Projekt


.... DATUM: 2007-07-31 TID: 22:06:37
Nu har jag och L gått igenom min dator och letat efter videoklipp från när vi var små. Hittade faktiskt en hel del och vi ska försöka sätta ihop allt till en film. Som de flesta kanske vet är min stora hobby att filma och fotografera, så sånna här projekt är superkul!

I'm hooked


.... DATUM: 2007-07-31 TID: 15:41:28
Idag har jag suttit ute ett tag på altanen och solat. Men jag klarade inte av att bara sitta och inte göra någonting särskilt länge, hade jag avsnitt av Heroes som väntade. Ja, jag måste erkänna att jag är helt fast. Nu finns det ingen återvändo. Ibland blir jag helt "hooked" på någonting och då kan jag inte tänka på något annat. Så nu måste jag återgå till den spännande handlingen.

Vill bara passa på att säga grattis till alla Elin ute i landet idag som har namnsdag. Grattis!

Hitch


.... DATUM: 2007-07-31 TID: 12:13:31
image138
Igår kväll kom pappa hem med några filmer han hade hyrt. Bl a hade han hyrt Hitch, som jag har velat se jättelänge. Trodde egentligen inte att den skulle vara bra, men det var den. Skrattade så att jag grät några gånger. Så om du har idétorka på vilken film du ska se rekomenderar jag verkligen Hitch :)


Trötter


.... DATUM: 2007-07-29 TID: 19:27:41
Igår somnade jag seent, så det är inte konstig att jag inte vaknade förens vid elvasnåret. Jag är en kvällsmänniska, men så sent brukar inte ens jag vakna. Ja, ja. Inget viktigt skulle ändå uträttas idag och mestadelen av dagen har jag slappat framför tv:n. Har fortfarande sår på fötterna som vägrar att läka, så att sätta på sig ett par skor är otänkbart. Kan inte ens ha på mig flip-flop, eftersom jag har skvasår på sidan av foten också! Hur tusan är det ens möjligt?? Som sagt var, jag är en mästare på att skaffa mig skador ingen har hört talas om eller trott var möjligt.

Marathon


.... DATUM: 2007-07-29 TID: 01:07:09
image137

Nu har jag och L haft OC-marathon. Det är alltid lika roligt, trots att jag nu säkert har sett varje avsnitt minst femtiosju gånger. Ikväll kollade vi på avsnitt ur säsong två. De är verkligen såå bra. Särskilt de i början. I just löve The OC. Synd att det slutades spelas in, men det kanske var lika bra. Tyckte att det bara blev sämre och sämre eftersäsong två. Dock slutade jag aldrig kolla, och jag har alla DVD-boxar som hittills släppts i Sverige.

Men nu måste jag faktiskt sussa. Har fått för mig att jag ska gå upp tidigt imorgon (kanske hinner jag vakna innan mina skavsår!) Natti natti!
(Ber om ursäkt för ett något geeky inlägg, men till mitt försvar kan jag säga att jag är trött och fnittrig.. Så ta det med en nypa salt. Dessutom sitter jag i sängen när jag skriver det här..)

Lemon Tree


.... DATUM: 2007-07-28 TID: 20:40:40
Nu blir det middag, ungsbakad lax med romsås och potatis, en av mina favoriträtter!
 
Dagens låt är i alla fall denna: 

Foolsgarden - Lemon Tree

Heroes


.... DATUM: 2007-07-28 TID: 19:39:18
Idag känns det bättre i fötterna och jag klarar nu att nästan gå normalt igen. Det är alltid så typiskt att när jag inte kan röra på mig mycket, så är det massa saker jag vill göra som innebär förflyttning. Idag t ex. hade jag planerat att åka till stan med N, men det gick ju inte givetvis.
image136
Dagens positiva är i alla fall att jag såg det första avsnittet av Heroes. Har fått för mig att jag inte skulle gilla den serien, men oj vad bra avsnittet va. Nu bara måste jag ju se vad som händer i resten av säsongen! Dessutom blir det ju inte direkt sämre av att
Milo Ventimiglia är med i serien...

