Valborg


.... DATUM: 2007-04-30 TID: 10:48:29
Glad Valborg på er alla (eller hur man nu säger)!
Idag ska jag och mamma till stan och, förhoppningsvis, köpa en klänning till balen. Jag har fått tips på några second hand-affärer via andra bloggar och hoppas att någon ska inneha en kopia på min
drömklänning!image62

Kvällen ska sedan spenderas med W, N och O. Ska bli jättekul, är nästan ett år sedan jag senast träffade O!
Ha en bra dag/JohannaC

Från förra årets Valborg------------------------------------------>









Min dag so far


.... DATUM: 2007-04-29 TID: 14:34:05

Dagen har hittills spenderats som följer:

♥ Skrivit på min SV-uppsats (typ 2 meningar, men det är iaf något..)
♥ Gjort backup på hela datorn
♥ Laddat över fotona jag tog igår (trots att jag sa att jag inte skulle fotografera)
♥ Kollat på ohälsosamt många Veronica Mars-avsnitt på datorn
♥ Läst alla mina favoritbloggar (vilket är många)
♥ Haft ont i handleden
♥ Ätit korv med bröd till lunch

Nu ska jag försöka fortsätta med SV-arbetet, måste bli fördig idag! Önska mig lycka till :)


P.S. Hittade ett klipp från det första Beverly Hills-avsnittet någonsin(!).


Bandage och japaner


.... DATUM: 2007-04-28 TID: 13:05:26
image61
Igår när jag skulle till skolan var jag superstressad eftersom vi skulle ha prov och jag var försenad. När jag satte på mig jackan tappade jag balansen, och rent instinktift försökte jag få fram handen för att ta emot mig vid ett eventuellt fall. Givetvis hade handen fastnat i jackan och när jag i panik ryckte så knakade det till i handleden. Fy tusan vad det gjorde ont, men det var bara att bita ihop och skynda iväg till det väntande provet. 
Nu är handleden uppsvullen som jag vet inte vad, men skolsystern sa att det bara var en ordentligt stukning. Typiskt nu när jag hade tänkt fotografera i helgen till mitt specialarbete i bild. Systemkameran väger så mycket att jag inte orkar hålla i den med en hand... 

Skolan fick besök av några japaner igår. De studerar arkitektur i sitt hemland och besökte vår skola för att studera vår speciella arkitektur, haha. Vi tycker bara att det är helt sjukt, vad är specillt med vår skola? Jag har gått där sedan den byggdes för elva år sedan, och visst ser den inte riktigt ut som alla andra skolor. Men att åka ända från Japan för att kolla på den.. Sedan skulle vi nior få ha en frågestund med två av japanerna, men det kunde nästan ingen engelska alls! Snacka om konstig stämningen det blev efter det här:

En kille i klassen frågade japanerna: - How old are you?
En japan svarade: - I am svention (vilket vi antog betydde twentyone)
Killen i klassen sa då: - Oh, so then you're old enough to go to the Systembolaget
Hela klassen började skratta hysteriskt och japanerna stog som levande frågetecken. Hahah

Idag ska jag försöka skriva klart två uppsatser, så jag är ledig resten av den fyra dagar långa ledigheten!! Så underbart. Trevlig helg! /
JohannaC


 

Litet inlägg


.... DATUM: 2007-04-27 TID: 10:01:34
Sitter just nu i skolan och har haft det sista nationella provet i matte. Det känns som att det gick riktigt bra! Hinner inte skriva så långt, men men. Skriver mer när jag kommer hem. Pussar ♥

Oväntad upptäckt


.... DATUM: 2007-04-27 TID: 08:00:35
Visste inte att Jered Leto spelade i ett band. Inte för att jag överhuvudtaget har någon direkt koll på honom, men jag blev ganska paff i morse när jag såg den här videon i nyss på MTV. Tydligen har hans band (30 seconds to Mars) funnits sedan 2000. Antagligen är det väl typ bara jag som inte upptäckt dem, för de är faktiskt riktigt bra! Oväntad överraskning så här på morgonkvisten...


30 seconds to Mars - From Yesterday

Osvensk


.... DATUM: 2007-04-26 TID: 18:38:44
Lycklig, lycklig och glad! Vi fick tillbaka resultaten på nationella proven i engelska idag. Hade 10 poäng av 10 möjliga i den samlade bedömningen och 10, 10, 9, 10 i delproven! Är riktigt osvenskt stolt över mig själv just nu! Men som vanligt håller sig nog inte den känslan i sig så länge. Men jag njuter så länge det varar..

Dessutom ringde chefen från avdelningen på ett företag jag vill göra terminens (och grundskolans sista) prao på. Han sa att jag fick platsen, så det var ytterligare en guldkant på dagen!

