2 dagar till advent


.... DATUM: 2007-11-30 TID: 18:52:37
image259

Utanför skolan har de satt upp jättefina lampor i träden. Passade på att fota i måndags när jag väntade på att M skulle hämta mig efter öppet hus. Jättemysigt! Och i helgen blir det ännu mer julstökande, men som vanligt har jag massor att plugga också, suck. Det kommer verkligen bli skönt med jullov! Kan inte förstå att det är december imorgon.

Long time..


.... DATUM: 2007-11-29 TID: 10:41:27
image258
Har inte skrivt på några dagar nu, men det är inte så mycket som har hänt heller. Mycket att göra i skolan och allmän trötthet jämt har gjort att jag inte är på topp just nu. Men allt går ju i vågor och snart är det jul. Längtar till alla lussebullar, ljus och mysstämningen som alltid infinner sig i december. Det gick i alla fall bra i
måndags, även fast bilderna ovan visar att jag kanske inte va så jätteseriös heela dagen. ;) 

"Freaka inte ur"


.... DATUM: 2007-11-26 TID: 16:21:37
Idag hände en väldigt rolig sak. Det är nämnligen så att idag är några asiater på besök i skolan. Ingen vet riktigt vad de gör här, men här är de i alla fall. Det jag tänkte berätta hände när jag hade möte med min handledare (PH på skolan. Vi satt i ett rum med glasväggar och jag satt med ryggen mot korridoren. Plötsligt säger min handledare: "- Johanna, freaka inte ur men det står 20 japaner bakom dig och fotograferar dig." Haha, oj vad jag blev paff när jag vände mig om och flera kamerablixtar bländar mig. Av någon outgrundlig anledning kommer jag att tänka på den här dagen.

Öppet hus


.... DATUM: 2007-11-26 TID: 10:05:11

Idag ska jag vara i skolan i 13 timmar! Det måste nog vara ett ordentligt rekord. Anledningen till det är att ikväll är det öppet hus på skolan och givetvis ska jag vara med och inforemera alla kommande gymnasieelever om skolans arbetssätt. Ska nog bli kul i alla fall. Hinner i alla fall plugga en hel del eftersom jag tvingas vara kvar så länge.


Parlamentet


.... DATUM: 2007-11-25 TID: 19:30:06
 
Ikväll blir det Parlamentet på tv4 klockan 20:30. Två av mina absoluta favoritkomiker Johan Glans och Björn Gustavsson ska vara med, så det får absolut inte missas!

Update: Johan Glans var ju inte med ikväll... Typiskt tv-tidningar att ljuga..

Brownie


.... DATUM: 2007-11-25 TID: 17:37:31
image257
Pratade med S på telefon igår. Det är alltid lika, hm, intressant. Fick i alla fall veta att han tycker att Sophia Bush är snygg, vilket jag kan hålla med om. Så det är så man ska se ut alltså S.. Ja, kanske ska fundera på att färga håret brunt?

Give me


.... DATUM: 2007-11-25 TID: 14:26:09
image256
Känner att jag snart närmar mig en energisvacka. Lösningen på det? Äta lunch såklart! Kan stolt informera de intresserade att jag nu har skrivit klart 2,5 av fem frågor på G-delen i mitt religionsarbete. Hittills har jag skrivit 1,5 A4, vilket kanske inte låter som ett problem, men det är ett stort problem. Maxlängden är nämnligen 2 A4-sidor, och jag har nästan dubbelt så mycket kvar att skriva. Det betyder att jag måste radera en hel del av mitt arbete...
Men nu ska jag i alla fall äta, kan dock inte bestämma mig för vad, men det löser sig nog. Drömmen skulle ju vara våfflor, har inte ätit det på flera år.. Mums!

Experiment


.... DATUM: 2007-11-25 TID: 11:59:04
image255
Laddar för ännu en dag med plugg, förhoppningsvis får jag mer gjort idag än jag fick igår.. Jag gav upp någon gång runt 18 och lekte med min kamera istället. Mycket roligare att experimentera med lång slutartid än undersöka skillnader mellan religioner.

