Luktfritt tack!


.... DATUM: 2007-10-29 TID: 16:27:47
image221
Nu har jag faktiskt lyckats röja undan lite från min "att göra-lista". Tänkte försöka hinna måla naglarna också, men regnet öser ner ute och jag måste ha fönstret öppet när jag målar naglarna, får så himlans ont i huvudet annars! Så det är bara att välja, översvämning inomhus, eller ont i huvudet...
Varför kan ingen uppfinna ett nagellack som är helt luktfritt?

Lys upp min dag


.... DATUM: 2007-10-29 TID: 14:42:30
image220
Nu har jag tänt lite ljus i rummet och tagit mig ordentligt i kragen. Har nämnligen otroligt mycket plugg att göra idag. Regnet öser ner och egentligen skulle jag vilja kura ihop mig med en bra bok eller någon film. Men har man plugg så har man och jag vill inte skjuta på det. Vet att jag inte kommer att kunna slappna av då.

Höstkänslor


.... DATUM: 2007-10-28 TID: 18:20:04
Idag har jag bara försökt att ta det lungt och latat mig så mycket som möjligt. Idag är nästan den enda dagen på lovet som jag riktigt kan vila ut mig, för på tisdag börjar jag jobba och imorgon har jag massa plugg att göra. Men jag ska inte klaga. Gillar verkligen mitt jobb, och det inte precis som att jag blir tvingad att gå dit.
image219
Det känns som en riktigt höstruskig dag i dag. Vinden viner runt knutarna och det sista tecknet på sommar, sommartiden, är idag förbi. Men det var riktigt skönt att vakna imorse klockan nio och inse att klockan bara var åtta. Lyx!

Crazy day


.... DATUM: 2007-10-27 TID: 16:06:12

Igår var jag alltså på gymmet för första gången. Lite pirrigt var det ju eftersom jag inte hade en aning om hur det skulle gå till med allt. Men min instruktör var jättebra och förklarade allt, så nu är jag värsta proffset! (eller inte ;P) Han gjorde upp ett träningsprogram till mig som jag ska föja. Så idag har jag ont i muskler jag inte ens visste att jag har, men jag kan säga att nu vet jag precis var jag har dem!!

Det hände en mycket konstig sak igår också. På natten drömde jag om A (som jag inte har träffat på jättelänge), och gissa vem jag träffar på busshålllplatsen på morgonen om inte A! Hon skulle ta en annan buss, så vi hann bara säga hej lite flyktigt. Sen när jag hade varit på gymmet, och satt på bussen hem, kliver A på helt plötsligt! Andra gången vi träffas under dagen. Jag går av en hållplats tidigare för att träffa farmor som är och passar mina kusiner. Snälla farmor bjuder oss sen på fika på ett café. Det konstiga är bara att A jobbar på det caféet, så när hon kom till jobbet, satt jag där!! Från att inte ha träffat henne på jättelänge, till att ha drömt om henne + plus träffat henne tre gånger på samma dag! Det är ju inte så lite mysko!!


My day


.... DATUM: 2007-10-26 TID: 09:53:22

Just nu sitter jag i skolan. Försov mig lite imorse, så det blev extra stressigt. Men gymkläderna hann jag få med mig i alla fall, så nu ska det tränas! Har precis avslutat min kurs i digital fotografering, vilket betyder att jag numera är ledig efter klockan 11.40 på fredagar. Superskönt! Perfekt tid för att träna på gymmet...


Work out


.... DATUM: 2007-10-25 TID: 19:36:10
image217
Imorgon ska jag till gymmet och träna för första gången. Köpte ju gymkort i
onsdags, så nu är det dags att börja använda det! Ska få ett personligt utformat träningsprogram, vilket känns bra eftersom jag absolut inte kan någonting om maskinerna på gymmet. Har i alla fall köpt nya träningskläder så att jag känner mig lite mer motiverad. De ser kanske inte så roliga ut på bilden, men jag tycker om dem i alla fall :)

Att komma ut


.... DATUM: 2007-10-25 TID: 11:55:37

Idag fick jag reda på att en av mina kompisar hittat min blogg! Jag har medvetet inte sagt till fler än en person att jag har en blogg, så jag fick en liten chock när hon kom och sa att hon hittat mig :P Inte för att det gör något, haha, men nu vet alla om det :P Får väl försöka börja skriva ännu bättre nu. Har ju ett rykte att leva upp till!


