Dunder och brak


.... DATUM: 2008-06-30 TID: 21:47:37

[Tunnelbanan ska i alla fall fungera imorgon...]

Riktigt oväder idag i Stokholm när jag jobbade. Satt och såg hur förtvivlade människor utan paraply sprang förbi utanför fönstret med finkostymen på. Såjag och H tog en "paus" eftersom vi hävdade att datorerna kunde ge oss stötar från blixtarna som lyste upp himlen titt som tätt. Det var faktiskt riktigt obehagligt när vi såg blixten och hörde åskknallen samtidigt...

Jag sov inte många timmar inatt, så det är lika bra att jag snart kryper till kojs. En till anledning till att gå och lägga sig tidigt ikväll är busstrejken som startar vid midnatt. Pga den kommer jag inte till jobbet själv, utan måste tigga skjuts av pappa (som också brukar åka kollektivt i vanliga fall..) Väldigt typiskt med strejk just nu måste jag säga, kunde de inte väntat en vecka då jag inte jobbar längre.. Men jag antar att det är det som är meningen, det ska kännas hur behövda chaufförerna är, och det är jag inte sen att skriva under på att de är!

Kanske ska träffa E och M imorgon också, det beror som sagt på strejken och vilka alternativ jag har för att ta mig hem.. Men men, what's ment to be happens, eller något sånt ;)

Tidsfördriv


.... DATUM: 2008-06-29 TID: 22:28:51
När jag ändå sitter vid datorn och väntar på att iPodden ska laddas klart tänkte jag göra en lista som T utmanade mig att göra.. Så vassegoda, here it goes:

Ta närmaste bok och slå upp sidan 133, rad 7 vad står där?
"Har han gått? Jaha, toppen." Sophie Kinsella, En shopaholic säger ja

Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Min gamla iPod

Vad var det senaste du såg på tv?
Torres mål i EM-finalen

Utan att se efter gissa vad klockan är:
22:00 (den va 22:01)

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Always Be med Jimmy Eat World (spelas på stereon)

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Oj, har inte varit ute idag.. Katastrof!

Vad tittade du på innan du började svara på den här?
Bilder från New York

Vad har du på dig?
Vitt linne och gröna (!) byxor

Drömde du om någonting inatt?
Ja, men jag kommer inte ihåg vad...

När skrattade du senast?

För någon timma sedan när jag kollade på ett avsnitt av One Tree Hill...

Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Två lampor, några tavlor och hyllor.


Vilken var den senaste filmen du såg?
Déjà vu

Om du nu blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Oj, vill ha alldeles för mycket..  Men en lägenhet i New York är ju drömmen...

Berätta något om dig som folk inte visste
Att jag trodde att "munsbit" hette "mumsbit" tills för bara något år sedan, haha!


Om du kunde förändra en sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Att alla människor skulle få vara lyckliga

Tycker du om att dansa?
Älskar :)

Vad tycker du om George Bush?
Är inte tillräckligt insatt...

Vad skulle dina barn heta, pojke respektive flicka?
Folke och Lily

Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
De som vill :)


New York feeling


.... DATUM: 2008-06-29 TID: 13:00:49
Söndag, imorgon börjar sista veckan på jobbet och om en vecka befinner jag mig på Öland! Ska bli skönt med ledighet, det är ju nästan en månad sedan skolan slutade.

Idag ska jag spendera dagen med att redigera foton och film från New York. Jag har ju inte skrivit så mycket om resan, men jag har medvetet väntat med det tills jag redigerat fotona. Så om ett tag kommer det nog upp några inlägg om den bästa veckan i mitt liv  :)

Regnoväder


.... DATUM: 2008-06-28 TID: 14:02:56


Sommarens värsta regnoväder är det just nu utanför fönstret.. Regnet öser ner och nu, efter bara några minuter, har det blivit översvämmning i trädgården och på gatan.. Det är värre än att ställa sig i en dusch ute just nu! Och nu ökar styrkan ännu mer!!! Hoppas bara att det lugnar ner sig tills vi ska till kusinerna och fika om två timmar...

