1 aprilskämt


.... DATUM: 2007-03-31 TID: 19:46:25
Imorgon är det som bekant 1 april. N fyller år då, så jag brukar alltid försöka skämta med honom på födelsedagen. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på imorgon, men något blir det iaf =)

Aftonbladet har en rolig
artikel om världens 10 mest lyckade aprilskämt. Så lättlurade folk kan vara ibland !

Badlands


.... DATUM: 2007-03-31 TID: 18:43:12
Det börjar kännas lite glest i bloggen. Har inte skrivit så många inlägg den senaste tiden. Framför allt beror det väl på att jag var bortrest och sedan hade otroligt mycket skolarbete att ta igen.
Men det känns kontstigt att jag faktiskt inte har fått en enda kommentar på två veckor...

Ja, ja. Just nu håller jag på att städa i mitt rum. Under den senaste månaden har jag bara slängt saker runt omkring mig och nu när det är lov vill man ju att rummet ska gå att vara i. Medan jag dammsuger har jag gamla Bruce Springsteen-låtar på högsta volym. Letade upp videor på
youtube efter att vi hade lyssnat på musik från 60,70 och 80-talet i skolan i fredags. Favoriten just nu är:

Bruce Springsteen - Badlands (Live i Stockholm 1993)

Påsklov!


.... DATUM: 2007-03-31 TID: 13:01:19
Äntligen är det lov. I morse var första dagen sedan innan klassresan som jag kunnat sova ut ordentligt. Annars ska jag inte göra så mycket idag. Ska gå en långpromenad med K i eftermiddag.

image39

Några bilder från den underbara klassresan...

Formler


.... DATUM: 2007-03-29 TID: 21:09:42

Idag har vi haft två prov och ett arbete som skulle vara inlämnat. Skolan håller verkligen på att ta kol på mig! Är det meningen att sista terminen i nian ska vara så här jobbig?? Men i morgon är iaf sista dagen innan påsklovet. Det ska bli otroligt skönt att spendera en vecka med nära och kära..


Ain't no sunshine


.... DATUM: 2007-03-27 TID: 15:14:52
Solen skiner utomhus, men inne är allt dystert. Förlåt att jag inte skrivit så mycket sedan hemkomsten, men ibland stör den riktiga världen bloggvärlden.. Jag hoppas att allt snart känns bättre, för alla inblandade. Tills dess /Kram

New style


.... DATUM: 2007-03-24 TID: 16:18:23
Jag har bytt stilmall på bloggen. Nu känns bloggen lite mer vårlik, eller vad tycker du?

Tillbaka!


.... DATUM: 2007-03-24 TID: 12:04:15
Nu är jag äntligen tillbaka igen! Det har varit en helt otrolig vecka med många skratt och roligheter. Jag skriver mer om resan när jag fvår tid. Nu måste jag tyvärr plugga ikapp allt som vi missat i skolan under veckan, så det blir nog inte så mycket bloggande i helgen. Men det är kul att vara tillbaka!

Resfeber


.... DATUM: 2007-03-17 TID: 16:15:51
image37


Just nu håller jag på att packa inför resan. Det börjar bli lite pirrigt nu, men oj vad kul det ska bli! På bilden syns bara en bråkdel av allt som ska med. En del skolböcker måste också med i packningen, vi har jättemycket som ska vara klart tills vi är tillbaka. Hallå, det här ska ju vara ledighet!! Men men, pluggandet blir nog också mysigt när man gör det tillsammans i en stuga i fjällen. Hoppas bara att vädret blir bra, så att det inte regnar hela tiden.
Jag är fortfarande riktigt förkyld, men jag hoppas att miljöombytet gör gott på infektionen.

