Marilyn och jag


.... DATUM: 2008-01-31 TID: 21:47:41
image316
Snälla mamma köpte mig en ny kofta idag i min favoritmodell. Har en likadan fast vit som är mitt älsklingsplagg. Så nu har jag fått två älsklignar! ♥

Funny day


.... DATUM: 2008-01-31 TID: 20:54:37
image315
Har spenderat en del av eftermiddagen med bästa kompisen N :) Bjöd honom på smoothie och uppdaterade varandra om våra liv, alltid lika trevligt ;)
Just nu håller jag på med tyskan som ska redovisas skriftligt imorgon. Det känns som att det kommer bli en lååång kväll...

Första vårdagen?


.... DATUM: 2008-01-31 TID: 14:23:23
image314
Idag var det verkligen vår i luften, och eftersom jag slutade skolan så tidigt idag (runt 12) fick jag lust att fotografera...

Skönhetssömn


.... DATUM: 2008-01-30 TID: 23:08:15
Nu ska jag snart krypa till kojjs. Japp, det är faktiskt sant, Johanna sitter fortfarande vid datorn. Men nu måste jag få min skönhetssömn så vi hörs igen imorgon. Det kommer för övrigt bli en mycket händelserik dag. So, stay tuned ;)

Dagens läskigaste


.... DATUM: 2008-01-30 TID: 17:41:00
image313
Hade bara en lektion idag, matte mellan 12:30 och 13:40. Efter det satt jag kvar en stund i skolan med M och S och pluggade lite. Måste också berätta om ett av mitt livs läskigaste ögonblick som hände idag. Jag har alltid haft lite fobi för hissar, men det har egentligen aldrig hänt mig något "läskigt" som har med hissar att göra. Därför blev jag otroligt rädd när en av skolans hissar helt plötsligt fick för sig att börja "hacka" mellan våning 6 och 7. Jag blev helt skräckslagen och alldeles vit i ansiktet (det kunde jag se eftersom det finns speglar i hissen...) Fy tusan vad obehagligt det var! Efter en stunds studsande, vilket kändes som en evighet, öppnades i alla fall dörrarna. Böhöver jag påpeka att det ögonblicket var dagens lyckligaste stund? Det är nog också överflödigt att skriva att jag tog trapporna när jag skulle ner igen...
Ja,
det händer mycket vid skolans hissar...

Lazy morning


.... DATUM: 2008-01-30 TID: 10:00:34
image312
onsdagsförmiddagar har jag inga obligatoriska lektioner, men jag hade ändå tänkt försöka ta mig till skolan för att göra tyskan och lite matte. Men som vanligt var det alldeles för skönt att ligga kvar i sängen, så nu sitter jag här i soffan hemma och gör ingenting. Så skönt!

You know you love me


.... DATUM: 2008-01-29 TID: 18:36:17
image311
Det finns väl nästan ingen som har kunnat undgå att
Gossip Girl börjar på kanal 5 ikväll. Allmän landshysteri verkar råda, haha. Men jag är inte så jätte exalterad, har ju redan sett alla avsnitten ;) Men ändå måste jag ju se det. Tycker faktiskt att det är roligare att kolla på saker för andra gången. Då lägger man märke till fler detaljer istället för att vara helt fokuserad på handlingen. I vilket fall ska jag sitta bänkad framför tv:n klockan 20:00!

This afternoon


.... DATUM: 2008-01-29 TID: 16:06:29
image310
Dagen började lungt med senaste avsnittet av
ER. Sedan däremot fick jag det otroligt stressigt när jag insåg att jag likt förbaskat höll på att missa min buss. Jag hann i alla fall och de första timmarna i skolan gick faktiskt riktigt fort. Efter lunchen gick jag och T till gymmet. Det var faktiskt riktigt skönt ;)

Har precis fått reda på resultatet på ett arbete jag gjorde precis innan jul, så jag är lite mer motiverad att sätta igång med tyskan nu.. Önska mig lycka till :)

Morgoninlägg!


.... DATUM: 2008-01-29 TID: 07:58:39
Första gången på otroligt länge som jag bloggar innan skolan börjar. Måste erkänna att det bara beror på att jag har min skoldator hemma.. Tänker vara lite "risktagande", haha, och inte ta med den till skolan. Får hoppas att jag inte behöver den, men den får faktiskt inte plats i min väska idag, för jag har med min träningskläder också. I eftermiddag är det gymmet som gäller! Det ska faktiskt, tro det eller ej, bli skönt att ta ut sig ordentligt.

Nehepp, nu borde jag försöka packa ihop grejerna för att jag ska hinna till bussen.
Ha en bra dag!