2 timmar senare


.... DATUM: 2007-11-24 TID: 17:24:15
image254
Ja, ni vet ju alla hur mycket jag har att göra, men på något sätt verkar min hjärna inte ha fattat det. För under de senaste två timmarna har jag inte kommit ett dugg längre i pluggandet. Usch och fy. Har nog blivit ordentligt smittad av E i alla fall... Just nu sitter jag och tar en paus som jag har lurat i mig själv att jag förtjänar. Har gjort smoothie och bad pappa köpa cashewnötter när han var iväg och handlade, så gott! Fick även en chokladkalender, haha! Gissa om den kommer bli uppäten innan den 24:e! ;)

Plugghelg


.... DATUM: 2007-11-24 TID: 15:26:03
image253
Välkommen Johanna till en helg enbart fylld med plugg, plugg och åter plugg. Den resterande tiden fram till jul är det så mycket skolarbete att göra att jag inte ens orkar tänka på det. Idag har jag börjat på min religionsjämförelse och efter två timmar har jag inte skrivit längre än till: "Jag ska jämföra kristendomen med...." Hur tusan ska det här gå? Har övertalat mig själv om att jag måste bli klar med den första etappen på arbetet nu under helgen, annars kommer jag aldrig hinna med allt som ska göras. Lyckos de som kan göra vad de vill idag!

Skolveckans sista dag


.... DATUM: 2007-11-23 TID: 13:01:22
Goder dag! Just nu sitter jag i skolan, trots att jag egentligen har slutat. Anledningen är att det är informationsmöte för de som ska informera på skollans öppna hus klockan 15:10 och jag orkar inte åka hem för att sedan komma tillbaka nästan direkt. Tanken var att jag skulle försöka få en hel del skolarbete avklarat, men det märker jag nog inte kommer hända.. Är otroligt trött idag. Det får bli desto mer pluggande i helgen istället...

En Garde!


.... DATUM: 2007-11-22 TID: 18:34:16
image252
Idag har jag provat på något jag aldrig gjort förut, fäktning. Vi var ca 12 stycken som fick prova på det under dagens idrottslektion. Trodde att det skulle vara ganska slappt, men våran instruktör var en amerikansk militär, typ. Efter armhävningar, sit up's, hälsningsövningar, skydd på de mest konstiga ställen, en hjälm som gjorde att jag inte kunde andas (och det började helt plötsligt klia på allas näsor, bara för att ingen nådde att klia sig) och en hel del annat fick vi äntligen börja fäktas. Kul som tusan måste jag säga att det va, men förvånansvärt jobbigt. Kommer nog ha ordentlig träningsverk i armarna imorgon..

Present


.... DATUM: 2007-11-21 TID: 09:28:31
image251
Bloggade inget igår, hade inte ens datorn på någon gång! Kan nästan inte komma ihåg när det hände sist.

Pratade med farmor på telefon och tackade för den jättefina väskan/portmonän jag fick av henne. Den är jättebra att ha om jag inte behöver ha med mig så mycket eller för att samla ihop småsaker i min stora väska. Tack så mycket igen farmor!

Fortfarande..


.... DATUM: 2007-11-19 TID: 19:36:23
image223
..håller jag på att traggla med den förgrymmade tyskan. Om det är något ämne i skolan som jag inte tycker är direkt, hm hur ska jag säga, kul.. så är det tyska. Det känns som att jag knappt kan någonting, även fast jag har pluggat det i drygt fyra år. Men jag kanske underskattar mig själv lite också. Imorgon är det i alla fall redovisning om det tyska skolsystemet, och för att muntra upp mig lite ska jag ta en välbehövlig paus vid klockan 21:00 och kolla på älskade Cityakuten.

Gwen Monroe


.... DATUM: 2007-11-19 TID: 16:59:29
image249

Typiskt mig


.... DATUM: 2007-11-19 TID: 16:51:48
Hemma från skolan nu. Har en del saker att ta tag i som jag har skjutit på en längre tid. Till exempel så borde jag ha gjort min tyskaläxa för lääänge sedan, men jag har verkligen inte orkat. Matten har jag inte heller gjort något på, men det brukar lösa sig tillslut...

Måndag


.... DATUM: 2007-11-19 TID: 07:40:22
image248
God morgon! Det var ovanligt segt att stiga upp idag, men nu är jag uppe i alla fall. Måste alldeles strax skynda till bussen. Men jag har bara obligatorisk skoldag fram till klockan 13.15, så jag är snart hemma igen. Skönt med korta skoldagar!

Min söndag


.... DATUM: 2007-11-18 TID: 22:11:48
image247
Idag blev det Fotomässan för hela slanten. Efter många inspirerande utställningar, föreläsningar och människor är jag ganska slut i knoppen. Tack så mycket med hjälpen igår, men det var så lång kö att jag inte hann få min bild utskriven. Tvåan vann en knapp vinst, så det var den bilden jag hade tagit med mig.

