Slow me down


.... DATUM: 2008-09-29 TID: 13:45:08
Emmy Rossum - Slow Me Down

Full rulle i skolan just nu. 
Är supereffektiv! Kanske lite för högt tempo? Instuderingsfrågor, filosofiska teorier och matematiska formler snurrar runt i huvudet. Men det är ganska roligt ändå. Lite i alla fall...

Give it all


.... DATUM: 2008-09-28 TID: 13:53:17

Sitter och försöker skriva en text om teman genom litteraturhistorien.
Det är precis lika kul som det låter.. Har insett att jag måste bli klar med det idag för att jag ska hinna allt annat i veckan (läs: naturkunskapsprov på torsdag). Att vädret är så otroligt fint idag gör ju inte direkt att jag pluggar bättre. Men med några chokladbollar och lite peppande musik ska det väl gå vägen...


Elegi


.... DATUM: 2008-09-26 TID: 23:41:31
Bra, bättre, elegi! Lars Winnerbäck! ♥

Är så trött att jag snart somnar över datorn! Ville bara säga ett snabbt godnatt.

0 8 0 9 2 5


.... DATUM: 2008-09-25 TID: 19:06:35

Kände mig mycket bättre imorse när jag vaknade! Tog en hosttablett igår innan jag gick och la mig och den gjorde verkligen susen. Underbart väder och bara 70 minuters lektion idag med filmtittande i skolan gjorde inte den här dagen så mycket sämre heller. Träffade O på bussen hem. Brukar göra det sisådär en gång varannan vecka, alltid lika trevligt :)

Nu ska jag och syrran laga middag och sen blir det engelskaplugg. Trevlig kväll på er!


Can't scream


.... DATUM: 2008-09-24 TID: 15:41:19

Chris Cornell - Scream
Spelades i senaste One Tree Hill-avsnittet, så bra!

Förkyld, igen! Har inte tid med sånt här! Och onsdagar som är den dag jag har flest lektioner på, hela tre stycken! Istället har jag suttit hemma och hostat bort mina lungor. Inget vettigt har blivit gjord och nu ligger jag dessutom efter i tre ämnen. lyckat Johanna! Men men, nya tag imorgon förhoppningsvis. Nu ska jag gör mig en smoothie och plugga lite. Matten den här veckan är inte nådig kan jag tala om!

För en tid som bara går och aldrig kommer igen


.... DATUM: 2008-09-23 TID: 17:26:33
Väldigt veckovill är jag för tillfället. Var helt övertygad om att det var måndagen den 21 idag! Haha, varken veckodag eller datum rätt där! Nej, det har inte blivit många rätt idag.. Skolfoto, som gick som det brukar (kommentarer överflödiga), och inte så mycket mer gjort på hela dagen.. Inser mer och mer att jag egentligen har grymt mycket att göra men det känns som att jag håller på att bli sjuk igen, och då är det ju dumt att slita ut sig med massa pluggande! Engelskan är väl prio ett just nu, måste bara komma på något bra att skriva om.. Min "otrohetsaffärbilkraschpåbrooklynbridge" blev lite för invecklad tror jag.. Ska nog skriva om något enklare, typ en bortsprungen sköldpadda?

Times like these


.... DATUM: 2008-09-21 TID: 14:18:01
[ I'll be back before you know it... Yes I'll be back before you know it! ]

Har inte hänt så mycket idag. Uppdaterat datorer hit och dit med livsnödvändiga uppdateringar, funny helgnöje! Är hemma själv, i alla fall en stund nu mitt på dagen. Hade tänkt göra ett ryck med pluggandet, men jag fastnade framför tv:n istället. Varför förföljs jag av New York hela tiden? Det känns som att varje film, serie och tv-program sänds därifrån! Gah, ta mig tillbaka!

00:55


.... DATUM: 2008-09-20 TID: 00:55:37

Idag (igår) var jag som sagt ledig. Gjorde inte så mycket. Njöt mest av att vara ledig en fredag. Kanske inte så smart att "slösa" bort en hel dag, men ibland behövs det också..
Nu är jag uppe alldeles för sent för mitt eget bästa.. Ska gå och lägga mig, alldeles strax.. Men jag ska bara... (som det brukar heta) God natt i all fall! Hörs imrgon :)


Långhelg!