Om jag kunde drömma


.... DATUM: 2008-01-28 TID: 19:20:42
image309
Nehepp, om man skulle ta och slita sig från datorn nu för att göra något nyttigare.. Som att läsa en bok till exempel ;) Egentligen måste jag läsa en engelsk bok, men jag lånade den
här (som är på bilden ovan) som jag tänkte börja läsa. Kan knappt komma ihåg när jag sist läste en bok bara för nöjes skull (förutom Harry Potter..). Så jag får väl hoppas att den är bra..

Dagens lyckligaste stund


.... DATUM: 2008-01-28 TID: 18:26:39
image308
Såg på tv om en tjej som börjat skriva dagbok över varje dags lyckligaste stund. Tänkte att det lät ju ovanligt smart eftersom jag oftast kommer ihåg dagens jobbigaste stund, istället för att fokusera på det positiva.

Dagens lyckligaste stund: När jag såg N imorse. Haha, det kanske inte var direkt lycka, men min bussfärd blev helt klart roligare av att se honom stå och frysa ute i kylan när han väntade på sin buss ;)

In the soffa...


.... DATUM: 2008-01-28 TID: 15:40:04

Kom hem tidigt från skolan idag. Vi hade en disskussionen om dödsstraff idag på engelskan, och måste säga att jag blev ordentligt förvirrad av mig själv då jag tvingades att vara för, när jag egentligen är emot.. Dagen slutade tidigt i alla fall och jag och C hade väldigt roligt åt att maten var, ja.. Haha, inte god ;)

Just nu sitter jag med min skoldator framför tv:n och kollar på Dawson's Creek. Snart ska jag börja med tyskan, men just nu har jag det så otroligt mysigt...


Tatuering


.... DATUM: 2008-01-27 TID: 21:36:35
image307
Om jag någon gång skulle skaffa mig en tatuering...

Nu på eftermiddagen oxh kvällen har det blivit ännu mer New York-planerande och jag kan knappt tänka på något annat. Har fortfarande otroligt svårt att förstå att jag faktiskt ska dit snart, med tanke på att jag har drömt om det så länge...

Nyhet!


.... DATUM: 2008-01-27 TID: 15:54:34
image306
Det är inte någon nyhet direkt att det tar lång tid att fixa till bloggen. Trotts denna kunskap kunde jag ju inte låta bli att förändra utseendet lite, och nu har snart halva eftermiddagen gått... Nöjd blev jag i alla fall, eller vad tycks? Hur glad engelskläraren kommer vara i morgon är dock en annan fråga...

Lately


.... DATUM: 2008-01-27 TID: 12:50:02

Det har blivit mindre och mindre bloggande den senaste tiden och det beror framför allt på allt strul som är med min dator just nu. Suck alltså, det finns inget värre än när tekniska prylar strular..

Men vad har jag då gjort den senaste tiden kanske ni undrar? Jo, jag har
♥ träffat N för första gången det här året. Det är inte klokt att det var så länge sedan sist...
♥ planerat
New York-resan, det är bara 58 dagar kvar nu...
♥ försökt reda ut hur man byter operatör från mobilen.. Det är en j*vla vetenskap...
♥ och mycket mer...

Nu ska jag äta lunch och sedan blir det engelska-plugg. Måste komma på både för- och emotargument om dödsstraff. Inte världens roligaste ämne, men mycket intressant.


Hide away


.... DATUM: 2008-01-25 TID: 10:26:51
Goder dager allesammans! Idag började skolan klockan 8:30, men jag höll på att komma ordentligt försent på grund av någon olycka som hände en av bussarna för min. Därför var alla passagerarna på den bussen tvugna att bli upplockade av "min" buss, mitt på motorvägen. Men jag hann faktiskt till skolan ändå.

Nu ska jag och J snart gå på tyska. Sedan blir det lunch och efter det några till lektioner fram till klockan tre. Efter det vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska göra... Kommer nog bara att var allmänt glad att det är helg. Däremot kommer jag ha ganska mycket att göra under lördagen och söndagen..

Världens finaste låt? Laleh - Hide away
(lyssna bara på musiken.. Själva videon har inget med låten att göra ;P )

Today's gonna be the day...


