Gårdagen


.... DATUM: 2007-06-30 TID: 16:03:57

Gårdagen kan sammanfattas i ett antal punkter:

♥ Fick veta vilket gymnasium jag kommit in på.
♥ Sista dagen på jobbet (i alla fall för den här gången).
♥ Träffade N i stan när jobbet var slut.
♥ Åt familjemiddag hemma hos N.
♥ Åkte hem till S
♥ Kollade på fim hemma hos S med M, O och N.
♥ Kom hem klockan 24.

Idag är jag ganska trött efter tre veckors intensivt arbete. Äntligen börjar sommarlovet. Om en vecka åker familjen (och jag givetvis) till Öland. Ska verkligen bli jättehärligt!

Nu ska jag hjälpa pappa att plocka upp matvarorna och sedan städa mitt rum. Samtidigt rullar Måns senaste singel om och om igen på datorn. Ikväll spelar han i Nässjö, lycka till dem som är där!


Lyckorus


.... DATUM: 2007-06-29 TID: 08:14:06

Kollade nu på morgonen igen om hemsidan fungerar, och det gör den! Så med inte så lite pirr i magen loggade jag in och såg att JAG KOM IN! Just nu är det bara ren lycka som finns i kroppen. Egentligen kan jag ju inte säga att jag är förvånad över att jag klarade intagningsgränsen, men man vet aldrig vad som kan hända (tekniska strul och missförstånd). Det har varit problem så många gånger tidigare att jag inte ville ta ut något i förskott. Men nu känns det så otroligt skönt!


Irriterande


.... DATUM: 2007-06-28 TID: 22:36:47
Idag var det meningen att alla i Stockholms län som ska börja gymnasiet i höst skulle få sina intagningsbesked på nätet. Men givetvis fungerar inte hemsidan. Ah, jag blir tokig! Har försökt komma in hela dagen, men det står på hemisdan att det är serverfel, så jag får väl ge mig till tåls. Imorgon kommer i alla fall beskedet med post, är det meningen i alla fall...

Bloggen fyller år!


.... DATUM: 2007-06-28 TID: 17:35:50
image103
Igår var det sex månader sedan jag började blogga!
Det har varit en otroligt rolig och lärorik tid och när jag läser gamla inlägg märker jag hur mycket jag har utvecklats.
Meningen med bloggen var just för att föra anteckningar över mitt liv och sådant som är viktigt för mig just för tillfället.

Sedan 27 december har jag:
♥ Skrivit 170 inlägg och fått i genomsnitt tre kommentarer på varje.
♥ Ändrat desigen på bloggen många gånger (några alternativ kan ni se på bilden)
♥ Fyllt 16 år
♥ Gått ut grundskolan och sökt till gymnasium.
♥ Fått nya vänner och uppskattat mina gamla ännu mer.
♥ Spenderat många roliga stunder med nära och kära.

Hoppas att ni fortsätter följa bloggen då den går över i fas 2.
Då kommer ni bland annat få läsa om:
♥ Mitt sommarlov
♥ Tiden som gymnasieelev

Kramar till er alla
/
JohannaC

Working 8 to 16.30


.... DATUM: 2007-06-27 TID: 11:38:10

Just nu är jag på jobbet, jag har lunchrast.

Idag ska jag göra styrketräning när jag kommer hem. Hoppas att jag börjar märka lite resultat av träningen och orkar några fler repetitioner av övningarna.

Annars är det ett väldigt grått väder i Stockholm och när jag gick till bussen imorse spöregnade det. Vart tog det fina vädret från igår vägen? Igår träffade jag min morbror efter jobbet och vi tog en promenad och åt glass på Söder. Det var jättetrevligt! Köpte även mitt favoritte hos
Tea Center of Stockholm, Chineese Night heter det. Rekommenderas verkligen då grönt te innehåller antioxidanter som både är bra för huden och immunförsvaret.

Nä, nu måste jag hinna få i mig lite mat också innan det är "back to work". Ciao!


Let's get physical


.... DATUM: 2007-06-24 TID: 19:42:58

Har insett ett tag att min fysik inte är vad den borde vara. Ledskador har i flera år stoppat mig från att utföra så mycket fysisk aktivitet som jag egentligen skulle vilja göra. Men nu i sommar känns det som att jag måste ta tag i min kondition och styrka en gång för alla. När jag börjar gymnasiet i höst vill jag känna att jag har gjort så gott jag kunnat för att komma i form. Med att komma i form menar jag givetvis inte att viktmässigt ändra hur jag är. Jag är nöjd med hur mycket jag väger, egentligen borde jag till och med väga lite mer. Men det är konditionen och styrkan (framför allt i armarna) som måste fixas till typ NU!