.... DATUM: 2008-09-18 TID: 15:12:35
Äntligen helg! Underbart att kunna säga det en torsdagseftermiddag. Lyckligtvis är naturkunskapen inställd imorgon, och eftersom det är den enda riktiga lektionen jag har på fredagar så har jag fått ledigt, underbart! Dock har jag grymt mycket plugga att göra, men det tänker jag inte tänka på just nu.

Tyskan idag gick inte så bra, haha. Det gick inte alls. Borde ha pluggat mer innan, men det är lätt att vara efterklok. Nu ska vi i alla fall kolla på film de närmsta tre veckorna på lektionerna..

Sitter fortfarande kvar i skolan, men snart går bussen hem. Tänkte träna idag igen, är snart uppe i 6 cyklade mil den här veckan, inte dåligt Johanna!

I can't waste time so give me the moment


.... DATUM: 2008-09-17 TID: 10:27:22

[
Jordin Sparks - Tatto]

Don't look back got a new direction
Loved you once,
needed protection.
- - -
I'm sick of playing all of these games
It's not about taking ties.
- - -
It hurt enough to think that I could stop
Admit that I'm wrong and then change my mind.
Sorry but I gotta be strong and leave you behind

Lill-lördag


.... DATUM: 2008-09-17 TID: 10:00:00

Första lektionen börjar 12:30 idag, så jag är fortfarande hemma! Underbart med sovmorgon mitt i veckan, men i kväll måste jag plugga desto mer.. Imorgon är det dags för redovisning i tyska, usch och fy! Som tur är så har jag fått ledigt på fredag (hade ändå bara en halvtimmes samling med klassen) så då kan jag plugga allt annat som jag struntar i nu då all tid kommer gå åt till tyskan..


Om förståndets bruk


.... DATUM: 2008-09-15 TID: 21:33:15
"Ty en läsare, som håller en bok framför sig utan att kunna utföra det, som boken är gjord till,
är som en åsna framför en lyra. Det vore mycket bättre att sådana läsare försökte sig på någonting annat, som det kunde vara någon nytta med, än att de sitta där sysslolösa och se på bokstäverna i böckerna eller vända bladen. "

- Abélards åttonde brev till Héloïse,
Pierre Abélard (1079-1142)

E tränar


.... DATUM: 2008-09-15 TID: 14:09:40

Serie i dagens Metro. Den är verkligen så på pricken Ellen (och mig innan jag cyklade 2 mil igår)! Är det någon som har missat att jag är grymt mallig över mina cykelbravader? Nä, trodde väl inte det :)


New Romantic


.... DATUM: 2008-09-15 TID: 11:25:06
Först lektion mellan 9:10 - 9:45, därefter plugg/stirra ut genom fönstret tills klockan blir 15:10 för att ha matte i 70 minuter. Låter som en rolig dag va? Förövrigt har jag grymt ont i baken idag, haha. Cyklade två mil (!!!!!) igår, är faktiskt riktigt stolt över mig själv.

Nu ska jag återgå till att skriva tyska kontaktannonser, kan ju hoppas på att få napp från någon snygg tysk? Eller inte kanske...

Just an ordinary sunday


.... DATUM: 2008-09-14 TID: 12:11:18

[Bilden tagen från toppen av Rockefeller Center, bästa utkiksplatsen i NY!]

Just an ordinary Sunday, 20 sidor företagsekonomi, 20 matteuppgifter som tar 10 minuter/styck att lösa och oändligt mycket mer att göra.. I eftermiddag ska jag våga mig på cykeln också. Bara att få skorna att fastna på pedalerna är ett äventyr! Men nu j-vlar ska det bli åka av!

Life goes on


.... DATUM: 2008-09-13 TID: 18:14:03

Brände mig på tungan igår, det gör ont. Fruktansvärt ont. Men jag antar att det är dags att släppa taget om känslan. Låta det läka av sig självt och glömma smärtan. Men det är inte lätt, tungan finns ju alltid där. Den påminner mig om smärtan och hur bra vi hade det tillsammans innan den kom. Men nu är det som det är, jag brände mig ordentligt igår. Nu med facit i hand hade jag gärna hoppat över gårdagen, lyssnat på magkänslan. Det får bli dagens läxa, lyssna på magkänslan och vänta tills kaffet svalnat innan du dricker!

Tolka det som ni vill, men den här låten råkar stämma in ruskigt bra på gårdagen.


Nothing compares...