.... DATUM: 2008-01-24 TID: 17:21:07
image302
Igår var det öppet hus på skolan och jag och T var otroligt duktiga volontärer. Det hände en hel del knäppa saker också. Framför allt har det väl aldrig varit så pinsamt att spela kort, eller så roligt att trycka på hissknappen, haha. Innan öppna huset pluggade jag matte med S och S (haha, roligt att båda heter S =P ) Vi satt i tre timmar och tragglade mattetal, men det var faktiskt ganska roligt.. Som vi konstaterade, tiden går aldrig så fort som när man pluggar matte (eller kollar på favorittvserien ;P )

Idag pratade vi om myter och motiv på svenskan på förmiddagen och efter lunch var det dags att göra coopertestet = springa 2 km så fort man kan på ett löpband. Uschanimej, inte roligt.. Men det gick ändå, så nu gäller det bara att börja gymma ordentligt så att jag kan förbättra dagens resultat till vecka 15 då nästa test är..

a´jnsjtajn


.... DATUM: 2008-01-22 TID: 12:29:13
Ingen bloggnig igår, men det hände inte så mycket heller. Idag är det inte heller någon speciell dag, mer än att jag ska till tandläkaren

Ell bestämde sig visst för att göra ett litet inlägg i mitt inlägg= I GET A KICK OUT OF YOOOOU! Vackert sagt Ell!

Nu ska jag plugga matte med M, eller ja, "plugga". Hörs snart igen! /JohannaC

Be mine!


.... DATUM: 2008-01-20 TID: 12:20:12
image301
Jag tror att jag är kär ♥

Sunday morning


.... DATUM: 2008-01-20 TID: 11:29:25
image300
God morgon!
Har redan varit vaken i några timmar, trots att det är söndag morgon och jag gick inte och la mig direkt tidigt igår. Den stora frågan är dock, är jag tillräckligt pigg för att plugga allt som jag bara MÅSTE göra?? Nja, tveksamt. Måste i alla fall måla naglarna idag. Har inte gjort det sedan i julas, så det är verkligen på tiden. Men det eviga problemet kvarstår, vilken färg ska jag välja?

Saturday night


.... DATUM: 2008-01-19 TID: 22:42:47
Fick världens ryck och bestämde mig för att städa rummet. Inte bara lite allmänt "plocka-undan-kläder-bädda-sängen"-städning utan en ordentlig utrensning av lådor och garderober också. Japp, så roligt hade jag det den här lördagskvällen. Känns väl sådär lagom patetiskt. Hittade ett gammalt födelsedagskort jag fick av N och S för ungefär tusen år sedan. Kom inte ens ihåg att jag fått det, men oj vad jag skrattade när jag hittade det i en låda ikväll. Haha, alla minnen som kommer tillbaka.. Jösses!

Nu ska jag fortsätta att kolla på Gossip girl. Har ett avsnitt kvar att kolla på innan jag har sett alla.
Trevlig kväll!

Hello Upper East-siders


.... DATUM: 2008-01-19 TID: 19:08:39
image299
Den här dagen har gått otroligt fort, och vad har jag då gjort? Jo, kollat på Gossip girl i X antal timmar... Suck, jag som hade så mycket jag borde ha gjort. Ibland blir jag väldigt besviken på mig själv. Men det är alltid roligt att drömma bort sig lite i New York's lyxkvarter.. En viss S har i alla fall förlåtit mig för att jag ska dit om 64 dagar.. ;)

Headline


.... DATUM: 2008-01-19 TID: 12:48:33
image298
Det känns som att jag har börjat tappa bort mig själv den senaste tiden. Känner inte riktigt igen mig själv just nu. Det som har betytt precis ALLT förut, orkar jag knappt tänka på och tvärt om. Vet inte om det är bra eller dåligt, men får nog acceptera att saker förändras och människor går vidare. Däremot är det en viss person jag inte kan skaka av mig, hur mycket jag än försöker. Trodde att jag nästan hade lyckats, men nähä...

Hotel Rwanda


.... DATUM: 2008-01-17 TID: 17:00:17
image297
Den här veckan har knappt kännts som en skolvecka eftersom vi nästan inte har haft någon "normal" lektion. I tisdags kollade vi till exempel på Hotel Rwanda. Den var otroligt hemsk, men också mycket viktig att se.

Idag var vi vid armémuseet och hade ett rollspel om konflikter. Klassen blev indelad i grupper som skulle representera länder med olika förutsättningar. Efter en halvtimme hade det bildats två "lag" med två länder i varje som krigade mot varandra, haha. Läxan vi lärde oss? Vi är inte speciellt bra på konfliktlösningar...  

