Gott Nytt År!


.... DATUM: 2007-12-31 TID: 22:51:45
image287

Skrattanfall


.... DATUM: 2007-12-30 TID: 13:17:45
image286

Nattsuddare


.... DATUM: 2007-12-30 TID: 01:19:41
image284
Hej på er allihopa mitt i natten! Idag kan jag stoltsera med att inte har gjort någonting förutom att konstatera att jag måste tappat bort en lila strumpa hemma hos farmor och farfar. Annars har jag faktiskt inte lyckats åstadkomma så mycket. Somnade inte försen väldigt sent igår, så jag vaknade inte försen vid elvasnåret idag. Det känns som att jag har vänt på dygnet ganska mycket de senaste dagarna. Just nu sitter jag här pigg som en fruktkorg(?), men jag ska snart lägga mig i sängen och läsa Harry Potter. Imorgon kommer morfar till oss för att fira nyår, så då blir det full rulle!
Godnatt ni andra nattsuddare så hörs vi sen! ♥

Årskrönika


.... DATUM: 2007-12-28 TID: 19:57:42
Igår fyllde bloggen ett år, vilket är helt otroligt! Det känns verkligen som att de senaste 12 månaderna har gått otroligt fort. Firar med en ny design (väldigt nyårsinspirerad) och så tänkte jag göra en sammanfattning över det senaste året, så here it comes: 

♥  Vilka länder besökte du?
Öland, Småland och Norrland...
♥ Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
Oj, 20/8 var ett speciellt datum..
♥ Största misstaget?
Att jag sa nej i fel situationer...
♥ Bästa köpet?
Alla mina OC-boxar ;)
♥ Vad spenderade du mest pengar på?
Mina OC-boxar, haha...
♥ Gjorde någonting dig riktigt glad?
New York-resan! Åh vad jag längtar!!
♥ Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Hinder - Lips Of An Angel
Jason Mraz - I'm Yours
Jeff Buckley - Hallelujah
♥ Hur tillbringade du julen?
Med familjen hos farmor och farfar
♥ Favoritprogram på TV?
Blir en alldeles för lång lista. Men nytillkomlingen Heroes är en favorit!
♥ Bästa boken du läste i år?
Några som jag inte kunnat släppa ur tanken är dessa!
♥ Något du önskade dig och fick?
Resan till New York och underbara vänner på gymnasiet!
♥ Något du önskade dig men inte fick?
Haha, jo.. Det är ju en sak... ;)
♥ Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Kollade på film hemma hos N
♥ De bästa nya människorna du träffade?
Självklart flickorna! Love you ♥

Juldagarna


.... DATUM: 2007-12-28 TID: 00:19:26
Just nu sitter jag i min säng med datorn på en stol bredvid mig. De senaste dagarna har som sagt spenderats hemma hos farmor och farfar där jag har blivit något så otroligt bortskämd med god mat och roliga stunder. Känns lite konstigt att vara hemma igen, men det är ändå ganska skönt. Synd bara att det inte var någon vit jul iår, men det var otroligt mycket rimmfrost kvällen då vi kom.

De närmsta dagarna ska jag försöka att bara ta det lugn. Har
som vanligt när jag är ledig fått ont i lederna. Den här gången är det höger handled som har fått för sig att jävlas med mig. Det är ju så typsikt att jag alltid ska få ont när jag är ledig och kopplar av. Vad tror du M, har det något att göra med nacken?

Nu ska jag stänga av datorn och fortsätta att läsa ur en av böckerna jag fick i julklapp. God fortsättning!

God Jul!


.... DATUM: 2007-12-22 TID: 19:32:08
image282
Planerna för denna dag har ändrats fram och tillbaka några gånger, men den slutade tillsist med en väldigt stressad Johanna och några väldigt fula naglar. N kom och fick sin julklapp av mig och vi tog en välbehövlig promenad. Har också målat naglarna och packat inför imorgon. Då åker nämligen hela familjen till Småland för att fira jul hemma hos farmor och farfar. Det ska verkligen bli jättemysigt och skönt att komma bort från allt ett litet tag.
Så, GOD JUL på er allesammans så hörs vi igen om några dagar! ♥

21:a december


.... DATUM: 2007-12-21 TID: 22:15:11
image281
Egentligen har jag absolut inte tid att blogga just nu.. Men känner att jag måste skriva av mig lite i alla fall.