Movie time


.... DATUM: 2007-07-27 TID: 23:14:09
Dagens stillasittande har i alla fall inneburit mååånga timmar med bra filmer.
Här är ett collage på några av mina favoriter.
image135
Vilken är din favoritfilm?

Dagens läxa


.... DATUM: 2007-07-27 TID: 21:54:54
Träffade som sagt var N igår. Vi hade det jätteroligt hela eftermiddagen. Men efter ett tag märkte jag hur otroligt ont jag fick i mina fötter av mina nya skor. Givetvis hade jag fått några otroliga skavsår! Fy 1000 vad ont det gjorde. Så idag har jag varit sängliggande. Såren ser inte så jättetrevliga ut, så jag har inte kunnat sätta plåster på och eftersom det inte är plåster på har jag inte ens kunnat gå. Så hela dagen har spenderats i soffan framför TV:n. Inte kul alls. Tur att det inte var bra väder i dag i alla fall...

Dagens läxa: Ha alltid med dig extra skavsårsplåster!

Hello Sunshine


.... DATUM: 2007-07-26 TID: 14:13:51

Idag skiner solen för första gången den här veckan! Det har firats med lite solning på altanen och nu ska jag iväg och träffa N. Får se vad vi hittar på, är inte riktigt bestämt än. Antagligen blir det mest en hel del prat och skratt.

Var ett tag sedan jag hade en "Dagens outfit". Så här kommer en:image134

* Linne - H&M
* Shorts - H&M
* Bikini - H&M
* Flats - Lindex





















Höstkänslor


.... DATUM: 2007-07-25 TID: 16:04:33
image132
Idag damp höstkatalogen från H&M ner i brevlådan. Det är alltid kul att kolla igenom alla kläder och varje år brukar det bli några beställningar. Men jag tycker att det är lite tidigt att börja kolla efter höstkläder nu. Sommaren har ju knappt kommit än..
Mysigt ska det bli nu i alla fall att krypa ihop i min fåtölj och drömma sig bort bland snygga kläder.

Högarna krymper


.... DATUM: 2007-07-24 TID: 19:24:26
Håller fortfarande på att fixa i rummet. Var tvungen att ta en paus nu.. Inte trodde jag att det skulle ta sååå lång tid. Men det börjar att klarna i röran nu. Det blir nog riktigt bra...

Bye bye


.... DATUM: 2007-07-24 TID: 14:03:58
Igår var vi på IKEA och shoppade loss. Bl a. införskaffades ett skoskåp till mitt rum. Har på senaste tiden köpt så många skor att de inte längre får plats i garderoben. Så idag ska jag göra en stoorstädning av mitt rum. Varenda låda och skrymsle ska fixas till. Målet är att jag ska ha ett totalfixat rum ikväll. Men om jag känner mig själv tar det nog mer än en dag att göra allt som ska fixas. Jag har en förmåga att samla på mig alldeles för mycket saker. Så idag blir det till att gå efter frågeställningen "har jag verkligen användning för det här just nu?". Om det svaret är nej är det "bye bye" direkt..

I'm back


.... DATUM: 2007-07-21 TID: 19:38:19
image131
Bilder från sommarens båda resor.


Nu är jag hemma igen efter några underbara dagar hos farmor och farfar. Vi hade det jättetrevligt och deras nya lägenhet är superfin! En kväll gick vi till stadens kyrka och lyssnade på
Göran Engman tolka Elvis. Han var verkligen duktig.

Idag har jag monterat ihop en IKEAmöbel som vi har haft stående i flera år. Lite pill var det allt, men det blev bra tillslut. En joggingrunda han jag också med på namnsdagen. Träffade N för första gången på några veckor helt oplanerat i joggingspåret. Vi hann inte prata så mycket, så vi ska försöka träffas igen snart.