Sovmorgon


.... DATUM: 2007-10-24 TID: 09:13:35
God morgon! En ny dag är här och solen skiner i Stockholm. Har lite välbehövlig sovmorgon och snart ska jag till gymmet för att ha genomgång av alla maskiner. Har bestämt mig för att skaffa gymkort, för nu ska det tränas!

Ha en bra dag!

Everybody's beautiful!


.... DATUM: 2007-10-23 TID: 18:48:25
image216
Ikväll börja Ugly Betty igen. Har fastnat för den lite annorlunda serien, så har ni mot förmodan missat de första säsongerna, bänka dig framför kanal 5 klockan 20.00. Det ska i alla fall jag göra!

Vilken är din favoritserie?

A mellow day


.... DATUM: 2007-10-23 TID: 18:02:03
image215
Idag var det först historiaprov. Kan väl säga att det gick helt okej. Konstigt det där med hur man känner sig efter ett prov. Förra veckans
matteprov, som jag skrev inte alls gick bra, fick jag alla rätt på(!). Men det förra historiaprovet som jag tyckte gick superbra fick jag antagligen bara VG på. Konstigt det där.. Men men, det är bara att göra sitt bästa och hoppas på bra resultat :)

Efter provet (som var på dagens första lektion), bestämde jag mig för att strunta i att ha "eget arbete" på eftermiddagen, utan åkte istället och hämtade ut mitt ID-kort. Sedan shoppade jag lite i stan och åkte hem glad och nöjd.

Nu har jag precis kollat på Dawson's Creek och ska kolla lite mail och mina favoritbloggar. :)

Testa dig själv


.... DATUM: 2007-10-22 TID: 19:12:26
Ebba länkade till ett test för att se vilken hjärnhalva man styrs av. Konstigt nog fick jag resultatet "höger hjärnhalva". Jag är vänsterhänt, vilket indikerar på att jag ska ha en dominant höger hjärnhalva, men hela min personlighet innehåller egenskaperna för vänster hjärnhalva. Mycket mysko, men intressant.
Skulle vara intressant om ni också gjorde testet och kommenterade erat resultat. Tex. om teorin att alla vänsterhänta styrs av höger hjärnhalva och tvärt om?
Gör gärna testet själva HÄR!

Fame on you


.... DATUM: 2007-10-22 TID: 16:23:39

image213

Idag är det följande som gäller:
♣ Linne - H&M
♣ T-shirt - Gina Tricot
♣ Kofta - H&M
♣ Jeans - Cheap Monday
♣ "Over knee"-strumpor - H&M

Idag är en annan dag


.... DATUM: 2007-10-22 TID: 09:56:23

Just nu sitter jag i skolan och tar det lugnt. Kan väl säga att jag förbereder mig på det som komma skall :P Måste plugga hela eftermiddagen. Men just nu har jag inget att göra annat än irritera mig på att jag glömde kameran med "dagens outfit"-bilderna på hemma. Därför kan jag inte vis dem nu. Ni får vänta tills jag kommer hem.

image171
Har tagit med mig en av mina hemgjorda
bars till skolan. Tänkte äta den nu för att fylla på energiförrådet.
Ha en bra dag allesammans :)

Watch Me


.... DATUM: 2007-10-21 TID: 17:41:25
Uschanimej. Vem kommer på att ha ett historiaprov som handlar om mer än 500 år och som dessutom innehåller både den amerikanska och franska revolutionen? Jag tror att mitt huvud snart ska trilla av mig, så jag känner mig välförtjänt av en liten paus.
image212
Kollar in lite fina klockor och denna skulle ju inte sitta fel, eller vad tycks?
(Från
Ur & Penn)









Come to me


.... DATUM: 2007-10-21 TID: 12:26:06
image211
Ny kläder nu till hösten är ju ett måste. Hittade några favoriter från
Asos som gärna får finnas i min ägo...