Idag var det skolavslutning i skolan. Känndes ganska onödigt att komma till skolan i en timma bara för att leka hela havet stormar och kolla på ett något annorlunda meddelande ;) Men det var kul att träffa flickorna (hoppas att allt gick bra idag T..). Vi åkte in till stan efter skolan och fikade på Hurry Curry. Fick min julkapp av C, tack! :)

Efter fikat gick vi som var kvar (vilket hela tiden blev färre och färre) runt i stan och shoppade julklappar. Jag och E fastnade i kö i en affär i säkert 40 minuter. Vad vi lärde oss efter den erfarenheten? 1. Att man inte ska köpa julkappar sista vardagen innan jul. 2. Att E inte kan överlista en maskin ;)
N höll på att skrämma ihjäl mig när han helt plötsligt också kom till stan. Fick julklapp av honom (som jag absolut inte har öppnat än, nej då!). Är ordentligt irriterad på migsjälv att jag inte hade med mig min julklapp jag ska ge till honom..

Just nu håller jag på att slår in julkappar. Måste säga att jag faktiskt är ovnaligt nöjd, men än är jag inte klar. Har några till att slå in. Dessutom ska granen kläs också innan kvällen är slut. Har en känsla av att det kommer bli väldigt lite sömn inatt. Men nu är det i alla fall jullov!

Two days gone


.... DATUM: 2007-12-20 TID: 11:16:11

Igår var jag övergiven i skolan hela dagen. Ingen av flickorna flick var i skolan för att hålla mig sällskap, eller det var i alla fall vad jag trodde. Idag har jag fått höra att det visst var några stycken närvarande igår. Men det är inte så konstigt att jag inte såg dem. Jag satt nämligen i tysta rummet hela dagen (det ligger längst bort i skolan). Fick i alla fall en hel del skolarbete gjort, samtidigt som jag pratade med K som också hittat dit. Dessutom bestämde sig skolans internet för att sluta fungera precis när jag skulle bestämma var och när jag skulle träffa en viss person. Suck, mitt liv alltså...

Just nu sitter jag med E i ett av skolans grupprum. Har precis avverkat bokdiskussionen som faktiskt gick bra, och nu är det bara religionsarbetet kvar, sen har jag jullov! Eller ja, vi har skolavslutning imorgon, så en dag till måste jag pallra mig till skolan.

Idag är det också dags för julklappsbytet med flickorna. Lyckades givetvis avslöja (helt oavsiktligt) vem jag skulle ge till. Haha, typiskt mig ;)


Pinguin Rush


.... DATUM: 2007-12-18 TID: 14:52:38
image280
(Klicka på bilden för att spela du också!)
Just nu sitter jag och E och knåpar på våra religionsarbeten. Eller tja, helt ärligt gör vi väl allt för att slippa. Dagens drog är det urgulliga pingvinspelet som man inte kan få nog av. Men snart kommer jag nog att inse hur lite tid jag har kvar tills religionsarbetet ska vara inlämnat (klockan 16:00 på torsdag) och då kommer jag få panik. Jag fick i alla fall MVG på nationella provet i matte, vilket gör att jag förtjänar att spela några minuter pingvinspel till ;)

Farbror Frost och tårta


.... DATUM: 2007-12-18 TID: 10:59:58
image279
Idag när jag klev ur genom ytterdörren (försenad som vanligt) hade Farbror Frost varit framme. Det är fortfarande ingen snö i Stockholm, men frost är bättre än ingenting.

Idag är det också C's födelsedag!! Grattis :) Hon fick tårta som vi smaskade på under förmiddagen. Jag som hade tänkt göra idrottsuppgiften idag (vi ska skriva ner allt vi äter under ett dygn) men jag tror att jag väljer en annan dag att skriva om istället.