Imorgon ska jag försöka komma iväg och simma. Har inte gjort det på superlänge, så det behövs verkligen. Hoppas ni andra också haft en bra dag!

On My Way


.... DATUM: 2007-04-26 TID: 08:17:03
På väg mot skolan. Skynda skynda. Skriver mer i eftermiddag. Puss på er =)

Justin Timberlake - Losing My Way

N(a)ils


.... DATUM: 2007-04-25 TID: 18:27:47

Målar naglarna, pluggar till morgondagens prov, chattar och blogga är inte en bra kombination (trust me). Just nu är jag jätterädd för att kladda ner tangenterna på min älskade dator med nagellack. Men det var verkligen välbehövligt att lacka naglarna. Pluggandet går väl sådär om jag ska vara ärlig. Men men, det löser sig alltid. Just nu är det fakta om svenska författare som måste präntas in tills imorgon. Nils, min ankmaskot jag fick av S på alla hjärtans dag förra året hjälper till genom att heja på mig!

image60

Tankar på lunchen


.... DATUM: 2007-04-25 TID: 16:09:52
Idag hade jag och några kompisar ett ordentligt tjejsnack på lunchen. Det känns skönt att lätta på trycket ibland och höra att det är fler än jag som går igenom samma saker. Ibland känner man sig verkligen ensam och då är det skönt att känna att man ändå har människor runt omkring sig man kan lita på.
För några år sedan, ungefär när jag gick i sjuan (går i nian nu), hade jag jätteproblem med självförtroendet och att ta plats. Men de senaste åren har jag växt i mig själv och känner mig mycket starkare. Bla har den underbara konfirmationsresan till Italien i sommras hjälpt mig mycket och att jag bröt med min bästa kompis som jag kännt sedan vi var åtta år. Men mycket kommer att förändras när jag börjar gymnasiet till hösten och jag hoppas att det blir till det bättre. Visst kommer jag att sakna min nuvarande skola och alla klasskamrater otroligt mycket, men det känns som att gymnasiet är det jag har väntat på i hela mitt liv. Och nu är det inte lång tid kvar...

Hello Sunshine!


.... DATUM: 2007-04-25 TID: 08:11:19
Jippie! Solen skiner och humöret åkte upp på topp direkt när jag vaknade. Hoppas verkligen att dagen fortsätter lika bra.
Snart ska jag iväg till skolan, men jag hinner lägga upp en bild på dagens utstyrsel:
image58
♥ Tunika - Gina Tricot
♥ Jeans - H&M
♥ Hjärthalsband - H&M

♥ Mockajacka - Farmors
♥ Väska - Farmors
♥ Solglasögon - Åhléns




















På tal om...


.... DATUM: 2007-04-24 TID: 16:05:24

balklänningar. Jag tror att jag har hittat den. Eller i alla fall hur jag vill att den ska se ut ungefär. Nu gäller det bara att hitta någon bra kopia på den i Stockholm. Någon som har något tips??

image57


Tårtmonster


.... DATUM: 2007-04-24 TID: 14:57:37
image56

Sitter just nu och äter upp det sista av min födelsedagstårta, mums! Det behövs verkligen något uppiggande inför vad jag ska göra nu: skriva en uppsats + plugga till ett prov. Jag har skjutit upp det så länge som möjligt, men nu måste jag verkligen ta tag i det. Varje gång vi får en uppgift eller läxa i skolan tänker jag "jaja, jag har så mycket tid på mig". Sen sitter jag kvällen innan och är helt hysterisk. Men jag tror inte att jag är ensam om det problemet.. Men på gymnasiet, då ska jag minsann i alla fall bättra mig.. Eller ?

Promdresses


.... DATUM: 2007-04-23 TID: 11:47:53
image55

Det börjar bli dags att verkligen tänka på vilken klänning och andra accessoarer man ska ha på balen. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska ha på mig, så jag gjorde ett balcollage. Oftast är det lättare att säga vad man inte vill ha och jag vill absolut inte ha en traditionell, stel, konstig balklänning. Vet inte riktigt varför jag är så bestämd på den punkten, men jag skulle verkligen inte kunna ha på mig
en sånn. Ska in till stan på Valborg för att köpa klänning. Hoppas verkligen att jag hittar "the one". Den för gärna vara lik Hillarie Burtons, fast lite längre..

Memory lane


.... DATUM: 2007-04-22 TID: 16:46:49
Min syrra fyllde år för drygt en vecka sedan. I present av mig fick hon så många av mina mp3-låtar hon ville ha. Vi fixade med det idag, så vi lyssnade på många låtar som jag hade glömt. Fick verkligen en oväntad "trip down memory lane".