270608


.... DATUM: 2008-06-27 TID: 12:34:14
Ytterligare en arbetsvecka som gått och jag börjar komma in i tempot mer och mer nu.. I förrgår träffade jag E och T för första gången sedan sommarlovet började(!). Efter några timmars fikande med välbehövligt tjejsnack fick mig att inse hur mycket jag verkligen har saknat dem! Tyvärr har vi alla fullspäckade scheman i sommar..

På tal om scheman så finns nu våra nya scheman för tvåan upplagda... Ja, kan ju säga att det verkar bli mycket tuffare i höst än det har varit det här året. Extra viktigt att ta vara på semsetern med andra ord!

Igår fyllde farmor år och hon och farfar är uppe från småland och passar kusinerna den här veckan så på lördag ska vi ha en liten släktmiddag!  Stooort grattis farmor!

Midsommarhelgen


.... DATUM: 2008-06-22 TID: 19:23:48
Ja, det märks verkligen att det är sommar... Det blir inte så mycket uppdaterande här, men jag hoppas att ni njuter av sommaren precis som jag :) 

Midsommar var jättehärlig med god mat och familjemys. Vill inte att den ska ta slut, upp och jobba klockan åtta imorgon lockar inte så jättemycket... Men det är roligt när jag väl är där...

Idag har jag (tro det eller ej) städat mitt otroligt stökiga rum.. Det är också ett tecken på att det är sommar, jag slänger bara in saker i rummet och stänger dörren. Sen är det så mörkt när jag går och lägger mig att jag inte ser hur stökigt det är och på dagarna sitter man ju inte inne när det är sommar :P Men nu gick det inte ens att komma fram till sängen längre och då tyckte jag att det var dags att börja röja lite.. Har hållt på i några timmar nu, och snart kan man se golvet igen, haha!

Vecka 25


.... DATUM: 2008-06-18 TID: 18:58:28
Det märks att jag inte har suttit vid datorn på några dagar (annat än på jobbet). Men efter jobbet orkar jag inget mer än lägga mig i soffan och kolla på TV, haha. Hur ska jag orka jobba varje dag om några år??

I måndags fick jag min nya mobiltelefon att fungera, så nu har jag också tele 2, precis som alla mina snåla älsklingar ;) Och idag fick jag ett paket på posten med fyra dvd-boxar av One tree hill, snacka om lycka!!!

Ja, det var en liten uppdatering i alla fall. Nu ska jag ladda inför matchen, heja Sverige!!

Powerless


.... DATUM: 2008-06-10 TID: 16:14:14
Igår började jag jobba på mitt jobb igen. Fyra veckor, fyra dagar i veckan ska jag jobba (slutar alltså den 3:e juli). Det passar verkligen bra att vädret har blivit sämre nu, för det är inte så jätteroligt att sitta framför en datorskärm i åtta timmar när solen skiner utanför fönstret... Idag blev det dock inte en så lång dag på jobbet pga det här. Klockan elva slocknade alla datorer och lampor och efter att ha ätit en tidig lunch fick jag sluta eftersom jag inte kunde jobba utan datorn..

Ikväll är det "full fart framåt, håll tätt bakåt!!!" som gäller. Hoppas på svensk seger mot Grekland, men som vanligt blir det väl retliga 2-1 till Grekland.. Jaja, heja Sverige i alla fall!

Summer of 08


.... DATUM: 2008-06-08 TID: 16:06:54
Grymt varmt ute idag! Trodde att det skulle bli sämre väder idag men det är 30 grader i skuggan på norrsidan (!) här i Stockholm och solen gassar. Har suttit ute och läst och solat men var tvungen att gå in och svalka av mig lite..