Blogglista.se


.... DATUM: 2007-10-21 TID: 11:38:13
Registrerade mig på Blogglista.se idag. Jag bloggar främst för min egen skull, men det är ändå kul med många besökare och kommentarer. Så klicka gärna på ikonen om ni gillar min blogg :)

Slappardag


.... DATUM: 2007-10-20 TID: 18:28:05

Igår kom jag hem i okej tid, så jag var inte trött idag. Men jag har ändå tagit det lugnt och mest suttit framför tv:n och datorn. Valde att ha min "slappardag" idag, för imorgon blir det plugg hela dagen. Har historiaprov på tisdag som jag inte ens har börjat förbereda mig till. Fy Johanna, inte bra. Men men, jag får ta igen förlorad tid imorgon. Då ska inget få störa mig. Har röjt upp i rummet. Tycker att det är jätteviktig att ha trevligt runt om mig när jag ska plugga. Kan inte koncentrera mig om det är för stökigt.

image210
Ikväll blir det mys framför tv:n med chips och dipp. Inte bra för hyn, men ibland får man unna sig lite extra..

Kärleksförklaring


.... DATUM: 2007-10-19 TID: 12:20:11

Just nu sitter jag med tre av mina underbara vänner i skolan. Har jättefin panoramautsikt över Stockholm från fönstret. Det är verkligen underbara lokaler här på skolan. Trivs så otroligt bra, framför allt med mina nya vänner. Att det finns så underbara människor i världen, och att de dessutom kommit i samma klass som mig. Love U <3

Ikväll ska vi göra om förra fredagens succé med
singstarkväll. Ska verkligen bli jättekul!


Fystest


.... DATUM: 2007-10-18 TID: 17:30:50
image209
Ja, jag säger då det. Mörbultad är väl rätta ordet för hur jag känner mig just nu. Men det gick faktiskt mycket bättre än jag trodde det skulle göra och jag känner mig superstolt. Visst, resultatet är verkligen inget att skryta med, men bättre än jag förväntat mig. Nu gäller det bara att bli ännu bättre tills vi gör testet igen i vår. Jag och T kom överrens att vi ska skaffa gymkort och träna tillsammans. Mycket roligare om man är två!

Nu ska jag göra massa tyska. Har prov imorgon, och jag har inte ens börjat plugga. Illa..

Någon som vill veta?


.... DATUM: 2007-10-18 TID: 08:01:10
Igår var det en fullspäckad dag.
* Matteprov (som absolut inte gick bra)
* Shopping (fyndade som tusan!)
* Såg nästan Kent när de hade signering i Åhléns City (stog med några kompisar i kön ett tag)
* Bokade biljetter till en teaterföreställning på Lucia.
* Tandregleraren (sa att jag hade prefekta tänder!)
* Öppet hus i min gamla skola (jätteroliga att träffa alla igen!)

Idag blir det nästan lika mycket att göra. Framför allt är det fystest på idrotten idag. Usch, usch! Jag tränar ju liksom ingenting... Men det här testet ska ligga till grund för hur jag ska lägga upp min fortsatta träning, för nu tusan ska det tränas! Skolan har rabatt på ett gym så jag köper nog ett kort där.

Men nu måste jag skynda.. Ha en bra dag!

Onsdag


.... DATUM: 2007-10-17 TID: 09:09:54
Idag blir det en fullspäckad dag. Först är det matteprov och sedan ska jag till tandregleraren. Efter det måste jag skynda mig till min förra skolas Öppet hus. Ska bli jätteroligt att träffa gamla lärare och klasskompisar. Det brukar alltid vara "mini-återträffar" när skolan har Öppet hus.