Jag kommer alltså inte att skriva i bloggen på några dagar. Men förhoppningsvis är jag ordentligt utvilad och glad när jag kommer tillbaka, så att jag orkar skriva desto mer då.  Ha en skön vecka! /JohannaC

Let´s dance


.... DATUM: 2007-03-16 TID: 22:01:19
Nu börjar resfebern sakta krypa fram. Var och fixade lite saker inför resan idag, bla köpte jag åksjuketabletter, bussresan tar drygt nio(!) timmar, och jag har en benägenhet att inte må så bra när fordon är inblandade. Jag tror inte att jag har åkt så länge någon gång i hela mitt liv. När jag åker till fjällen med familjen brukar det ta fem timmar, och till Italien i somras (som är det längsta hemifrån jag varit) tog det bara tre timmar med flyg.

Annars har jag precis kollat på Let's Dance, som säkert en stor del av resten av svenska folket också har. I kväll, som många andra kvällar, var favoriterna Tobbe och Annika. Annars hejade jag på Anna och Tobias, men de åkte ju ur tävlingen för ett tag sedan.
 

Nationella prov


.... DATUM: 2007-03-16 TID: 07:29:28
Nu ska jag snart iväg till skolan för att göra hör- och läsförståelseproven i den engelska delen av nationella proven. Är faktiskt lite nervös eftersom jag missade övningstillfället när jag var sjuk. Men jag hoppas att det går bra endå. Det är ju inte direkt något man kan plugga till...

Tänkvärt


.... DATUM: 2007-03-15 TID: 22:17:41
image36




1+1=öh?


.... DATUM: 2007-03-15 TID: 21:43:09
Haha, en klasskompis lyckades ta ett smygfoto av mig på mattelektionen idag. Var verkligen inne i pluggandet då vi hade den sista lektionen, innan provet om två veckor, idag. Blev verkligen förvånad när jag såg fotot, så här ser jag alltså ut med feber och snuva ;P

image35

Krassel


.... DATUM: 2007-03-15 TID: 16:08:30
Idag gick jag till skolan, trots att jag inte precis är på topp. Det skulle komma en förälder till skolan och informera om klassresan som startar på söndag morgon! Det ska verkligen bli otroligt roligt att åka till Stöten med alla kära klasskompisar. Men det är lite jobbigt att vi har sju prov och inlämningar veckan efter vi är tillbaka, det kommer bli mycket plugg i fjällen...

Dagens tips


.... DATUM: 2007-03-14 TID: 15:31:05
image34

Idag känner jag mig inte på humör för en klädselbild, så jag gjorde en i
stardoll istället. Det är faktiskt en jätterolig sida om man har tid över. Men kom ihåg att jag har varnat, man blir lätt fast där ett bra tag!

Typiskt


.... DATUM: 2007-03-14 TID: 09:07:19
Jag har blivit sjuk, igen...

Ny dag


.... DATUM: 2007-03-13 TID: 08:20:09
Ny dag, och solen skiner klarare än någonsin! Jag har aldrig känt mig så här vårsprudlande någonsin! Alla problem känns långt borta och jag vill bara hoppa hage på skolgården (nästan).. Sitter just nu med en keps på mig för solen skiner på datorskärmen så jag ser inte om jag inte har den på mig. Måste se ganska rolig ut just nu.
image32




Annars ser jag ut så här idag:

Cardigan - Lindex
Linne - H&M
Jeans - Manhattan
Halsband - Egengjort

Solglasögon - Åhléns
Jacka - H&M
Skor - Wedins




















Så mycket att göra, så lite tid


.... DATUM: 2007-03-12 TID: 18:07:20
Ajajaj, inte bra det här Johanna.. Jag är ledsen för att jag inte har uppdaterat bloggen på några dagar. Hatar själv bloggare som dröjer med att uppdatera, så jag lovar att detta inte ska upprepas avsiktligt..

I helgen har det varit kalas för min kusin som fyllde hela 10 år i söndags. Det är otroligt så stor han har blivit! Farmor och farfar kom också och hälsade på, jättetrevligt.

Självklart blev det också en del melodifestival i lördags. Tycker faktiskt ändå att rätt låt vann, även fast jag i smyg gillar Måns bäst!