Bryan Adams - Summer of 69

Fredag 6/6 2008 - Nationaldagen


.... DATUM: 2008-06-07 TID: 18:09:01

Igår vaknade jag inte försen ganska sent. Gick ut på altanen och solade någon timme i det otroligt varma vädret och njöt av första sommarlovsdagen. På eftermiddagen åkte jag och familjen iväg till Nacka för att kolla på några båtar som skulle åka förbi Djurgården. Men när vi kom fram luktade det så mycket rök från en skogsbrand i närheten att vi inte kunde vara kvar. Istället åkte vi till en park i närheten av där vi bor och jag passade på att leka lite med kameran som ni ser.. ;)

Torsdag 5/6 2008


.... DATUM: 2008-06-07 TID: 17:19:11
I torsdags var det en efterlängtad dag, skolavslutningen! Först var det samling i skolan med lite sång (haha, typ bara lärarna som sjöng) och prisutdelning av grupparbetet vi gjorde för ett tag sedan. Gruppen jag var med i kom tvåa (grattis till oss!!) och M's grupp blev välförtjänta vinnare! :) Sen bar det av mot en park i närheten av skolan för att ha picknik. Kan ju säga att höga klackar inte var det bästa skovalet för den aktiviteten...

På kvällen var det fest på Långholmen med ganska många människor från skolan (och många andra skolor också för den delen). En bra avslutning på ett år som har gått alldeles för fort..

Onsdag 4/6 2008


.... DATUM: 2008-06-06 TID: 20:28:20

I onsdags var det tog treorna på skolan studenten. Jag, E, T, M och I var och kollade när de sprang ut. Lite sorgligt är det att de inte kommer tillbaka i höst... Kan inte förstå att det kommer att vara vi om två år..


Efter några "grattis" och lite dansande åkte jag och tjejerna till Tantolunden för att ha picknik. Mozarellamacka, San Pellegrino och vindruvor åt vi i skuggan av ett träd. Det var verkligen sjukt varmt! Lite senare fick vi även sällskap av N (en annan N) och en till kille som jag inte kommer ihåg namnet på.. (Bara för det får han heta Q, haha). Efter att ha solat, snackat lite skit och haft vattenkrig åkte jag hem. Blöt, men med ett leende på läpparna ;)


Lately


.... DATUM: 2008-06-06 TID: 19:15:38
De senaste dagarna (onsdag, torsdag och fredag) har det hänt ganska mycket roligt vilket har gjort att jag inte haft tid att blogga.. Därför kommer det nu tre inlägg om de senaste dagarna. :)

Doesn't anybody stay in one place anymore...


.... DATUM: 2008-06-04 TID: 09:49:56


Igår var en sån där dag då alldeles för mycket hände på samma gång. Som tur är har jag ju redan skrivit om
min morgon (så den hoppar vi över nu). Istället hoppar vi direkt till lunchen. Hände verkligen inget speciellt eller något som är värt att nämna, det var helt enkelt en helt vanlig lunch..

Efter lunchen skulle lärarna och treorna spela fotbollsmatch mot varandra. Det är när jag, E och M bestämmer oss för att kolla på matchen som det komiska börjar.. Vi var alla tre övertygade om att matchen skulle spelas på Hammarby IP klockan 13:00. Sagt och gjort begav vi oss iväg från skolan vid halv ett-tiden för att ta tunnelbanan mot Hammarby. Varken jag eller M hade en aning om vilken hållplats vi skulle gå av vid eller var den där idrottsplatsen låg, vi litade helt på att E hade allt under kontroll. Dock visade det sig ganska snart att så inte var fallet. Vi gick i alla fall av vid Hammarbyhöjden och började gå lite sporadiskt "uppåt". Efter någon minuts gående kom vi fram till vad som såg ut som en idrottsplats med flera fotbollsplaner och ett löpspår runt. Det var fullt av ungdomar på gräset, problemet var att ingen av dem var från vår skola. Lite förvirrade fortsatte vi att gå. Efter några hundra meters promenad, och oundvikligt babblande om ytterst viktiga saker, frågade M lite snällt en gubbe som gick förbi oss var Hammarby IP låg. Han visst inte riktigt, men sa att "det är många ungdomar på Hammarbyhöjdens IP" och pekade mot fältet vi gått förbi tidigare. Vi tackade och sa hejdå till gubben, men fortsatte ändå gå åt motsatt håll för att hitta Hammarby IP...