Trevlig dag på er allesammans ♥

Till C


.... DATUM: 2007-12-17 TID: 10:31:26
Bara för att C har tjatat hela morgonen (-Johanna, har du skrivit något nytt i bloggen??), så skriver jag väl nu då ;)
Morgonen började bra tills jag insåg att klockan var 7:30, inte 6:30 som jag trodde att den var. Fick lite panik men det gick ändå bra och jag kom till skolan fem minuter innan första lektionen. Och som J så vänligt påpekade, - Johanna, du brukar ju alltid vara sen på måndagar!.

Nu ska vi visst äta lunch, får skriva mer sen. Hej då :)

Staden som aldrig sover


.... DATUM: 2007-12-16 TID: 15:23:51
Idag har jag gjort ungefär samma sak som igår, vilket betyder ingenting. Har kollat runt lite på hemsidor om New York. Längtar så mycket dit! Har även lyssnat på den här låten hela dagen :)

Ryan Adams - New York New York

Yesterday and today


.... DATUM: 2007-12-15 TID: 18:29:26
Idag kan jag stoltsera med att ha åstadkommit absolut nada.. Suck, och jag som har halva religionsarbetet kvar att skriva. Men jag skyller på att Internet har varit helt opålitligt idag också. Därför har jag inte kommit åt och blogga försen nu.
Det gick väl sådär på tyskan igår, tyckte att jag babblade på som en tok, men tydligen var det ändå tillräckligt bra för att få ett svagt MVG. Var hos tandläkaren också (vilket inte direkt är min favoritsyssla), men han sa att jag hade helt perfekta tänder, så då belv jag glad, haha ;) Träffade N också som "skulle in till stan". Men han tog första bussen tillbaka med mig. Var hos honom en stund och ägde honom på bluffstopp (hihi) och kollade på OC. Sedan blev det filmkväll med mamma och syrran..

Nu ska jag gå och kolla på julkalendern och äta lussebullar. Trevlig kväll :)

Guten Nacht


.... DATUM: 2007-12-13 TID: 22:13:55

image278
Passar på att visa dagens outfit, även fast jag vet att det är en gammal bild.. Hade i alla fall på mig samma sak idag, hann bara inte ta ett nytt foto.. ;)


Är fortfarande grymt irriterad på att Internet inte fungerar ordentligt här hemma och MSN är det bara att glömma just nu. Det känns som jag är helt avskärmad från världen när jag inte kan sitta och chatta om struntsaker med mina bejbs, haha. Men jag får väl försöka överleva tills det är fixat, vilket jag hoppas inte dröjer allt för länge...
Ska faktiskt snart gå och lägga mig eftersom jag måste vara superalert imorgon! Två inlämningar/redovisningar och jag kan inte direkt säga att jag är förberedd. Övade på min presentation på tyskan på min lillasyster men av någon anledning skrattade hon ihjäl sig när jag pratade, inte ett bra tecken.. Dessutom sitter jag just nu med trassligt och blött hår, så imorgon gott folk kommer jag nog se ut som en trollunge (vet att N kommer skriva att det gör jag ju alltid ändå..) haha.. Nehepp, nu får jag väl ta och försöka sova lite.. God natt! ?


Lucia


.... DATUM: 2007-12-13 TID: 17:33:52
image277
Idag är det som bekant Lucia och då tycker jag alltid att det blir lite mysigare. Det känns liksom som att det blir ett speciellt skimmer i luften. Dagen började med att jag hade en kvart på mig från det att jag vaknade tills att bussen gick, men kors i taket så lyckades jag hinna med den, en annan fråga är ju dock hur jag såg ut idag... Men det var i alla fall mysigt med lussefika på morgonen med klassen och av någon anledning blev jag och en viss E väldigt fnittriga. Hm, undrar vad det va i lussebullarna egentligen? Sedan fortsatte dagen med att alla (utom jag) vrålskrev på faktaartikeln medan jag inte gjort någonting alls. Kan säga att jag får ta igen det just nu när jag sitter och våndas över tyskan som ska redovisas imorgon. Uj uj, men det kommer ju att gå super, visst J! ;)

Nä, nu måste jag fortsätta plugga. Får ta vara på tiden då Internet fungerar, det har varit lite si och så med det de senaste dagarna. Glad Lucia på er! (Eller hur man nu säger..)