Trassel och strul


.... DATUM: 2008-01-16 TID: 12:21:56

Bara för att jag var så glad att min dator äntligen fungerade bra igen, bestämde den sig för att bli ännu värre än förut. Ah, det är sååå otroligt typiskt. Därför har det blivit oavsiktligt glest i bloggen de senaste dagarna. Nu är jag i alla fall i skolan. Har precis kommit hit eftersom jag bara har en lektion på onsdagar, matte. Idag är första lektionen på B-kursen. Har hört att den ska vara jättesvår, så hoppas att det går bra...


Photoshop CS3


.... DATUM: 2008-01-14 TID: 17:37:22
image296

Pappa installerade CS3 på en av datorerna här hemma. Oj vad det är roligt att sitta och trixa med! Kunde inte låta bli att göra några collage med det jag längtar mest efter just nu,
New York.

Jag är pigg


.... DATUM: 2008-01-14 TID: 09:25:04
image295
Aaah, hade verkligen panik på min dator i helgen. 20 virus och lika många spionprogram hade jag visst i datorn, suck. Ibland hatar jag verkligen tekniska prylar. Dessutom var datorn tvungen att stå på hela natten i mitt rum och gjorde att jag inte kunde sova inatt på grund av allt brum. Så nu sitter jag här, berikad med två timmars sömn det senaste dygnet, och jag har nog inte varit så här pigg på flera veckor. (Notera att i det här fallet är pigg inte synonymt med "full av energi" utan med gris som är den svenska översättningen av det engelska ordet pigg.)

Saturday


.... DATUM: 2008-01-12 TID: 22:48:58

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Mycket har hänt och mycket har inte hänt, haha. Som en vanlig lördag med andra ord. Sitter just nu inne i min syrras rum och skriver på hennes dator. Min dator håller nämligen på att få sig en ordentlig spabehandling (diskfragmentering). Hoppas att den blir lite piggare efter det. Den håller nämligen på att bli otroligt lat. Antar att datorerna avspeglar sina ägare, haha.

Nähä, back to buissnes. Se you later


It's hurting me to let go


.... DATUM: 2008-01-11 TID: 19:38:06
Ja, kan väl säga att de senaste två dagarna har bjudit på både toppar och dalar. Men antar att livet är så ibland, en enda bergochdalbana. De nästkommande två dagarna är de sista dagarna innan kaoset bryter ut, men som vanligt hoppas jag att allt löser sig...


Och som vanligt finns det ju en låt som på pricken beskriver hur man känner sig...

En dag i skolan


.... DATUM: 2008-01-10 TID: 13:04:05
Idag är det skola igen som gäller. Dock är dagens snart slut, har bara ett muntligt prov i idrott kvar. På förmiddagen var det MVG-seminarium i religionen. Det gick nog ganska bra faktiskt, trots att jag inte dirket kan säga att jag hade förberett mig ordentligt.

Just nu sitter vi, sociala som vi är, och chattar med varandra på MSN. Det kanske bör tilläggas att vi alla sitter vid samma bord ;) Japp, sånna är vi!

15:40 *pip*


.... DATUM: 2008-01-09 TID: 15:40:49

Okej, nu har typ heela dagen gått, men det känns fortfarande som att jag knappt har vaknat. Måste verkligen ta tag i allt nu. Inspiration, where are you?

Dessutom är jag typ skylldig N en cola..


'Couse if I got you...


.... DATUM: 2008-01-09 TID: 12:40:34
image294

Söndag


.... DATUM: 2008-01-09 TID: 12:24:42

Sista dagen på min extrahelg idag. Fick reda på att jag ska vara med på ett MVG-seminarium på religionen imorgon, så nu måste jag förbereda mig inför det. Har dessutom någon grej i idrotten imorgon. Hoppas att jag hittar mina anteckningar, de ska finnas någonstans... Annars tänkte jag försöka röja upp i vårat kontor här hemma, för under allt bråte står nämligen vår motionscykel! Den har typ aldrig blivit använd, men nu tusan!


En ny chans..


.... DATUM: 2008-01-08 TID: 17:21:38
image293
Igår började kanal 5 sända Grey's Anatomy från början. Kommer ihåg när serien sändes på tv första gången och jag beslöt mig för att inte kolla på den, men tillslut kunde jag ju inte låta bli och ja, resten är historia.. I alla fall så har jag ju då missat de första avsnitten i säsong 1, men nu får jag en chans till som jag absolut inte tänker missa ;) Så nu vet alla var jag kommer befinna mig klockan 17.35 på vardagar framöver...