Idag har jag varit och provat ut nya linser. Skaffade månadslinser för ett år sedan, men jag trivdes inte riktigt med dem och har gått utan i snart fem månader. Eftersom jag ska åka skidor om en vecka, behöver jag verkligen kunna se bra så jag hittar mina kompisar i backen, så idag provade jag ut dagslinser istället. Vet inte riktgit vad som är bäst och det är inte direkt någon av mina nära vänner som använder linser, så jag har ingen att fråga. Om det är någon "linsanvändare" som läser det här, vad använder du för slags linser??

Snön smälter bort (tiddelipom)


.... DATUM: 2007-03-09 TID: 18:52:53
image26Nu har snart all snö smält bort här i stockholmstrakten. Det är med blandade känslor som jag ser det sista av vinterns vita täcke rinna ner i gatubrunnarna. Att våren och sommaren snart är här får mig att tänka på allt det underbara som hände förra året, samtidigt som jag inget hällre vill än att ha snö på våran klassresa om en vecka. Men jag hoppas att vi får det kul ändå, med eller utan snö. Vi är ett sådant otroligt härligt gäng, våran klass, att jag tror vi klarar vilka väderförhållanden som hellst. Idag hade vi tex dammsnö på idrottslektionen...



Galen dag


.... DATUM: 2007-03-08 TID: 21:19:25

Hahahaha, jag skrattar fortfarande.. även fast det är flera timmar sedan nu.
Vi hade en teateruppvisning i skolan som en avslutning av vårt tema (Världskrigen). "Min" grupp skulle gestalta Blitzen, och jag kan inte nog beskriva hur galet det blev! S hade på sig en kartong och skulle föreställa ett störtande flygplan. Jag satt ensam på scenen under tre minuter och ropade(!) på de andra att de skulle komma ut på scenen(de hade glömt att det var deras tur), och på slutet sjöng vi en egen text till "När vi gräver guld i USA", fast vi bytte ut det till "När vi vinner över tyskarna". Det blev faktiskt riktigt hysteriskt, särskilt när vi kastade pappersflygplan på publiken.

Dessutom kom pappa hem från sin 10-dagarsresa i Sydamerika. Det känns konstigt att han är hemma igen, som en hel livstid har gått sedan han åkte (nästan).

Nä, nu hinner jag inte skriva mer (förlåt för ett lite oorganiserat inlägg), jag måste skriva klart en filmrecension tills imorgon.

Ha det bra /
JohannaC


This is the last time


.... DATUM: 2007-03-07 TID: 16:27:41
Idag ska jag gå på min sista ansiktsbehandling. Har gått en sk. "kur" på sex gånger, och det är helt otroligt vilken skillnad det har gjort på min hud. Efter att ha haft problem med acne i tre år, är jag nästan helt bra nu. Tyvärr kommer jag att har märken kvar ett tag till, men de kommer att blekna bort. Jag kan inte nog säga hur lättad jag är. Mitt stora komplex är borta, och jag är överlycklig.
För personer med samma problem kan jag verkligen rekomendera att gå till en hudterapeut. Det är absolut värt pengarna! Förutom behandlingarna har jag även börjat använda
Dermalogicas produkter, i.d. och jag äter Tetralycal. Jag är verkligen glatt överraskad över de otroliga resultaten som syntes efter bara några veckor med nya hudvanor!


Keane - This is the last time

A very, very upptagen girl


.... DATUM: 2007-03-06 TID: 19:00:25
Ahh, jag blir verkligen galen. Från att inte ha något plugg alls att göra, har jag nu två stora inlämningar till på freda, projektarbete till torsdag och fyra prov om två veckor!! Dessutom är jag upptagen varje eftermiddag den här veckan och hela klassen tar ledigt nästa vecka för att åka på klassresa. Jag förstår verkligen inte hur det här ska gå ihop. Just nu sitter jag och försöker göra så mycket som möjligt på en av inlämningarna, men jag frestades av datorn. Det är absolut sådana saker jag måste akta mig för, ajja bajja, Johanna!! Inte bra alls. Så nu måste jag återgå till arbetet.. Ahh, jag blir verkligen galen!!!

