And it burns burns burns


.... DATUM: 2008-04-30 TID: 18:19:21
image357
Har inte uppdaterat på några dagar nu men det har faktiskt varit skönt att bara leva lite, utan massa måsten.

I måndags var det ganska onödigt att gå till skolan eftersom vi inte gjorde något seriöst. Dock fick flickorna se en alldeles underbar version av Grease som jag hade med mig. Haha, ovärderligt! Efter skolan fikade jag med E på söder och vi träffade "Söt pojke Hornsgatan". Sammanfattningsvis en riktigt trevlig dag.

Tisdagen bjöd på nationella prov i engelska på förmiddagen. Inte något att hurra för direkt, men det är skönt att ha det gjort. Efter lunchen var det lektion i livräddning på Erisksdalsbadet.

Idag är det ju Valborg, men som det ser ut just nu blir det en riktigt lugn kväll. E ville att vi skulle träffas, men jag har ont i fötterna och jag har inte heller lust att gå omkring i mina "svarta ballerinaskor". S ringde också, suck. Varför är det så svårt att släppa taget?

Party party


.... DATUM: 2008-04-27 TID: 20:00:43
Lite galen är jag nog allt för idag har jag spenderat drygt fem timmar på att göra gamla nationella prov i matematik B. Jag kan, utan att överdriva, säga att det känns som att tusen getingbon har flyttat in i mitt huvud, det surrar som tusan! Ska ta en paus nu (för nej mina vänner, jag är fortfarande inte klar) och äta lite middag. Sedan får vi se om det blir lite mer matte. Annars vore det ju smart att förbereda presentationen av boken jag skulle läst på engelska tills imorgon och kanske försöka förbereda någonting som vi i festkommitén kan säga imorgon när vi ska berätta för klassen vad vi ska göra för roligt tillsammans..
Men som sagt, en välbehövlig middag är det dags för nu. Trevlig kväll på er allesammans!

Yesterday


.... DATUM: 2008-04-26 TID: 17:59:57
image356
Igår var det verkligen en känslomässig bergochdal-bana. Som vanligt lyckades i alla fall N rädda mig och tillslut blev det en jättetrevlig kväll i Tantolunden med massa trevliga människor. Även en del "kompis-kompisar" och lite andra människor som man kanske egentligen försöker glömma.. Träffade också J och K som jag inte träffat på ett tag, på bussen hem. Men allt som allt så blev det en mycket trevlig kväll igår, trots en inte lika trevlig eftermiddag...

Ensam


.... DATUM: 2008-04-24 TID: 17:05:32

Sitter just nu i skolan, ensam. T gjorde mig sällskap ett tag men hon skulle iväg sen. Anledningen till att jag fortfarande är i skolan och inte ligger hemma på altanen och solar är att idag är det det sista öppna huset för dem som ska välja gymansium nästa år. Jag ska stå och prata om hur det är att gå i ettan, men det är liite långtråkigt att vänta på att klockan ska bli 18. Dock har jag blivit lovad sällskap senare i kväll, men vi får väl se hur det blir med det.. Nu serveras i alla fall middag, så jag hittar nog någon att socialisera mig med, haha. Helt ensam är jag väl inte i skolan, eller??


Home alone


.... DATUM: 2008-04-23 TID: 18:08:03

Har haft en väldigt konstig känsla hela dagen. Det känns som att jag har glömt något, men jag kan verkligen inte komma på vad. Lite läskigt faktiskt, tänk om det är något viktigt? Just nu är jag i alla fall hemma själv, hur ofta händer det liksom? Sitter och äter ett päron, har ärligt talat inte ätit så mycket mera idag.. Men snart kommer pappa hem och lagar middag, så var inte oroliga.


Ful tisdag


.... DATUM: 2008-04-22 TID: 19:14:00
image355
Efter två prov var jag ganska slut i huvudet och bestämde mig för att spara salamandrarna tills imorgon. Istället blev det mys med syrran och kladdkaksätande. Nu ska jag äta middag med mamma, vi är för ovanlighetens skull de enda som är hemma denna tisdagskväll. Senare blir det till att se både Ugly Betty och Desperate Housewives, tv-tisdagarna är tillbaka igen! :)

Soluppgång


.... DATUM: 2008-04-22 TID: 07:39:31
Påväg mot första skoldagen på ett tag. Känner mig nästan helt frisk idag, så nu är det dags att återgå till verkligheten igen. Har prov idag som jag hoppas inte blir allt för svårt med tanke på att jag inte direkt har pluggat så jättemycket. Energiomvandlingar, inte direkt mitt favoritområde... Efter skolan ska jag ut i skogen och leta salamandrar. Det kan nog bli en rolig syn, haha. 

Nu borde jag börja dra mig mot bussen, ha en bra dag!

My birthday


.... DATUM: 2008-04-21 TID: 17:17:46
image354
Tack för alla fina meddelanden jag fick igår!