Bla annat poppade dessa låtar fram efter ett tag i glömska:

*
The Smashing Pumpkins - To Shila
* Nada Surf - If You Leave
* Fountains of Wayne - All Kinds Of Time
* Michael Bolton - How Can We Be Lovers
* Michelle Featherstone - God Bless The Child
Länkarna leder till youtube-klipp med låten

Nu ska vi äta min födelsedagstårta. Första gången som min födelsedag varat i dagarna tre..

Shopaholic in making?


.... DATUM: 2007-04-21 TID: 19:58:27
Idag skjutsade pappa in mig till Farsta centrum när han skulle handla mat. Jag fick en del födelsedagspengar igår, som jag tänkte använda. Jag köpte faktiskt en hel del:

* Hårinpackning Elvital Nutrigloss
* Hårmousse Sunsilk
* Yoga-dvd
* MaxFactor Masterpiece mascara (den nya)
* En shoppaholics bekännelser
* Liten portmonä
* Örngott till prydnadskudde i sängen
* Vykort med Audrey Hepburn som ska användas som tavla
Fick också:
* Minneskort
* Post-it
* Stift till penna

Ja, kanske inte så roliga saker, men väl så behövliga. Återkommer med kommentarer på inpackningen och moussen. Har aldrig använt inpackning förut, så det ska bli intressant.

Nu ska vi äta tacos, min födelsedagsmiddag. Var ju med N igår, så vi bestämde att vi skulle fira mig ikväll istället. Ha en trevlig kväll!

Happy birthday to me..


.... DATUM: 2007-04-20 TID: 19:25:47
image54

Slagsmål


.... DATUM: 2007-04-19 TID: 18:02:48
Nationella prov och jagande av sommarjobb/prao
har tagit upp det mesta av min tid senaste dagarna. Hade inte ens datorn på igår, vilket är ytterst ovanligt för att vara mig!

Idag bestämde sig killarna i klassen för att slåss! De ringde några killar från en skola en bit bort som kom när vi hade lunchrast. Platsen för slagsmålet blev busshållplatsen som ligger vid våran skola. Jag var inte där och såg det hela, men "hela" skolan pratade om det resten av dagen. En av mina bästa kompisar var uppviglare, och jag kan inte direkt säga att jag är stolt över honom. Men som han försvarade sig efteråt "Ibland måste killar bara få slåss". Jag däremot tycker att våld är iditoskt och visar på låg intelligens. Hoppas bara inte att det här upprepas.image53
Killarna i klassen förlorade mot den andra skolan och en del killar var rejält påpucklade.

I morgon fyller jag i alla fall år. Det ska firas med en mysig filmkväll hos N!
Puss på er/JohannaC


Så mycket att göra, så lite tid


.... DATUM: 2007-04-17 TID: 19:06:10
image51

Humörsvägning


.... DATUM: 2007-04-17 TID: 15:06:37
Jippie! Jag fick precis reda på att jag har blivit preliminärt antagen till mitt förstahandsval för gymnasiet! Från att ha varit en ganska gråmulen dag till båda väder och sinnes lyser nu solen inom mig! Jag är verkligen superlycklig just nu. Inte för att det var så jätteöverraskande, men det är ändå skönt att få det bekräftat! Hoppas det gick bra för er andra 91:or också!

Test


.... DATUM: 2007-04-17 TID: 07:49:48
Gjorde ett test om vilken bloggartyp man är. Tycker att mycket stämmer in på typen jag blev:
Your Blogging Type is Confident and Insightful

You've got a ton of brain power, and you leverage it into brilliant blog.
Both creative and logical, you come up with amazing ideas and insights.
A total perfectionist, you find yourself revising and rewriting posts a lot of the time.
You blog for yourself - and you don't care how popular (or unpopular) your blog is!
What's Your Blogging Personality?

Hinder


.... DATUM: 2007-04-16 TID: 18:43:50
Just nu spelas Lips of an angel med Hinder flitigast på iPoden.


Fint väder


.... DATUM: 2007-04-15 TID: 13:05:46
Idag är det fint väder och jag får verkligen lust att gå ut och gå! Har börjat göra det mer seriöst på senaste tiden. Jag har en stegräknare, så det är kul att utmana sig själv med att gå fler och fler steg för varje gång. Men nu ska jag gå ut och äta lunch på altanen. Bjuder på en bild av utsikten från fönstret i mitt rum:

image49

Planering


.... DATUM: 2007-04-14 TID: 14:12:44

Hade gjort en jättelång lista på saker att göra idag, i Photoshop. Men när jag skulle spara den och lägga upp på bloggen, blev det något fel. Så som ni förstår har jag mycket att göra idag, men kanske hinner jag blogga lite i kväll. Tills dess, ha det bra!