Idag har jag på mig följande:
image208
* Top - Vila
* Linne - H&M
* Jeans - Cheap Monday

Matematik :(


.... DATUM: 2007-10-16 TID: 14:02:25
Just nu sitter jag i skolan bredvid M. Det är meningen att vi ska plugga matte inför provet imorgon, men det går inte precis jättebra. Har prov på allt vi lärt oss hittills den här terminen, vilket är mycket eftersom jag läser i dubblet tempo.

Så jag borde fortsätta med pluggandet nu, önska mig lycka till :)

God morgon


.... DATUM: 2007-10-16 TID: 08:12:05
image207
* Top - Gina Tricot
* Leggings - Gina tricot
* Benvärmare - Mammas från 80-talet
* Halsband - Present

Vardagslyx!


.... DATUM: 2007-10-15 TID: 15:34:47
Nu har jag precis ätit en jättegod ost- och skinksallad och ska snart sticka hemifrån igen. Bestämde mig för att gå tidigt från skolan idag. Vi hade inga obligatoriska lektioner efter lunch, bara workshop, så jag gick. Har en underbar pluggfri dag idag. Känner att jag verkligen behöver lite mer ledigt. Egentligen tänkte jag sticka iväg och träna, men det får bli ett besök hos min hudterapeut för en ansiktsbehandling. Lyx!

Bjuder på en låt som sjöngs flitigt i
fredags :)


The Police - Every breath you take

Oktoberfestivalen


.... DATUM: 2007-10-15 TID: 09:30:53

image206På tyskan i skolan har jag just nu ett uppdrag att lära mig så mycket som möjligt om ett tyskt "fenomen". Det var lite svårt att välja, men nu har jag bestämt mig för att skriva om Oktoberfestivalen. Vet nästan ingenting om den, så det blir en utmaning. På fredag är det skriftlig redovisning på lektionstid. Jag måste alltså lära mig allt så bra att jag kan skriva en text på tyska på lektionstid, utan att använda stödord eller andra hjälpmedel.

Någon som varit där?


Måndag morgon


.... DATUM: 2007-10-15 TID: 07:38:59
image205
God morgon! Bussen går snart, så det blir ett snabbt inlägg.
Hade svårt att vakna i morse, så jag är lite försenad och frukosten blev lite mindre än vanligt. Men, men. Det var skönt att få sova lite längre än vanligt. Det känns typiskt att just måndagar är min tidigaste dag.

Ha en bra dag! :)

Söndag eftermiddag


.... DATUM: 2007-10-14 TID: 17:12:35
image204
Klar med matten! Det var mycket enklare än jag trodde det skulle vara. Hade planerat att sitta med det hela kvällen, men nu har jag helt plötsligt ingenting att göra. Ska nog tända några ljus och kolla på en film i mitt nystädade rum. Passar nog på att måla naglarna samtidigt. Mysfaktor=hög!

Paper style


.... DATUM: 2007-10-14 TID: 15:26:35

Det var så otroligt länge sedan jag hade en dagens outfit, så jag kände att det var dags för en idag...

image203
Blev en riktig mysoutfit idag med gamla jeans från H&M och en tröja som varit farmors. Älskar stora tröjor som man liksom "försvinner i". Det är mys det!

Nä, nu måste jag plugga.. Puss på er!

Cleaning lady


.... DATUM: 2007-10-14 TID: 14:38:29
Har fixat en del här hemma idag. Rummet blev ordentligt städat för en gångs skulle. Dock dröjer det väl inte länge fören det är lika stökigt som vanligt...
Nu ska jag plugga massa matte (har prov på onsdag) och måla naglarna.

Singstar


.... DATUM: 2007-10-13 TID: 17:49:31
image201
Igår hade jag en jätterolig kväll med mina nya vänner från gymnasiet. Vi var alla hemma hos J och sjöng Singstar tills ingen hade någon röst kvar. Kul som tusan hade vi! E tog massa bilder, så jag kanske kan få tag på några och visa.

Vad tycker ni förresten om den nya bloggdesignen?