.... DATUM: 2008-09-12 TID: 12:09:46

Sitter i skolan och gör... INGENTING! Det är katatastrof! Har ju hur mycket som helst att göra, men jag orkar verkligen inte. Snart är det naturkunskap B, veckans roligaste lektion, eller? Nja, jag vet inte riktigt.. Men när den är avklarad så är det helg, underbart! Har inte så mycket planerat, ingenting egentligen.. Men det är en hel del pluggande som måste göras (som vanligt, känns som att jag inte gör annat än att prata om skolan).


Just like a boy


.... DATUM: 2008-09-11 TID: 18:14:25
Stannade hemma idag, hade så grymt ont i huvudet och magen imorse! Har inte orkat göra något annat idag än dricka te och äta äppelpaj... Börjar må bättre nu!

Fick ett brev från Pliktverket idag, "Pliktverket bedömer att du inte kan göra lumpen". Nehepp, då får jag väl stryka det från listan.. Jag som verkligen hade velat bli militär, vad ska jag nu göra med mitt liv? Kanske bli modell som en viss S tydligen ska bli.. Samma S som helt plötsligt är som vanligt igen.. Vad tusan hände där egentligen? Lite misstänksam blir jag allt..
Ursäktar för ett lite internt inlägg...

Följ min blogg med bloggkoll

Collide


.... DATUM: 2008-09-11 TID: 09:56:05

Even the best fall down sometimes, even the wrong words seem to ryhme,
out of the doubt that fills your mind, you finally find, you and I collide

Howie Day - Collide

Broadway is dark tonight


.... DATUM: 2008-09-10 TID: 10:32:58
En ryckig morgon hade jag idag. Vaknade, somnade om, vaknade, gick och la mig igen, vaknade av ett sms från Ellen. Fick mamma att göra macka till Ellen. Sprang till bussen. Hade kort filosofilektion. Nu sitter jag i skolans "restaurang". Ja, på vår skola heter det inte matsal.. Snart blir det lunch och sen företagsekonomi och engelska. Längtar tillbaka till New York, bort från det gråa höstvädret!

How I met your mother


.... DATUM: 2008-09-08 TID: 20:50:26

Tio timmar sen jag skrev senast. Fick lite pluggande gjort, men inte alls så mycket som jag hade hoppats på. Som tur är finns det en dag imorgon också, förhoppningsvis hinner jag med mer då. Har ju fem timmars håltimme då också, men från och med nästa vecka slutar jag 10:20 på tisdagar (förhoppningsvis om jag lyckas ändra min ph-tid). Just nu sitter jag och myser i min fåtölj och kollar på första avsnitten av "How I met your mother". Tänker gå och lägga mig snart.. Va uppe redan kvart i sex i morse eftersom jag skulle åka buss med N. Så någon extra timmes sömn i natt vore inte fel..

Men va tusan? Nu är knappen för att ladda upp bilder borta? Har alla problem med det, eller är det bara min dator som är konstig? Blogg.se alltså..

Lesson learned


.... DATUM: 2008-09-08 TID: 10:34:24

Nu har jag haft dagens första lektion. Alltså återstår det bara en... som börjar klockan 15:10. Hej fem timmars håltimme! Men det är nog lika bra, har en hel del att göra.

[  ] Läsa 2 kaptiel i företagsekonomiboken + svara på tillhörande uppgifter (20 st)
[  ] Skriva reflektion över fem texter i svenskan
[  ] Läsa texterna vi fick i filosofin
[  ] 12 tyska glosor + skriva egna annonser
[  ] Skriva en nyhetsartikel på engelska + lära mig uttala en dikt fonetiskt
[  ] Hitta forskningsprokejt till naturkunskapen + göra arbetsblad 3-6
[  ] Matteplaneringen...

Det är lika bra att jag sätter igång direkt.. Önska mig lycka till :)


Sunday evening


.... DATUM: 2008-09-07 TID: 21:51:09

Det tog liiite längre tid än planerat att rensa i kontoret.. Nu är det i alla fall klart! Nästa äventyr är att försöka lista ut hur cykeln fungerar. Antar att pappa får hjälpa mig, för nu ska jag bannemig börja träna!

Veckan som kommer kommer antagligen mest gå åt till att plugga. Jag borde ha gjort mycket mer skolarbete i helgen, men det får jag väl ta igen i veckan. Särskillt med tanke på att jag har fem timmars håltimme både imorgon och på tisdag.. Ska skaffa bibblankort också så jag kan sätta mig på något bibliotek inne i stan också ibland, istället för att sitta och häcka i skolan hela dagarna.