De senaste timmarna har jag i alla fall spenderat med att irritera ihjäl mig på att min iPod bestämde sig för att sluta fungera. Eller ja, den gick inte att stänga av. Men efter mycket övertalande lyckades jag tillslut få den att göra som jag ville. Allt löser sig, bara man använder en lugn ton. ;)

Tänkte att jag skulle kolla på Taking Lives ikväll, men jag hinner inte. För innan jag går och lägger mig ikväll ska jag hinna att städa mitt rum (det är en total röra efter mitt iPod-utbrott), läsa igenom tyskaläxan, duscha och gärna hinna läsa några sidor i en bok vi läser i svenskan. Ja, trevlig söndagskväll på er också...

Fotografier


.... DATUM: 2007-11-17 TID: 19:06:10
image245
Det kommer finnas möjlighet att få skriva ut ett av sina egna fotografier på mässan imorgon i stort format. Tänkte att jag skulle försöka passa på om det inte är för många som tänkt samma tanke. Kan dock inte bestämma mig för vilket foto jag ska välja. Tänkte att jag skulle vilja sätta upp det i mitt rum, och det ska vara i huvudsak svartvitt för att passa in. Men jag kan verkligen inte bestämma mig.. Så, hjälp mig gärna!

Mörbultad


.... DATUM: 2007-11-17 TID: 12:32:59

Känns som att jag inte har bloggat så mycket i veckan, i alla fall inte nu i slutet. Men ibland har man annat för sig... Som igår till exempel. Då var jag på Stockholmsmässan i sju timmar för att stå i skolans monter under gymnasiemässan. Kan ju säga att jag är något mör i kroppen idag, men kul var det i alla fall.

Nu ska jag städa rummet, plugga MASSOR!, och försöka få lite ledigt. Imorgon är det Fotomässan hela dagen som gäller!


Andra gången gillt


.... DATUM: 2007-11-15 TID: 12:51:48
image140
Skriv inget igår, men nu är jag tillbaka. Är i skolan, men ska snart med klassen på yoga. Ska bli, hm, intressant. Har ju testat yoga förut, men jag ger det gärna en chans till. Gick inte så bra sist.. Första problemet blir att hitta till själva lokalen vi ska ha yoga i. Varken jag, J eller C har varit där förut. Men det löser sig nog på något sätt.

I skolan


.... DATUM: 2007-11-13 TID: 12:11:41
Är i skolan och pluggar matte. Känns ju lagom roligt.. Men men, det måste ju göras också.
Har precis haft föreläsningar i två timmar och lunch med flickorna♥.
Snön yr utanför fönstret och innan kunda man knappt se ut för att det snöade så mycket. Bussen var försenad imorse, så det blev en kvarts extra väntan i snöovädret. Antar att det så här det kommer att vara på mornarna i vinter. Är ju inte van att åka buss till skolan eftersom jag gick hela grundskolan i en skola som ligger bara några hundra meter från huset.
image244
Nähä, nu måste jag göra matte. Hade fler tal än jag trodde tills imorgon..

Idag


.... DATUM: 2007-11-13 TID: 08:07:27
image243

Esprit


.... DATUM: 2007-11-13 TID: 07:48:24
image242
För hoppningsvis finns den här skon kvar i affären i eftermiddag..

Godmorgon! Somnade till spötregn, och vaknade upp till snöstorm. Det ligger ett tjockt lager snö på marken, och jag förbannar mig själv att jag inte har lyckats skaffa några vinterskor. Ska bli intressant att se hur blöt om fötterna jag är när jag kommer till skolan.

Religion


.... DATUM: 2007-11-12 TID: 13:28:10

Försöker plugga in information om världsreligionerna, men det går tröögt. Kan inte koncentrera mig när det är folk som pratar runt omkring. Men jag har nästan 100 sidor att läsa tills imorgon, så det är nog bäst att jag försöker i alla fall.

image241
Motivationsmusik idag är R.E.M's klassiker, loosing my religion.

Gymnasiemässan


.... DATUM: 2007-11-12 TID: 12:34:04
image239
Just nu sitter jag i skolan. Måste vänta här till klockan 15:10. Då ska jag gå på ett informationsmöte om
Gymnasiemässan. Jag ska vara med där på fredagen och informera om min skola, vilket ska bli både kul och lite läskigt. Det är ingen jag känner som ska  vara med, so I'm on my own. Men det ska bli kul att få stå och informera de blivande ettorna. Vet själv hur liten och osäker jag kände mig när jag var besökare på mässan förra året.

