imorgon ska jag ha ett uppdrag varje dag. Kanske inte något stort, utan mer så att jag inte är helt sysslolös hela dagarna. Morgondagens üppdrag blir att ta en riktigt låång cykeltur. Har inte cyklat på hela året och min cykel hänger fortfarande i taket i vårt förråd. Men imorgon ska den komma till använding.


Om jag måste välja en...


.... DATUM: 2007-08-04 TID: 18:18:02

Hade tråkigt, så jag fyllde i en lista jag hittade hos Rubia.

Blogg: Jehonas bloggimage157
Stilikon: Rachel Bilson
Modell: Heidi Klum
Designer: Stella McCartney
Butik: H&M
Nätbutik: Asos
Skådespelare: Orlando Bloom
Skådespelerska: Kirsten Dunst
Tv-serie: The OC
Film: The Notebook
Parfym: DKNY Be Delicious
Mascara: MaxFactor Masterpiece
Väska: Marc Jacobs "Stam bag"
Skor: Ballerinaskor
Färg: Svart
Mest användbara plagg:
Snygga jeans
Favoritplagg: Vitt ribbat linne
Resemål: New York


Superlack


.... DATUM: 2007-08-03 TID: 19:22:30
image142
Passade på att fixa naglarna också när jag ändå tog det lungt. Det blev det klassiska valet, fransk manikyr. Önskar att någon kunde uppfinna ett nagellack som satt kvar för evigt. Eller i alla fall tills man själv väljer att ta bort det. Mitt nagellack brukar flagna efter bara någon dag, vilket inte är kul. Men men, i väntan på superlacket så får man stå ut... 

Krossad choklad


.... DATUM: 2007-08-03 TID: 17:03:31
Nu har pappa precis kommit hem efter att ha veckohandlat. Bad honom att köpa min favoritglass, krossad choklad. Så nu blir det mys med ett nytt avsnitt av Heroes och en stoor skål med glass. Man måste ju passa på att riktigt mysa till det när det regnar ute.

Fynddag


.... DATUM: 2007-08-03 TID: 13:21:02
Igår blev det en hel del shopping i Sickla köpkvarter. Har inte varit där så många gånger eftersom det inte är det närmaste köpcentret från där jag bor. Men det är otroligt vad mycket affärer det finns där på så liten yta. Varje gång hittar man någon ny, och det verkar bara bli fler och fler. Inte konstig att köpkvarteret utnämndes till Årets köpcenter 2007.
image141
Fyndade faktiskt en hel del på rean. Trodde inte att det skulle finnas något kvar, och visst, det mesta är inget att ha. Men jag har letat efter en lång väst att ha i höst, och trodde inte att det var sant när jag hittade den perfekta västen, för 25:- på KappAhl! Snacka om att fynda. Den blir perfekt med en T-shirt och leggings eller jeans under ruggiga höstdagar. En till bikini och några andra tröjor fick också följa med hem från det stora köpkvarteret.

Morgonstund


.... DATUM: 2007-08-02 TID: 13:46:13
image140
Idag börjades dagen med lite lätt yoga. Måste försöka komma igång igen med tränandet efter skvsåren på fötterna. De har varit så illa att jag inte ens har kunnat få på mig joggingskorma. Det känns verkligen så typiskt att jag alltid ska råka ut för skador när jag äntligen börjar komma i form. Som tur är så är det ju inget allvarligt jag har fått den här gången (skavsår liksom, hallå!) men ändå...

Begär


.... DATUM: 2007-08-01 TID: 17:18:00
image139
Efter ett avsnitt av
Leila Bakar på TV4+ för några veckor sedan har jag varit helt besatt av muffins och cupcakes. Det är inte så att jag har ätit ens en liiten muffin, utan jag är bara så otroligt sugen! Kan knappt tänka på annat. Igår bakade de dessutom cupcakes i Heroes, så det känns som att jag är förföljd av denna underbara bakelse vartän jag tittar. Tyvärr är jag inte någon höjdare på att baka, men jag tror nog att jag ska göra ett försök med Leilas recept. För visst ser det gott ut!

The Future


.... DATUM: 2007-08-01 TID: 17:01:27
Så går då ännu en dag på sommarlovet utan att jag har gjort något speciellt. Börjar bli lite stressad nu, det är ju inte ens tre veckor kvar tills gymnasiet börjar! Kan inte fatta att jag inte ska gå i min gamla skola längre, utan börja ett helt nytt kapitel i livet. Ska försöka att inte håsa upp det så mycket, prestationsångest någon? Men det ska främst bli otroligt kul att träffa nya människor och komma till nya miljöer. The future, here i come ;)