The apple doesn't fall at all..


.... DATUM: 2008-09-07 TID: 15:09:54
Orkar ingenting idag..
Lyssnar på musik med mycket bas för att försöka väcka hjärnan. Det hjälper väl sådär... Har kollat igenom det jag skrev i bloggen för ett år sedan ungefär. Inser att jag var mycket bättre på att skriva då, kanske dags för att bättra mig lite igen? Blir ju mycket roligare att läsa det sen.

Nu ska jag hjälpa pappa att gräva fram vår motionscykel som står i vårt överfyllda kontorsrum. Har tänkt att jag ska börja cykla regelbundet nu, och då kan det vara smart att överhuvudtaget kunna komma åt cykeln. Så det ska jag kila ner och göra nu.

Flatiron Building


.... DATUM: 2008-09-07 TID: 11:38:54
En bild från New York som jag inte tror att jag har visat innan, taget från toppen av Empire State Building. Den trekantiga byggnade är Flatiron Building, berömd just för sin speciella form.

600


.... DATUM: 2008-09-07 TID: 00:00:02

Så många inlägg har jag hunnit skriva under bloggens snart tvååriga levnadstid. Inte så jättemycket kanske, men en milstolpe ändå. 700 borde jag väl ha hunnit med till årsskiftet?

Nu ska jag snart ta och stänga igen fabriken för dagen. Klockan är prick 00:00 nu.. Coldplay snurrar fortfarande i cd-spelaren. Det tar emot att trycka på stopp, men
all good things come to an end som Nelly så fint sjunger...


Strawberry swing


.... DATUM: 2008-09-06 TID: 22:04:36
Har lyssnat på Coldplays senaste skiva idag, om och om och om igen. Den är vekligen grymt bra! Finns inte en enda dålig låt..
Tre stycken finns det i alla fall som jag tycker lite extra mycket om:
Viva La Vida, Lost! och Strawberry Swing. Lyssna och njut! :)

Nyfödd


.... DATUM: 2008-09-06 TID: 17:19:52
Idag föddes en ny design till bloggen. Tyckte att det var dags att förnya sig lite!
Mindre bra är att nästan hela dagen har gått nu... Nöjd blev jag i alla fall, eller vad tycks?

That's what friends are for


.... DATUM: 2008-09-06 TID: 13:39:39

En lång vecka är äntligen slut, och nu är det två sköna dagars ledighet (=läs pluggande) som väntar.
Men så länge jag upplever vardagen tillsammans med världens bästa människor känns det som att jag klarar allt! Vad skulle jag vara utan dem? Tänk att vi bara kännt varandra i ett år...

Coming home tonight


.... DATUM: 2008-09-03 TID: 18:36:59

Slutade tidigt idag, jippie! Redan klockan tre var jag hemma. Det är tidigt jämfört med i måndags och tisdags då jag inte var hemma förens klockan fem! Dock har jag inte direkt latat mig.. En nyhetsartikel har jag lyckats skriva.. och lite naturkunskap blev gjord också. Nu ska jag leta tyska annonser och räkna lite matte. Sen blir det Idol och Heroes, dagens belöning! :)


Premiärer


.... DATUM: 2008-09-02 TID: 12:04:45
[Trailer för One Tree Hill, säsong 6]

Sitter i skolan just nu och "pluggar" med söta E och T.
Försöker få lite gjort, men det är svårt när man inte riktigt vet vad man ska göra... Så istället sitter jag och längtar tills jag kommer hem och ska kolla på nya avsnitt av One Tree Hill, Gossip Girl och The Hills.. Jo, jag är beroende.. Men det blir inte försen någon gång efter fem. Så fram tills dess kanske man skulle se till och göra lite nytta?

Första september


.... DATUM: 2008-09-01 TID: 22:37:20
Världens längsta dag i skolan idag
och imorgon kommer jag ha en exakt lika dan.. Men här ska inte klagas inte, vi fick i alla fall en ny lärare i matte som verkar bra.. (Matte C kanske ska tilläggas att jag läser, ingen nådig kurs inte...)

När jag äntligen var hemma, någon gång runt femsnåret (efter att ha haft trevligt sällskap av J på bussen hem) blev det en god kopp chailatte framför första avsnittet av desperata hemmafruarna. Så nog kunde jag ha haft en sämre dag...

Nu ska jag alldeles strax hoppa i säng, för att börja om hela proceduren imorgon igen.. Gonatt!