Efter att ha frågat flera personer om de visste var Hammarby IP låg (alla svarade att de inte visste) erkände vi oss besegrade och ringde till våran lärare. Hon sa att matchen skulle spelas på Hammarbyhöjdens IP (den idrottsplatsen vi hade varit  vid) och att det skulle börja 14:00 (anledningen till att det inte var några andra från vår skola där eftersom vi var drygt en timma för tidiga). Så det var bara att börja om igen genom att ta tvärbanan till Gullmarsplan och sedan T-banan till Hammarbyhöjden.. Haha, sååå förvirrande..

Efter matchen (som lärarna vann med 2-1) åkte jag till centrum. Där träffade jag ingen mindre än R som jag inte pratat med på år och dag. Vi stog i någon halvtimme och snackade tills min buss kom. Gissa vem som satt på den bussen? N!! Två gånger på samma dag är inte dåligt, haha! Denna gång var det dock inte planerat..

Tidig morgon på bussen


.... DATUM: 2008-06-03 TID: 08:59:58
Redan klockan 5:30 ringde mobilen i morse, alldeles för tidigt med tanke på att jag inte börjar försen klockan tio över nio. Anledningen till den extra tidiga morgonen var för att träffa N som skulle ta en tidig buss så jag tog samma buss som honom. Tänk vad snäll jag är ibland.. :)

Så nu har jag alltså suttit i skolan någon timma och pluggat/chattat med min kusin som kommit tillbaka till Sverige igen efter ett halvår på Nya Zeeland. Kul att han är hemma igen, men blir ju inte så lite sugen på att åka dit efter att ha hört hans berättelser..

Nu ska jag snart redovisa naturkunskapen och sen är det sommarlov!! (Tja, har ju skolavslutning först på torsdag, men det är inget skolarbete kvar.)

Publish me


.... DATUM: 2008-06-02 TID: 19:34:04
Idag hade jag ledigt från skolan, vilket var jätteskönt! Eftersom engelskakursen är slut och vår lärare bestämde att vi inte behövde ha något klassmöte fick de som inte hade några rester att göra ledigt. Jag, som bara har mitt naturkunskapsarbete kvar att göra, valde därför att stanna hemma. Eftersom det var så otroligt fint väder idag också började jag inte med mitt arbete förens för några timmar sedan. Haha, bra jobbat Johanna! Ut och kräla i skogen var det som gällde. Det kändes väldigt konstigt måste jag säga, kan knappt komma ihåg senaste gången jag verkligen varit i skogen.. Får bara hoppas att jag får MVG på mitt arbete nu, men med tanke på att jag skulle börjat med det för ungefär två månader sedan (och inte dagen innan det ska vara klart) hoppas jag inte på för mycket...

Nu ska jag äta middag och sedan fortsätta skriva på arbetet. Hoppas att jag hinner bli klar...

P.S. Har förflyttat bloggen till den nya plattformen idag. Som tur är verkar det inte vara några förändringa som syns på själva
bloggen, men utseendet när man ska administrera bloggen är lite annorlunda. Har inte bestämt mig för om jag gillar det eller inte, men lite annorlunda är det allt. (Intresseklubben antecknar...)

Sista helgen innan sommarlovet


.... DATUM: 2008-06-01 TID: 13:06:35

Lördag: Planerna för dagen hann ändras många gånger innan det slutade med att jag mötte E och A i stan för att strosa runt lite i sommarvärmen. Mycket trevligt, men inte alls vad som var planerat från början.

Söndag: Sommarvärmen fortsätter och jag ska försöka bättra på min (hittills obefintliga) solbränna. Var egentligen meningen att jag skulle träffa S, men planerna ändrades, som vanligt.

Det börjar verkligen kännas som att det är sommar! Och det är ju bra med tanke på att skolan slutar om 4 dagar!!!