Keep Bleeding


.... DATUM: 2007-11-12 TID: 10:10:10
image238


Morgonförvirring


.... DATUM: 2007-11-12 TID: 07:17:22
image237
Jag är alltid så otroligt förvirrad på morgonen när min väckarklocka ringer. Ibland tror jag att den är en bomb och kastar iväg den, och ibland (som idag) kan jag trycka på snooz i en timme utan att vakna. Jag gör det helt enkelt automatiskt i sömnen. Därför när jag vaknade 6:45 i morse var jag totalt förvirrad. Hade nämnligen ställt klockan på 5:45, och jag hade ju inte hör att väckarklockan hade ringt, eftersom jag stänger av den i sömnen. Fick lite panik när jag insåg att jag är en timme försenad...

"Hon på russinpaketen"


.... DATUM: 2007-11-11 TID: 21:32:22
image236
Har försökt få iväg det här inlägget i en timme nu, men blogg.se strular. Tack vare det missade jag Parlamentet på TV. Som tur är, har i alla fall det roligaste i det programets histora redan sänts. Om du inte vet vad jag syftar på, press play :)

Make over


.... DATUM: 2007-11-11 TID: 18:27:59
image235
Nytt utseende på bloggen, igen.. Men det känns skönt med lite förnyelse. Eller, vad tycker ni?

Vacker?


.... DATUM: 2007-11-11 TID: 16:43:38
image230

Mjukstart


.... DATUM: 2007-11-11 TID: 16:10:02
Efter ett långt uppehåll, här kommer ett nytt dagens uppdrag.

Eftersom det har varit ett ganska långt uppehåll tänkte jag mjukstarta lite med att unna mig själv någonting. Dagens uppdrag blir alltså unna dig själv något.
Jag ska göra en riktigt god chailatte till fikat och bara mysa i någon timme med tända ljus och bra musik.

Bleeding Love


.... DATUM: 2007-11-10 TID: 16:30:38
På senaste tiden har jag fått några låtar på hjärnan som verkligen inte vill försvinna. Lyssnar på dem om och om igen, och när jag inte gör det så nynnar jag på dem. Folk börjar npg tror att jag har en skruv lös...

För att jag inte ska känna mig så ensam tänkte jag smitta er också.
Leona Lewis - Bleeding Love
Alicia Keys - No One
Avril Lavigne - Hot
Vincent - Miss Blue
Orson - No Tomorrow

Jag ser det snöar


.... DATUM: 2007-11-10 TID: 15:24:49
image226
Börjar vakna till lite nu. Har varit seg ända sedan jag vaknade vid halv elva i morse. Typisk slappardag med flera timmars slösurfande och godisätande. Ska väl göra något vettigt snart, som att tex städa mitt rum. Under vardagarna släger jag bara in saker här, vilket resulterar att på lördagsmornarna vaknar jag upp i ett totalt kaos.

Dagens bästa är i alla fall att det ligger snö på marken. Allt blir så mycket mysigare när det har snöat. Dagens negativa är dock att jag inte har hittat några vinterskor än, suck.

Work it out


.... DATUM: 2007-11-08 TID: 18:06:20
image225
(Vanessa Hudgens efter ett träningspass)

Hemma nu från gymmet. Det gick faktiskt bra och jag träffade några klasskompisar där som gjorde det hela lite roligare. På bussen hem träffade jag E, så vi tog sällskap. Det är faktiskt helt sjukt, men jag träffar nästa jämt någon på bussen!

Nu ska jag plugga tyska och sen ska jag provsminka syrran inför en halloweenfest hon ska på imorgon.
Trevlig kväll :)

Snabbloggning


.... DATUM: 2007-11-08 TID: 12:33:17
På C's begäran, här kommer ett snabbt inlägg. Min lektion börjar precis nu, så det blir kort. Ska ha föreläsning om stress, vilket är något som jag har mycket erfarenhet av. Vi ska skriva om 4 tillfällen då vi blir positivt stressade, respektive negativt stressade. Hm, de negativa är i alla fall lätta att komma på.

Efter skolan ska jag till gymmet. Varken orkar eller hinner inte egentligen, men jag måste faktiskt. Nu ska jag börja träna som en tossing!