Extra helg


.... DATUM: 2008-01-08 TID: 17:00:23
image292
Det visade sig att jag inte hade någonting att göra i skolan idag eller i morgon, så jag har fått en extra helg mitt i veckan. Det känns väldigt välbehövligt med tanke på att jag tycker att lovet gick alldeles för snabbt. Nu får jag några extra dagar på mig att ta det lugnt. Engelskan gick faktiskt ganska bra igår, även fast det inte riktigt blev som jag hade tänkt mig.. Lyckades också pallra mig iväg till gymmet, vilket var riktigt skönt. Dock var en viss person där (eller några stycken faktiskt) som jag har lite blandade känslor för.. Suck, Johanna...

Back to reality


.... DATUM: 2008-01-07 TID: 07:29:18
Godmorgon och välkommen tillbaka till verkligheten Johanna! Fyra timmars sömn och ihjälstressad = you go girl... Inte bra, inte bra. Måste verkligen orka t r ä n a idag, så bit ihop. Dumma engelskan också ja, den tycker jag att vi inte ska nämna, inte just nu...

The weekend


.... DATUM: 2008-01-06 TID: 15:50:35
image291
I går var det traditionsenligt firande av pappa på Heron City. Blev dock lite annorlunda i år med några fler som var med och firade + att vi spelade bowling (vem gjorde 3 strikar på rad tror ni? ;P) Givetvis blev det också bio, Förtrollad. Den var faktiskt förvånantsvärt bra och det var roligt att se Patrick Dempsey i någon annan roll än som Mc-Dreamy i Greys Anatomy. Efter bion åkte vi hem och åt kinesiskt och kollade på ytterligare några filmer. Bäst av dem var helt klart The pursuit of happyness, eller "Jakten på lycka" som den heter på svenska. Så otroligt bra! Måste erkänna att det kom några tårar..

Just nu håller jag på att skriva på ett fruktansvärt jobbigt engelskarbete. Givetvis har jag dessutom lyckats glömma ta med mig en jätteviktig del till det arbetet hem från skolan, så jag måste göra dubbelt arbete nu. Ja, så var det med det lovet och hej igen stress. Imorgon blir det i alla fall träning på gymmet, någon som hänger på?

Hate will get you every time


.... DATUM: 2008-01-03 TID: 17:06:39
Idag har jag fruktansvärd huvudvärk och är på allmänt dåligt humör, så jag tänker nog bespara er på ett långt inlägg. Däremot skadar det ju inte att tipsa om en bra låt, eller hur?


Nada Surf - Always Love
Det är extra roligt att filmen är gjord som att Ryan (från OC) och Brooke (från One Tree Hill) är ett par...

My new look


.... DATUM: 2008-01-02 TID: 19:36:01
image290
Ny design på bloggen igen.. Känner mig faktiskt nöjd för tillfället, men som vanligt tröttnar jag väl igen om ett litet tag. Är dock inte så stor förändring, men lite omväxling känner jag behövdes nu när det är 2008.

Lite tankar


.... DATUM: 2008-01-02 TID: 18:35:27
Så, efter en minst sagt intensiv nyårshelg har jag några dagars ledigt innan skolan börjar igen. Eller tja, har ju fortfarande inte gjort engelskan, men som sagt är ett av mina nyårslöften att stressa mindre, så jag ska unna mig att vara helt ledig någon dag till i alla fall. På söndag fyller pappa år också. Då blir det traditionsenligt biobesök i Heron City.
På lördag har jag nog, i champangeruset, råkat dubbelboka mig.. Så nu har jag ett val att göra som jag inte vill göra egentligen.. Men det löser sig nog.
image288
Känner mig dessutom ganska snurrig av för lite sömn den senaste tiden. Ligger och läser Harry Potter till sent in på nätterna. Fick sjuan i julklapp, men har bestämt mig för att jag måste läsa om sexan innan jag kan läsa den sista boken..
Dagens gladaste nyhet är i alla fall att vårt Internet fungerar igen!! Jippie!!

Första dagen...


.... DATUM: 2008-01-01 TID: 11:05:20
...på det nya året. Det känns väldigt konstigt att det nu är år 2008. Jag tycker att det var igår som jag var orolig att prick på slaget när 1999 blev 2000 skulle tyngdkraften sluta fungera, haha. Nu, åtta år senare, är jag nog lite klokare, eller kanske inte...

Nyårslöften är ju brukligt att ha, men jag har aldrig varit ett riktigt fan av dem. Tror att det är ganska vanligt att de håller i ungefär en vecka eller så... Men i år tänkte jag försöka och se hur länge jag klarar av att:
♥ Träna minst en gång i veckan (med start nästa vecka ;) )
♥ Stressa mindre (Lycka till Johanna...)
♥ Tro mer på mig själv
♥ Våga ta fler risker

Tror att det får räcka med dem.. Har ni några nyårslöften?