Hade en lugn och skön födelsedag igår med fint väder och mys med familjen. Är tyvärr fortfarande sjuk och var hemma från skolan idag också, men börjar må bättre nu. Jag har inte varit sjuk på flera månader så det verkar som att allt kom på en gång nu istället. Lite typsikt med tanke på att det är en hel del att göra i skolan just nu, men det är det ju alltid iofs.

Efter att ha latat mig i flera dagar har jag faktiskt fått otroligt mycket gjort idag. Städat, pluggat, ringt viktiga samtal och almänt försökt komma tillbaka in i vardagen har stått på schemat idag. Dock har jag två prov imorgon, och jag kan inte direkt säga att jag känner mig förberedd. Men dagen är fortfarande ung, så några timmar med pluggande hinner jag med!

Katten Findus?


.... DATUM: 2008-04-19 TID: 17:34:03
Var och varannan minut kommer jag på viktiga saker som jag måste göra, men har förträngt. Men jag tycker att jag får vara lite oansvarsfull idag eftersom det faktiskt är min sista dag som 16-åring. Jo, för imorgon fyller jag 17. Inte direkt någon beaktansvärd ålder, men det är i alla fall ett steg framåt, haha. Synd bara att jag är sjuk, annars hade det ju varit roligt att hitta på något på födelsedagen med tanke på att den bara inträffar en gång om året. Tror att jag ska bli som Katten Findus, hade inte han flera födelsedagar? Pannkakstårta vill jag också ha!

Sjukling


.... DATUM: 2008-04-18 TID: 18:44:02
Nästan en hel vecka har gått nu utan att jag har bloggat! Anledningen är tyvärr inte roligare än att jag har gått och blivit sjuk med både hosta och feber, inte roligt.. Har bara varit i skolan på måndagen och igår då vi hade två prov. Annars har jag bara försökt bli frisk, hatar att vara sjuk, särskillt nu när våren har kommit till Stockholm! Hoppas att jag hinner bli frisk i helgen, eller jag helst imorgon eftersom jag faktiskt fyller år på söndag...


Denna låt får mig i alla fall på lite bättre humör :)
Jason Mraz - I'm Yours

Hej för tidigt


.... DATUM: 2008-04-14 TID: 17:36:33

Så var det dags för skola igen. Hade dock bara basgruppsamling och muntliga delen av nationella provet i engelska. Satt kvar i skolan ganska länge och åt lunch med älsklingarna, och några andra personer... Jag var i alla fall hemma vid ettiden, så sedan dess har jag försökt bli av med rethostan jag har skaffat mig.. Trodde att jag hade klarat mig undan att bli sjuk, men tydligen ropade jag hej för tidigt..


No air


.... DATUM: 2008-04-13 TID: 17:29:50
158164-353
Det har varit en riktigt slapp dag idag. Saknar frukostarna i New York! Annars har jag inte gjort så mycket, pratat lite i telefon, lyssnat på musik och kollat på film. Jag fick
min älskling, som jag köpte i New York, att fungera också, så nu kommer jag inte att kunna slita mig ifrån den!

Top of the rock


.... DATUM: 2008-04-12 TID: 19:28:58
image352
Har laddat över bilderna från New York till datorn nu under eftermiddagen. Kan säga att det tog sin lilla tid, hade fotograferat mycket mer än jag trodde. Egentligen gick jag in mer för att filma eftersom pappa skulle fotografera, men tydligen hann även jag med att knäppa några hundra bilder. Här får ni i alla fall se en av mina favoriter, fotat på
toppen av Rockefeller Center i skymningen.

Write me


.... DATUM: 2008-04-12 TID: 16:55:35

Idag känner jag mig inte direkt på topp, så tyvärr kunde jag inte träffa N. Hoppas att jag är bättre tills på måndag så att vi kan träffas i veckan.

Jag hade inte direkt något att göra för en stund sedan så jag började läsa gamla inlägg jag skrivit. Insåg att jag var mycket bättre på att skriva i bloggen förut, så nu har jag fått lite inspiration igen så jag hoppas att det börjar ramla in inlägg lite oftare igen. Är också sugen på att göra om designen, igen. Vet dock inte riktigt vad jag ska göra, men lite förändring är jag sugen på...


Dagens sanning


.... DATUM: 2008-04-11 TID: 19:09:14
image351
Jag vet att jag inte har skrivit så mycket om New York. Anledningen är att jag inte har hunnit gå igenom och fixa alla bilder än, men jag lovar att det kommer. Så tro inte att jag inte hade den underbaraste tiden i mitt liv för drygt en vecka sedan! Hela min kropp längtar bara efter en sak, att komma tillbaka till världens bästa stad!

Better Than Me


.... DATUM: 2008-04-11 TID: 18:20:27

I morse kände jag mig inte direkt på topp och med tanke på att flera i min familj är sjuka just nu så stannade jag hemma från skolan idag. Känner nu att det var ett riktigt bra beslut, så kanske klarar jag mig från att bli riktigt sjuk.