Nu blir det grillat till middag för andra gången i år.

Iväg igen


.... DATUM: 2007-07-17 TID: 10:33:13
Idag bär det av igen. Denna gång ska vi till farmor och farfar. Det är alltid lika trevligt och roligt att träffa dem och farmor är bäst i världen på att laga mat och baka. Ska försöka komma ihåg att be om receptet till en jättegod paj hon bakade förra gången vi var hos dem. Även hennes morotskaka och chokladrutor är gudomliga. Ja, allt farmor bakar är supergott!

Kvällsdopp


.... DATUM: 2007-07-16 TID: 19:19:35
image130

Årets första dopp! Det är helt sjukt, men jag har faktiskt inte badat på hela sommaren. Så dagens kvällsdopp var verkligen otroligt efterlängtat! Hoppas att det blir fler lika härliga bad i sommar.
(Bilden föreställer inte mig)

Solpaus


.... DATUM: 2007-07-16 TID: 13:13:13
Härliga sol! Har hunnit sola i någon timme nu och ska snart ut igen. Men eftersom jag har så ljus hy måste jag se till att inte vistas för mycket i solen. Och runt klockan ett försöker jag komma unden de starkaste strålarna genom att sitta i skuggan (eller gå in och blogga lite ;P).  

Dagens tips


.... DATUM: 2007-07-15 TID: 14:35:38
image128

Jag har alltid tyckt att det är roligt att få veta "inside-fakta" om filmer och serier. När jag var yngre slukade jag all trivia-fakta jag kunde hitta om olika tv-program. Så när jag för några år sedan upptäckte hemsidan imdb trodde jag att jag kommit till hilmen. Där finns allt (nästan) som man vill veta om film och serier. Det roligaste tycker jag är trivia- och goofsidorna som finns till varje film. Där brukar jag nästan alltid gå in och kolla efter att jag har sett en film. Även skådespelarna som är med i filmen står listade och har egna sidor. Allt som oftast händer det att jag tänker "var har jag sett henne/honom förut?", och då är det bara att gå in på imdb och kolla.
Så tipset för alla filmintresserade som inte redan hittat till paradiset är att kolla in sidan bums!

Hemma igen


.... DATUM: 2007-07-15 TID: 12:17:00
Nu är jag tillbaka i Stockholm efter en vecka med mulet väder och sightseeing på Öiand. Två dagar på Bödastranden blev det, men inget badande. Tyvärr var det alldeles för kallt i vattnet, t.o.m för mig.

Imorse ringde väckarklockan 5:10. Anldeningen? Jo, jag skulle upp och kolla på alla tv-serier jag spelat in under veckan vi varit borta. Dagen innan vi åkte förprogrammerade jag våran HDD-spelare (världens bästa uppfinning, typ). Så i morse väntade sju timmars härligt tv-tittande. Kalla mig konstig, men hela dagen får ju inte gå åt att kolla ikapp sig på serier. Därför tänkte jag att det var lika bra att börja i tid. Konstigt nog är jag dessutom ovanligt pigg idag. Men det beror nog på att jag lyckades sova en del i bilen hem igår.

Idag blir det en "packa upp dag". Kanske hinner jag träffa N i kväll, men vi får se..

Bloggpaus


.... DATUM: 2007-07-06 TID: 19:45:00
image126
Det blir en veckas paus med bloggandet nu när jag är på Öland. Jag hoppas att ni alla får några härliga sommardagar! Läs gärna i arkivet och kommentera inlägg.

Glad sommar!

Beat of my heart


.... DATUM: 2007-07-06 TID: 16:10:52
Nu ska jag ge mig ut och jogga. Har precis blivit klar med packningen och träningsschemat måste följas, haha. Vädret i Stockholm är inte fint idag, men det regnar i alla fall inte.