Collage Me!


.... DATUM: 2007-03-05 TID: 18:47:08

158164-25


Hittade en knäpp bild på mig. Vet inte riktigt var den kommer ifrån, men jag tänkte att jag skulle visa den. Med respekt för mina fyra klasskompisar som också är med på bilden, valde jag att sätta in bilder på kändisar som de är lika. Som ni kanske ser är det jag längst till vänster. Gör någon konstig min och ser puckelryggig ut, men men.. Vad gör man inte för bloggen..


Mjukstart


.... DATUM: 2007-03-05 TID: 18:11:32
image23
Första dagen i skolan efter lovet. Det känns otroligt länge sedan jag var i skolan. Eftersom jag var sjuk innan lovet är det nästan två veckor sedan sist. Men det var en väldigt skön dag i skolan idag. Vi kollade på två filmer, Undergången och Sophie Scholl, och så gick vi på promenad. Det behövdes verkligen en mjukstart för att komma igång igen.


Jag brukar inte kolla på så många krigsfilmer, det blir mest "chick flicks". Men idag kollade vi som sagt på två filmer om andra världskriget. Båda var mycket bra och gjorde att jag fick en bättre bild av hur grymt kriget var. Filmerna var ovanligt realistiska och man fick sig en ordentlig tankeställare. Som vanligt var det inte många i klassen som faktiskt "kollade" på filmerna. Tyvärr är det oftast de som borde se filmen som inte gör det...


När jag var på väg hem från skolan fick jag ett SMS med ett meddelande om att en bok jag reserverat hade kommit. Så jag lånade den och ska börja läsa den ikväll. Det var skolans lärarkandidat som rekomenderade den till mig. Han hade läst en uppsats jag skrvit och tyckte att den liknade den
boken. Ska bli spännande att se om det stämmer.

Rain check


.... DATUM: 2007-03-05 TID: 17:33:16
Jaha, så fick N rätt ändå...

I morse vaknade jag redan 7. Hade en så hemsk dröm inatt. Har gråtit hela natten, i alla fall i drömmen. Den kändes så overklig att jag började gråta av lättnad när jag förstod att det inte var på riktigt. Annars brukar jag inte drömma hemska drömmar så ofta, men i natt var det verkligen jobbigt!

När jag ändå var vaken gick jag upp och kollade på skid-VM och sedan Vasaloppet. Har sagt
tidigare att jag gillar att kolla på skidor på tv, så idag var en bra dag. Tyvärr mår jag sämre idag igen, så jag kunde inte träffa N. Typiskt att han skulle få rätt.. men men, we'll take a raincheck.




Avril Lavigne - Girlfriend

Update


.... DATUM: 2007-03-03 TID: 16:42:18
Både jag och blogg.se har inte varit på topp de senaste dagarna. Jag lider fortfarande av sviterna från min influensa jag fick förra veckan. Allmänt dåligt humör och seg kropp har varit min vardag ett tag nu, och jag har bara kännt för att dra täcket över huvudet. Tur att det har varit sportlov, annars vet jag inte hur jag skulle klarat mig.

Idag har jag i alla fall pallrat mig iväg till affären och införskaffat mat. Just nu håller jag på att "fuskbaka", alltså baka en redan färdig kakmix. Det känns lite pinsamt att inte göra kakan heöt själv, men de blir lika goda för det!

Imorgon är det meningen att jag ska träffa N. Vi bestämde det för ett tag sedan även fast han så snällt påpekade:
- Johanna, det är ingen idé att jag hoppas på att vi träffas på söndag, du ställer ju ändå alltid in allt. Brownies
Det är ju iofs inte en total lögn, men imorgon har jag gett mig katten på att han inte ska få rätt!!

Nu måste jag gå och kolla kakan i ugnen. Tschüs!