Stor nyhet


.... DATUM: 2007-12-12 TID: 18:35:07
image276
Jag måste bara berätta om mitt absoluta glädjeämne i livet just nu, jag ska till New York! Kan knappt tro att det är sant och för er som läst bloggen ett tag är nog
detta inlägg bekannt. Jag längtar verkligen jättemycket till den 23 mars då det bär iväg. Ska åka med pappa och vara borta hela påsklovet + några dagar efter lovet. Jag kan lova att det kommer bli en hel del tjat om New York den närmsta tiden, men ni får helt enkelt stå ut ;)
Dela gärna med er av era bästa New York-tips!

Sicko


.... DATUM: 2007-12-12 TID: 16:06:05

Vaknade när väckarklockan ringde i morse klockan halv sju. När jag skulle vända mig om i sängen för att stänga av den kände jag hur hela nacken var helt stel och gjorde fruktansvärt ont. Två sekunder senare märkte jag också hur ont jag hade i halsen och mina knän hade fastnat i en, om man säger, inte någon naturlig position. Efter en överläggning med mig själv i mörkret kom jag fram till att det inte var så stor idé att gå till skolan. Hade ändå inga lektioner förutom att jag och J hade bestämt att vi skulle plugga tyska på morgonen. Med ett stygn av dåligt samvete hoppades jag att hon skulle förlåta mig och la sedan långsamt ner huvudet på huvudkudden igen för att nacken inte skulle knäckas. Sov i ungefär en halvtimme innan mamma väckte mig och undrade varför jag inte var vaken. Kraxade att jag inte mådde så bra och skulle stanna hemma idag. Hon lät mig fortsätta sova och nästa gång jag vaknade var ungefär fyra timmar senare. Resterande tiden av dagen har jag inte gjort så mycket mer än att sitta framför TV:n och datorn. Har skrivit lite på faktaartikeln och "tänkt igenom" tyskan, men jag mår fortfarande inte så bra. Ska i alla fall försöka ta mig till skolan imorgon. Känner att jag nog skulle missa för mycket om jag stannar hemma. Nu ska jag gå och göra en kopp te och kura ihop mig framför senaste avsnittet av Gilmore Girls..


Vacker måndag


.... DATUM: 2007-12-11 TID: 18:58:05
image275
Nu i juletider skulle inte jag säga nej till Heidi Montags hår och smink. Hon är ju med i MTV's serie The Hills som följs slaviskt. Har hittat min soulmate i C vad gäller serien. Måste se det senaste, och sista avsnittet i säsong tre med henne snart! ♥

Great success?


.... DATUM: 2007-12-11 TID: 15:57:52

Idag var det dags för det sista nationella provet i matmatik för A-kursen. Kan väl säga att det gick sådär. När läreren sa "Nu får ni börja packa ihop", kom jag precis på svaret på den sista frågan och skrev ner det i panik. MVG, hejdå.. Men jag får väl vara nöjd i alla fall. Skyller på att det är massa tankar om allt möjligt som snurrar runt i huvudet just nu och det är alldeles för mycket att göra i skolan. Vill verkligen ha jullov nu! Längtar tills julafton hos farmor och farfar. Det ska bli så roligt!

image274
(Kan inte nog säga hur mycket jag saknar att vara ledig...)


Nej, nu måste jag minsann göra klart min faktaartikel och kanske börja förbereda den muntliga redovisningen i tyska. Läste precis att jag fick ett svagt MVG på det skriftliga provet i fredags, så nu är jag ordentligt motiverad att plugga lite extra hårt.

Kram på er så hörs vi senare!


Dagen so far


.... DATUM: 2007-12-10 TID: 12:30:50

Goderdager! Idag är jag (och övriga tjejor också) på allmänt flummigt humör. Vet inte om det är för att vi alla har fått lite för lite sömn i helgen eller för att vädret är så tråkigt att vi måste överkompensera genom att ha världens lägsta humor.

Höll på att komma försent i morse också tack vare bussen, men jag hann precis. Räddningen var att en viss kille höll upp hissdörrarna åt mig när jag kom springande med andan i halsen.