Så jag har inte gjort så mycket idag. Tog en promenad på förmiddagen för att köpa lunch och sedan har jag spenderat tiden framför tv, lyssnat på musik och pratat i telefon med S. Har i all fall "hittat" lite ny musik som jag sitter och lyssnar på just nu.. Tänkte att jag skulle länka till några:

Estelle Ft Kanye West - American Boy
Jordin Sparks ft Chris Brown - No Air
Hinder - Better Than Me


Nice surprice


.... DATUM: 2008-04-10 TID: 17:11:06
Idag var det lite finare väder igen till skillnad från de senaste dagarnas snöslask. Har märkt att jag börjar bli mer påverkad av vädret, tecken på att jag börjar bli gammal?

Fick också en liten halv chock idag när jag satt på bussen till skolan. Helt plötsligt kommer någon och rycker i min tidning som jag är totalt inne i. Efter att hjärtat hoppat tillbaka från halsen inser jag att det är N som missat sin buss och bestämt för att åka "min" buss några stationer istället. Det var väl typ, en månad sedan vi sågs sist? Hann inte prata så mycket med tanke på att vi bara åkte bussen tillsammans i någon minut. Men sa i alla fall att vi ska träffas i helgen, vilket jag verkligen hoppas!

Nu ska jag försöka få min andra dator att fungera igen och sen blir det firande av syrran som fyller fjortis idag!
Trevlig kväll! :)

Better in time


.... DATUM: 2008-04-09 TID: 11:16:56
Som vanligt på onsdagar har jag ju sovmorgon och idag sov jag ännu längre än vanligt. Har fortfarande inte riktigt ställt om mig efter New York, men det blir lite bättre för varje dag.
Igår ringde också en viss S som jag inte pratat med sedan innan jag åkte. Vi pratade i över två timmar vilket gjorde mitt öra ordentligt rött, men det var det värt, haha.

Nu måste jag börja fixa mig, för snart går bussen. Ska ha matte och sedan skriva en insändare på tyska. Usch, är inte alls föreberedd, men det är lika bra att få det avklarat.
Ha en bra dag!


Leona Lewis - Better In Time

501


.... DATUM: 2008-04-07 TID: 17:49:21
Bara lite information om att förra inlägget var mitt 500:e inlägg...

Morgonen började med att det var en låååång kö till skolan, vilket resulterade i att jag kom lite försent. Sprang uppför alla trappor, istället för att ta den läskiga hissen.

Annars hände inte så mycket.. Vi hade redovisning av engelskan och en viss person verkade vara precis överallt i skolan idag... Jag hade en tandläkartid klockan ett, som jag totalt hade glömt bort. Som tur var kom jag på det mitt i natten igår (Ja, E. Samtidigt som jag lyssnade på techno..) Därför begav jag mig in till söder, istället för att åka hem och plugga matte som jag egentligen är i behov av.

Så nu ska jag gå och ta itu med andragradsekvationer. Jag lämnade min laptop i skolan idag för att jag inte orkade dra på den i stan, plus att jag inte skulle fastna framför datorn istället för att plugga matte. Men så kom jag på att vi ju har några fler datorer här i huset, haha. Så internet är ju nästan omöjligt att undvika..

Don't Speak


.... DATUM: 2008-04-06 TID: 14:09:31
Ligger fortfarande kvar i sängen, trots att klockan är två. Det är verkligen inte likt mig, men jag har som sagt inte riktigt kommit in i "Sverige-rytmen" igen. Har massor som måste pluggas idag. Framför allt matte som jag har struntat i i flera veckor nu. Har även en engelskaredovisning imorgon om en engelsktalande artist/grupp. Så eftermiddagen idag ska spenderas med att lära mig ALLT om Gwen Stefani. Men om jag även hann installera min nya iPod, göra klart labbrapporten, lära mig källsortera och samtidigt städa rummet skulle jag känna mig mycket nöjd med mig själv! Dock tror jag att steg ett blir att pallra mig upp ur sängen..

Åter på svensk mark


.... DATUM: 2008-04-05 TID: 21:13:03
image350
Sedan tidigt i tisdags är jag återigen på svensk mark. Dock har det varit så mycket att göra och ta tag i att bloggen har kommit i skymmundan. Jag har fortfarande inte riktigt ställt om kroppen efter att förflyttats mellan tidszonerna och mina väskor står fortfarande ouppackade. Ganska stor anledning till det är att våran tvättmaskin gick sönder, men jag har också varit så otroligt lat. Visst är det skönt att vara hemma igen och träffa familjen och vännerna, men att strosa runt på gatorna i Downtown med solen i ansiktet, en chailatte i handen och mysiga små butiker vart man än vänder sig, det är helt oslagbart. Det blev en hel del shopping, visar senare, såklart. Vi hade sammanlagt drygt 20 kilo packning när vi åkte dit, och kom hem med drygt 80. Haha, det är helt gaalet!
Vinkade till alla där hemma gjorde vi också, som ni kan se på bilden här ovanför. Mitt på Times Square fanns det en webcamera, så den passade vi på att vinka i.

Jag har såå mycket mer att skriva, men jag tänker vänta tills jag har redigerat klart bilderna från resan. Det blir mycket roligare då!