Bara regn hos mig


.... DATUM: 2007-11-06 TID: 17:35:34
I morse ösregnade det när jag skulle till skolan. Dessutom lyckades jag trampa foten i en vattenpöl + förstöra paraplyet på en och samma gång. Verkligen lyckat Johanna!
image224
Nu har jag suttit framför datorn i några timmar och försökt börja plugga. Kan dock inte riktigt bestämma mig i vilken ände jag ska börja, det är verkligen så mycket att göra just nu. Problemet är bara att det är så lång tid kvar tills de flesta uppgifterna ska vara klara, att det är svårt att få motivation att göra dem redan nu. Men jag vet att jag kommer att vara sönderstressad om några veckor, så det är lika bra att sätta igång direkt...

Baby Love


.... DATUM: 2007-11-05 TID: 22:47:59
Ska snart krypa till kojjs, behöver min skönhetssömn inatt könner jag :) Det har blivit en ganska händelserik dag idag i alla fall.

♣ Skolan började igen efter lovet, återförening med de flesta av flickorna (C, bli frisk!)
♣ Köpte en ny vinterjacka när jag shoppade med E och N.
♣ Fick höra några bra nyheter, och några mindre bra nyheter.

Nä, nu får det allt vara nog för idag.
Lämnar er med dagens duell, vilken baby love är din favorit?

The Supremes   
eller    Nicole Scherzinger

Cityakuten


.... DATUM: 2007-11-05 TID: 20:01:10
image223
Nu är det kväll och snart ska jag kolla på underbara Cityakuten. Var helt besatt av den serien förra sommaren då de körde serien i repris (vilket de fortfarande gör på trean på eftermiddagarna). Fastnade verkligen för serien, och det var katastrof om jag så mycket som missade någon minut av ett avsnitt. Snacka om att jag inte var särskilt brun förra sommaren! Nu är jag inte lika besatt längre, och en timme i veckan (måndagar 21.00) tycker jag inte är så farligt.

Make me warm


.... DATUM: 2007-11-05 TID: 07:17:26
God morgon! Sitter just nu och huttrar av kyla i mitt rum. Glömde att sätta på elementet igårkväll, så man kan säga att det är ganska iskallt i mitt rum just nu. Hittills är jag den enda i familjen som är vaken, vilket är ganska mysigt. Känns nästan som att jag har huset helt för mig själv (förutom att jag måste smyga så att jag inte väcker de andra).
image222
Jag skulle inte ha något emot att ha på mig denna idag för att värma mig.. (Från
Asos)

Tüchtig


.... DATUM: 2007-11-04 TID: 19:22:37
Så, nu har jag faktiskt pluggat en hel del. Känner mig riktigt stolt. Hann även måla naglarna och eftersom S ringde, blev det ett välbehövligt avbrott i pluggandet. Var skönt att bara snacka om ingenting i någon timme. Sen var det bara att köra på igen. Men nu är jag i alla fall klar med engelskan och matten. Det får faktiskt räcka så.. Får väl jobba extra hårt i skolan nu de första dagarna efter lovet. Man blir lite nervarvad när man har lov, så det ska nästan (notera nästan..) bli skönt att börja igen. I alla fall ska det bli kul att träffa flickorna igen :) I've missed U!! <3

Just the girl


.... DATUM: 2007-11-04 TID: 11:27:40

Igår hade jag det jättetrevligt hemma hos N. O kom också, som jag inte träffat på ett tag.

Idag ska jag plugga, massor! Har inte pluggat någonting på lovet hittills och jag ligger två veckor efter planeringen i matten, ett brev på engelska ska vara klart imorgon och dessutom har jag två tyskaläxor och en idrottsuppgift. Suck, suck! Men jag har haft så kul de här två dagarna, att det är värt att vrålplugga idag.

Bjuder på ledmotivet från i fredags :)


The Click five - Just the girl


Ha en bra dag!


Mycket att göra


.... DATUM: 2007-11-03 TID: 13:20:26
Hej på er igen!
Det blev en oavsiktlig paus i bloggen den här veckan. Har jobbat tisdag-torsdag och igår hade jag fullt upp. Åkte hem till S som bor i skogen på Värmdö. Var där hela eftermiddagen och kvällen.

Idag ska jag till N på släktträff. Så jag måste skynda nu. Men jag lovar att det inte dröjer en vecka tills jag skriver ingen :P