Nu ska jag gå iväg på workshop för att bearbeta min text. Ha det bra! :)


I don't wanna be


.... DATUM: 2007-12-09 TID: 15:31:29

Just nu är jag verkligen irriterad. Internet här hemma har fått för sig att jävlas med mig idag. Det har verkligen valt tillfället perfekt med tanke på att jag idag ska skriva klart mitt uppdrag i temakursen. Det blir ju lite svårt att skriva en faktaartikel utan fakta.. Jag kan verkligen inte förstå vad som har hänt, E har ju inte ens rört mitt Internet.. ;)

image273
Dagens enda ljusglimt är att One Tree Hill börjar igen ikväll! Åh vad jag har längtat till de nya avsnitten.

Men nu ska jag försöka få lite till gjort medan Internet verkar tröttna på att reda mig.

17 %


.... DATUM: 2007-12-08 TID: 14:04:11
image272
Marie Picasso vann igår! Egentiligen tyckte inte jag att det spelade någon roll vem som skulle vinna, men jag tror att Amanda klarar sig bättre på egna ben då hon får göra mer "sin grej". Dessutom passar Marie perfekt in för mig att skriva om i mitt samhällskunskapsarbete. Har precis börjat skriva det och hittills har jag skrivit 260 ord av 1500alltså ungefär 17 %. Men det kommer nog gå bra, har massa idéer! Tyskan igår gick också bra. Det är nog ganska typiskt mig att oroa mig för mycket inför prov, måste nog bli lite bättre på det.
Vad ska ni göra idag?

Torsdag 6:e december


.... DATUM: 2007-12-06 TID: 21:12:00

Ont i axeln, ont i huvudet men ändå ganska road är några ord som kan sammanfatta min dag.
Dagen började med att komma till skolan extra tidigt för att inse att jag blivit dumpad av J som hade bestämt sig för att strunta i vår pluggdejt, men det är helt okej, är inte sur på dig, inte alls.. Istället spenderade jag tiden med att prata med E (dock inte den "vanliga" E för hon var inte heller i skolan). De övriga i klassen (förlåt basgruppen) hade tagit sovmorgon och för vi skulle besöka Vin- och sprithistoriska museet. Vi skulle spela något rollspel vilket nog hade kunnat bli ganska kul, men gruppen jag var med i fick givetvis den enda scenen som inte fungerade.

Efter några timmar på museet försökte flickorna övertala mig att äta lunch med dem i stan, och hur gärna jag än velat så tog mitt samvete över. Jag var helt enkelt tvungen att plugga tyska, därav min onda axel. Blev nämligen tvungen att släpa hem min laptop för att få tillgång till det tyska ordbehandlingsprogrammet, suck! Den är sååå tung, förstår inte hur folk i skolan orkar släpa den fram och tillbaka varje dag. Tacka vet jag min egen
älskling!


Jag pluggade tyska som en galning i några timmar tills mamma påminde mig om att jag hade lovat att följa med henne och shoppa. Tyckte att jag förtjänade en liten paus så jag följde med. Köpte ingenting till mig själv, däremot hittade jag den perfekta presenten till min hemliga "julklappskompis". Tänker inte avslöja vad jag köpte eller vem det är, det får ni veta sen.

Nu ska jag fortsätta med den förbannade tyskan. Tror att det här inlägget är ett av de längsta i bloggens historia, så det är väl dags att avsluta härligheten här. Ha en trevlig kväll allesammans så hörs vi imorgon! ♥


Välkommen! :)


.... DATUM: 2007-12-05 TID: 17:59:22
Nu sitter jag hemma på mitt rum och har precis ätit mellis och kollat på dagens avsnitt av Gilmore Girls med älsade syrran. Som gummorna förutspådde, inte så mycket tyska har blivit gjort ännu. Men det kommer, det kommer! N kom i alla fall till skolan idag precis när jag slutade. Alltid roligt att träffa honom + att det är ju kul att få sällskap på den annars så tråkiga bussen. Berättade för honom att jag har en blogg, men lät honom försöka hitta den själv. Tydligen har han lyckats, haha!

0,0017 är eehh??