Motivationsmusik idag är Hilary Duffs Beat of my heart

Honey


.... DATUM: 2007-07-06 TID: 12:26:42
Hej på er!
Dagen ska spenderas med att packa inför resan till Öland imorgon. Ska försöka att bara ta med kläder som ska användas, haha.

image125


Såg på Honey igår. Visst var den bra, men jag tycker att filmens absoluta stjärna var denna lilla kille. Helt underbar!

Told you so


.... DATUM: 2007-07-05 TID: 16:28:42
Givetvis blev det inte bara en solhatt som fick följa med hem, men jag begränsade faktiskt utsvävningen till en bikini från H&M (som var på rea). Skärpet fick jag gratis med solhatten eftersom det var "Köp två reavaror betala för en" på Lindex.

image124


Nu ska jag snart iväg och träffa N. Det är sista chansen att träffas innan jag åker till Öland. Dessutom blir det Veronica Mars och Honey på tv ikväll, mys!

Solhatt


.... DATUM: 2007-07-05 TID: 13:22:51
Nu ska jag iväg och shoppa igen, haha. Men det är faktiskt så att jag såg den perfekta solhatten igår, men den hade ett fult mönster, så jag köpte den inte. Så idag när jag skulle sola hade jag fortfarande ingen hatt som kunde skydda mitt blonderade hår. Därför bestämde jag mig för att whatever, skit i om det är fult mönster, kanske kan man vända den ut och in.. Så nu ska jag bara äta lunch, sen bär det iväg på shoppingrunda igen. Ska dock försöka begränsa mig till att bara köpa hatten, men det blir säkert något mer inköp... Passar på att inviga skorna jag köpte igår också.

Gripande


.... DATUM: 2007-07-05 TID: 13:05:42

Startar en ny kategori med att tipsa om några mycket läsvärda böcker!
image123
Beskrivning  av
Gömda från Adlibris: Maria Eriksson bor i en mellansvensk stad och arbetar på bank när hon möter mannen med de svarta ögonen. Hon blir oerhört förälskad, förlovar sig och föder deras dotter Emma.

Men förhållandet spårar ur. Mannen blir alltmer våldsam. Han hotar, slår och våldtar. När Mia träffar en annan man och gifter sig blir det ännu värre. Familjen hamnar i en mardröm av misshandel, terror och mordförsök.

Myndigheterna står handfallna. Till slut tvingar man Mia och hennes familj att gå under jorden. Men mannen som förföljer Mia ger inte upp. Han letar efter dem, och han hittar dem. Till slut finns bara en utväg: familjen måste lämna Sverige.

Gömda är en sann berättelse. En thriller direkt ur den svenska verkligheten. Skräcken finns där - men också hoppet, modet, glädjen och en kärlek som övervinner allt.

Jag rekomenderar absolut båda böckerna. I natt läste jag ut Asyl. Jag kunde inte lägga den ifrån mig, utan läste i flera timmar. Även fast boken är skriven under pseudonym, får man en väldigt personlig inblick i hur deras liv var. Så om du blir trött på att bara läsa chicklitt i sommar är dess böcker mitt tips!


Nya inköp


.... DATUM: 2007-07-04 TID: 19:46:58

Det blev verkligen mycket shoppande idag! Men det mesta var på rean, så jag gjorde inte av med så mycket pengar i alla fall. Inte för att jag måste snåla så mycket nu (tjänade ju faktiskt en del på sommarjobbet), men det är alltid roligare att shoppa när man fyndar.

image122
Här är några av de saker jag köpte idag:
♥ Sjal - Wedins
♥ Nagellack - Depend
♥ Klocka - Regal
♥ Skor - Lindex

Upptäckte precis att jag stavat fel på bilden... Givetvis ska det stå shoppat..