Frågestund


.... DATUM: 2007-10-11 TID: 22:43:35
Jahadu Johanna. Vad gör du uppe så här sent en torsdagskväll? Vet inte du att det är skola imorgon som dessutom börjar extra tidigt? Har du ingen aning om att du bara kommer hinna sova ungefär sex timmar inatt? Är du verkligen klar med alla dina läxor tills imorgon?

Svar till alla ovanstående frågor: Jag är allmänt övertrött och ska gå och lägga mig bums. Men nej, jag är inte det minsta förberedd inför imorgon. Imorgon blir en intressant dag...

Johanna, 36 år


.... DATUM: 2007-10-11 TID: 18:12:54

Idag hade vi muntlig presentation i skolan. Jag skulle prata om hur jag föreställer mig mitt liv om 20 år. Snacka om en svår uppgift! Jag har faktiskit ingen aning. Men jag pratade om att starta ett eget företag inom foto och film, vilket endå är det som jag känner att jag brinner mest för. Men vi får se. Bara ödet vet...


Gwen Stefani


.... DATUM: 2007-10-10 TID: 13:57:27
image195
Idag spelar en av mina absoluta favoritartister, Gwen Stefani i Globen. Hela sommaren har jag gått och velat om jag skulle köpa biljett dit eller inte. Den enda anledningen till att inte gå är att det är på en onsdag (alltså idag) och imorgon har jag en viktig presentation i skolan. Ångrar mig ganska mycket nu att jag inte köpte biljetter, men men. Antagligen kommer hon till Sverige igen. Förhoppningsvis då med det gamla
No Doubt-gänget.

The Weekend


.... DATUM: 2007-10-08 TID: 17:24:49
image194
Helgen var verkligen jätterolig. I lördags firade vi T:s 16 års-dag och i söndags träffades vi alla på ett café på Lidingö där E jobbar. Har inte hunnit plugga något som jag planerat, men dessa roliga dagar med gummsorna väger upp det tusenfallt!

You're the voice


.... DATUM: 2007-10-06 TID: 10:54:23
Har blivit några dagar utan bloggande nu. De senaste dagarna har istället spenderats med gamla och nya kompisar. Jag har verkligen haft det jätteroligt. Både N och S har varit och hälsat på mig i skolan.

Idag ska jag iväg och fira T som fyller år. Vi har hållt på och smusslat i några dagar för att planera hennes present. Hoppas att hon blir glad.

Nu ska jag fixa till mig. Blir förhoppningsvis en lång dag idag. :)


Daniel Karlsson framförde en otrolig version av denna låt igår i Idol 2007!

I'm going home


.... DATUM: 2007-10-02 TID: 13:08:46
Just nu sitter jag i skolan. Ska snart gå hem. Känner mig ganska duktig för jag har lyckats skriva ett referat. Nu ska jag hem och göra massa matematik. Har trettio svåra tal tills imorgon, så det blir mycket plugg ikväll. Vad är era planer för resten av dagen?

Gossip girl


.... DATUM: 2007-10-01 TID: 19:13:19
image193
Har börjat följa den nya amerikanska serien
Gossip girl. Det är skaparna bakom min tidigare favoritserie OC, som ligger bakom serien. Man känner igen stilen och karaktärerna lite i Gossip girl från OC, men det ska ändå bli spännande och se hur serien utvecklas. Tror dock inte att den kommer bli lika bra som "originalet". Dessutom baseras serien på en bok, så manuset är redan skrivet.

Inside information


.... DATUM: 2007-10-01 TID: 17:46:08
Idag har jag tagit foto till mitt ID-kort och fixat lite andra saker. Skolan kändes ganska meningslös idag då jag absolut inte gjorde någonting. Vi hade bara en lektion på förmiddagen, så jag gick hem efter lunch. Passade som sagt på att ta fotot.

Nu sitter jag och försöker lära mig så mycket som möjligt om livet i USA. Har som uppdrag i engelskan att låtsas vara en amerikans utbytesstudent. Det är lärorikt, men svårt att hitta relevant fakta. Hjälp mig gärna om ni har någon "inside information".