.... DATUM: 2007-12-05 TID: 11:56:20
Nu har jag precis gjort det första nationella provet i matte. Det blev lite blandade resultat tror jag. Vet att jag gjorde ett ordentligt slarvfel på G-delen men MVG-delen gick det bra på. Nu kommer dagen att fortsätta i pluggandets tecken och målet med dagen är att ha gjort klart förberedelserna inför tyskprovet på fredag. Uschanimej, gillar verkligen inte tyska!
image270
Förövrigt gjorde jag bort mig lite idag också. Vi har hissar i skolan och jag stog jättenära dörrarna när de öppnades. Jag trodde att det inte skulle vara någon inne i hissen, men helt plötsligt stog jag ansikte mot aniskte med en av skolans snyggaste killar. Vill ni veta vad jag sa? "- Oj, hjälp!" Hahah, herregud vad han kollade konstigt på mig.

I'm duktig :)


.... DATUM: 2007-12-04 TID: 13:52:09
image268
Nu sitter jag då här i skolan och jag kan stolt meddela att jag faktiskt har fått lite gjort idag. Men det är fortfarande långt kvar till mål och jag har räknat ut att hittills har jag skrivit 22 % av mitt samhällsarbete. Jag skriver om medias påverkan på kändisar, eller något liknande, haha. Har inte riktigt kommit på hur jag ska titulera min artikel. Men det ger sig väl med tiden hoppas jag. Just nu sitter jag i alla fall med underbaraste M och hennes ragg K och J som pluggar franska.

Tisdag


.... DATUM: 2007-12-04 TID: 10:47:37
Goder dager på er alla där ute i cyberspace ;)
Idag har jag lovat att plugga gärnet. Jag måste ha pluggat matte inför nationella provet imorgon och skrivit inledningen på mitt samhällsarbete innan jag får göra saker för skojjs skull. Framför allt blir det inget Ugly Betty eller Desperate Housewives förrens jag är helt klar med allt. Jag har blivit alldeles för slö den senaste tiden. Snart ska jag och mina underbara flickor, förutom T som inte är här idag, gå och äta lunch. Vet inte riktigt vad som står på menyn idag, men det finns säkert något gott. Ha en bra dag!

Almost lover


.... DATUM: 2007-12-03 TID: 10:15:44
Så var det dags för ytterligare en vecka. Fick inte så mycket gjort i helgen i alla fall. Kvällen igår spenderades med min söta lillasyster. Vi satt och läste och snackade i hennes rum som hon hade gjort jättefint.
Idag blir det plugg till minst klockan 15 i skolan. Har massor som måste bli gjort.
Det kommer nog bli en hel del lyssnande på denna låt också. Så fin!

A Fine Frenzy - Almost Lover

Första advent


.... DATUM: 2007-12-02 TID: 13:34:28
image266
Trevlig första advent på er allihopa! Idag blir det julbak här hemma, lussebullar! Men tyvärr kommer jag nog inte hinna baka så många bullar, måste nämligen plugga som en tok. Julpyntet åkte i alla fall upp igår, så nu börjar faktiskt julstämningen infinna sig, även fast det inte ligger en enda snöflinga på marken. På fredag ska jag shoppa julkappar, men har nästan ingen aning om vad jag ska köpa. Några klappar har jag dock redan fixat.

Så mycket att göra, så lite tid


.... DATUM: 2007-12-01 TID: 17:01:32
image264
Just nu spöregnare utomhus (ja, det vore ju konstigt om det spöregnade inomhus). Håller på och försöker plugga, men ärligt talat har jag inte lyckats få någonting gjort. Måste verkligen ta mig i kragen! Men det finns ju en dag i morgon också, för det är ju mycket roligare att lyssna på musik, kolla på mina favoritserier och chatta med kompisar än att skriva två uppsatser, plugga inför ett nationellt prov och skriva föreberedande text till tyskaprovet på fredag..

Nu är det jul igen


.... DATUM: 2007-12-01 TID: 14:12:29
image263
Nu känns det som att julen snart är här. Första december idag, första advent i morgon, första luckan i chokladkalendern öppnad och snart ska jag hänga upp adventsstjärnan i fönstret och hänga upp en ljusslinga på bokhyllan, först då är det riktig jul! Ni kanske också har märkt att jag har ändrat lite i färgerna och headern på bloggen. Kände att jag ville få in lite julkänsla här också. Så trevlig första december på er!