Planer för dagen


.... DATUM: 2007-07-04 TID: 11:55:22
Idag ska jag och syrran in till Centrum och shoppa. Har en del saker jag måste införskaffa innan semesterveckan på Öland. Bland annat vill jag hitta de perfekta solglasögonen (mitt favoritpar har gått sönder), en scarf att ha på stranden och en solhatt. Tänkte även låna några ljudböcker på biblioteket så att jag har något att göra under bilresan. Jag blir åksjuk av att läsa "riktiga" böker, så enda alternativet är att lyssna på någonting..

Design och bal


.... DATUM: 2007-07-03 TID: 16:31:22
Så, vad tycks om designen? Kanske att den känns lite för "prinsessig", men för tillfället får den duga. Blev nog lite väl inspirerad av balfotografierna jag fick se för första gången i helgen. Äntligen får ni se min balklänning!

image121Klänning - Oasis
Armband - H&M
Väska - KappAhl
Skor - Wedins

Klänningen är egentligen inte så otroligt rosa, den drar lite mer åt det röda hållet i verkligeheten. Men som vanligt är det ju alltid så svårt att återge de exakta färgerna på ett fotografi.



















Arbete pågår


.... DATUM: 2007-07-02 TID: 19:52:51
Just nu bevittnar ni ett pågående arbete med att göra om designen på bloggen. Tyvärr hinner jag inte längre idag, det är därför det ser konstigt ut just nu. Men håll er till tåls..

Update: Nu ger jag officiellt upp för dagen. Har hållit på hela kvällen och jag börjar väl närma mig ett acceptabelt resultat. Men nu har jag tillfällig idétorka, så jag fortsätter imorgon. Läsa gära inläggen tills dess, men blunda för layouten ;P.

God natt!

Vill man vara fin...


.... DATUM: 2007-07-02 TID: 17:42:55
Tillbaka igen efter joggingrundan. Känns jätteskönt att röra på sig, men nog får jag ont i benen. Men vill man bli image108vältränad får man lida pin (eller ja.. nått sånt)

Ett stort tack vill jag i alla fall framföra till mina motivationshöjare, iPoden och stegräknaren. Utan er skulle min tid i löpspåret bli en pina. Det är ni som får mig att fortsätta träna (och givetvis drömmen om den perfekta konditionen).



























Bilder: Mina nyfixade naglar och träningsoutfit

Första sommarlovsdagen


.... DATUM: 2007-07-02 TID: 16:35:39
Idag skiner solen och dagen har spenderats mestadels ute. Det är så otroligt skönt att bara sitta och slappa på altanen med musik i öronen och känna solen bränna på huden. Har även fixat naglarna, både på mig och syrran.

Hittade precis en låt som jag letat efter enda sedan jag hörde den en gång när jag var liten. Trodde inte att det var sant när jag råkade höra den på radion igen imorse och sedan hittade jag videon på nätet. Det är en riktigt härlig sommarlåt. Lyssna på den
här vettja!

Nu ska jag ut och jogga. Håller mig faktiskt till träningsschemat (än så länge i alla fall). Ha det så bra i sommarhettan.

Evighetsgöra


.... DATUM: 2007-07-01 TID: 16:46:50
Idag har jag gjort massa uppdateringar på min dator. Bland annat är utseendet och en del programvaror förändrade. Dessutom fick jag ett ryck och bestämde mig för att lägga in omslagsbilder till alla min mp3-låtar jag har i iTunes (jag tycker att det är roligare att lyssna på musik om man ser skivomslaget). Men inte insåg jag att det skulle ta sådan lång tid. Så efter två timmars bildfixande, hade jag fortfarande bara kommit till bokstaven C, jag har med andra ord en hel del låtar (suck). Men jag får väl ta och dela upp arbetet lite, för nu orkar jag inte mer. Måste ju faktiskt hinna gå ut lite också. Äntligen har det slutat regna!

Lämnar er med lite musik jag återupptäckte idag när jag fixade med bilderna:

Aerosmith Don't wanna miss.. - Alanis Morisette Everything - Ashlee Simpson Invisible