Med andan i halsen


.... DATUM: 2007-04-12 TID: 21:07:53
image48

Jaha, så gick ytterligare en dag i en stressad tonårings liv. Ibland blir man nästan lite deprimerad när man tänker på hur mycket tid som bara flyger förbi utan att man tar vara på den. Idag har jag tex nästan spenderat hela eftermiddagen framför tv:n. Jag var verkligen helt slutkörd efter en otroligt jobbig dag i skolan. Den innehöll bråk med min bästa vän, dåliga prov, svartsjuka, spräckt lera och ett möte med rektorn. Inte en drömdag precis. Men efter att ha sett A walk to remember i eftermiddags blev jag påmind om att det finns mycket i livet som är värt att lägga energi på, istället för dumma gräl.  

Konsten att springa


.... DATUM: 2007-04-12 TID: 08:13:16
Herreminje! Jag hade planerat att skriva ett ganska långt inlägg nu på morgonkvisten, men insåg precis att skolan börjar om exakt 15 minuter! Jag som inte ens har bestämt kläder än! Oj, oj det här blir stressigt, så jag skriver mer i eftermiddag. Ha en bra dag! /JohannaC

Full fart mot skolan


.... DATUM: 2007-04-11 TID: 08:08:28
Ska strax springa iväg till skolan för första gången på drygt image47
en vecka. Det har varit jätteskönt med lov,
men det känns ändå kul att träffa alla kompisar igen.

Idag har jag på mig:

* Vitt linne H&M
* Tunika Fått av farmor
* Jeans Cheap Monday
* Halsband H&M
* Skärp H&M


(Ursäkta för bildkvaliten, men jag hann inte ta foto med digitalkameran.)














Tillbaka till verkligheten


.... DATUM: 2007-04-10 TID: 18:14:45

Efter en otroligt trevlig och mysig påsk hos farmor och farfar, är det dags att återgå till normal dygnsrutin igen. Idag hade vi i alla fall studiedag, så det blev inte en chockomställning ändå..

image46
(Syrran när hon var yngre och utklädd till påskkärring)

Min kära lillasyster fyller 13 år idag! Det är helt otroligt att hon är så stor. Känns som det var igår hon tultade runt på mattorna i köket. Alltid när vi är hos farmor och farfar brukar vi kolla på filmer från när vi var små, alltid lika roligt! Men det känns nästa som om det utspelades i ett annat liv...


Birthday in the city


.... DATUM: 2007-04-05 TID: 15:39:26
image43
I tisdags firade vi mamma och hennes brors födelsedag i Stockholm. Vi hade det jättetrevligt med fika och besök på Kulturhuset och utställningen om
Astrid Lindgren.

Nu ska jag börja packa inför resan till farmor och farfar. Vi ska fira påsk hos dem, och det ska bli jättekul!
Ha en härlig påskhelg allihopa! Vi skrivs på tisdag/JohannaC

Dubbelgångare


.... DATUM: 2007-04-04 TID: 15:14:24
Igår såg jag att stardoll har fått en ny docka av Carmen Electra. Man kan säga att jag blev ganska överraskad när jag såg att en "outfit" var otroligt lik ett foto av henne jag använde för ett tag sedan till ett "sno stilen"-inlägg. Vilket sammanträffande ;P







Happy birthday to them


.... DATUM: 2007-04-03 TID: 09:41:07

Jag och N hade jättekul igår! Men han blev nog inte så glad när några 18-åriga killar började stöta på mig på bussen, hahaha..

Nu ska jag iväg och fira mamma och hennes tvillingbrors födelsedag. Men först ska vi shoppa i stan, Bla ska jag köpa ett
i.d.-rouge. Ha en bra dag!


Farsta centrum


.... DATUM: 2007-04-02 TID: 15:17:33
image40
Idag blev det en shoppingrunda i Farsta centrum. Var egentligen på jakt efter ett par nya sneakers/vårskor, men jag hittade inte några som var bra. Får fortsätta leta inne i City imorgon. Annars hittade jag två toppar på Gina Tricot, läppglans, ögonskugga och två par svarta leggings (som inte är med på bild) på H&M.

Nu ska jag iväg och fira N i efterskott. Tjingeling <3

Fågelkvitter och nagellack


.... DATUM: 2007-04-01 TID: 16:48:43

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Idag har jag mest slöat ute i solen. Jag passade på att måla naglarna rosa (med ett nagellack jag snodde från min älskade lillasyrra). Något riktigt bra aprilskämta har det inte blivit än, men det kommer. Pappa har inte fattat att det är 1 april idag, så han blir nog det perfekta "offret" ikväll.. Haha, jag känner mig verkligen lömsk =P

Imorgon blir det en shoppingrunda i Farsta centrum. Inte direkt det bästa stället att shoppa på, men, men. På tisdag ska vi i alla fall in till stan och fira min mamma och hennes tvillingbrors födelsedag. Det ska bli jättetrevligt! Ska försöka träffa N också, innan vi båda får för mycket att göra..

Nu ska jag gå ut igen.
Ha en fortsatt trevlig dag/Kram