För en vecka sedan gick jag med i
Made in lumpens träningsprogram. För att få tillgång till träningsprogrammet måste man registrera sig, men det är helt gratis. Sedan får man ett personligt utformat träningsschema baserat på ett antal frågor man får svara på om tidigare träningsvanor. Jag kan absolut rekomendera sidan då övningarna som visas inte behöver göras på ett gym eller med massa dyra träningsredskap, det går utmärkt att göra dem i hemmets lugna vrå.

Förhoppningsvis är detta ett steg på vägen till att få en starkare och friskare kropp. Har tidigare skrivit om sjukgymnastiken jag blev ordinerad att göra, men det rann ut i sanden. Men nu känns det som att jag äntligen har motivationen och tiden att ta tag i ett problem som hängt som ett mörkt moln ovanför mitt huvud.

Följ gärna mina (förhoppningsvisa) framsteg i bloggen. Ju fler som vet om att jag satsar och kan uppmuntra mig på vägen, desto lättare hoppas jag att det går.


Dagens fysiska aktivitet:
Gå/jogga 2.5 km


Hallelujah


.... DATUM: 2007-06-23 TID: 19:52:43
Idag har det varit en lugn dag med filmtittande, telefonpratande och tårtätande. Det finns inte så mycket annat att göra när det regnar ute. Lyssnat på musik har jag också gjort.


Jeff Buckley - Hallelujah
Den här låten har blivit synonym med min gamla klass (det känns konstigt att jag nu måste börja referera till den som gammal). Jag vet inte riktigt varför, men vi har alltid förknippat den med oss. På skolavslutningen när vi fick rosor av sexåringarna spelades den i högtalarna, och det var nog den mest känslosamma stunden under avslutningen. Att den dessutom har spelats under ett mycket känslosamt avsnitt av min favoritseria The O.C, gör ju inte saken bättre.


Upprörande


.... DATUM: 2007-06-22 TID: 18:57:37
Jag har precis upptäckt att det är någon som skirver kommentarer i andras bloggar och låtsas vara mig eller skriver att det är min beundrare och vill att folk ska kolla in min blogg. 
Nog för att jag blir smickrad över att det finns folk som gillar min blogg, men göm er inte bakom mitt namn. Jag hoppas att om man skriver under med sin bloggadress på en kommentar, ska kommentaren också komma från den som har bloggen.

Midsommarafton


.... DATUM: 2007-06-22 TID: 18:28:00
image102

♥ Klänning - H&M
♥ Kofta - H&M
♥ Leggings - H&M
♥ Halsband - Min lillasyster

Hoppas att ni alla har haft en fin midsommar (kanske inte vädermässigt, men i alla fall sällskapsmässigt). Själv har jag firat dagen med några kompisar i en slottspark, och nu blir det middag med familjen.

Trevlig midsommar på er allesammans!

Korta notiser


.... DATUM: 2007-06-21 TID: 18:44:03

Äntligen helg! Tre underbara lediga dagar med familj och vänner! Men just nu är pappa iväg och handlar midsommarmat, och han ringde precis och sa att både äggen och sillen är slut. Vad blir det får Midsommar utan ägg och sill??


Igår åt jag lunch med min faster. Hon är personalchef på företaget där jag sommarjobbar. Vi hade det jättetrevligt och efter lunchen gick vi och shoppade.


Jag har missat totalt att Veronica Mars börjat igen! Såg i City imorse att andra delen går ikväll. Det får jag absolut inte missa!


Ha en trevlig kväll allesammans!
/JohannaC


Cheap monday


.... DATUM: 2007-06-18 TID: 06:28:29
Är uppe tidigt idag för att hinna till jobbet. Resten av familjen ligger fortfarande och sover. Åh så skönt att få ha sommarlov på riktigt! Men jag ska inte klaga, har nog det bästa sommarjobbet man kan få när man är 16!

image101* Grön tröja - H&M
* Vitt linne - H&M
* Jeans - Cheap Monday
* Halsband - Gjort och fått av min syster




























Senaste tiden i bilder


.... DATUM: 2007-06-17 TID: 15:53:12

image100
♥ Min underbara klass som jag måste säga adjö till
♥ Två buketter med rosor jag fick när jag slutade skolan av farmor och farfar och mamma och pappa
♥ Fattaru som spelade på balen!
♥ Jag på Utö värdshus när vi firade farmors födelsedag!
♥ Linne med ankare på som jag köpte i onsdags
♥ Vit klänning jag superfyndade på H&M för 70:- (den hade kostat 398:-)
♥ Jordgubbshalsband jag fick av min syster när jag slutade skolan

Shopping


.... DATUM: 2007-06-14 TID: 21:10:09
Nu när jag har börjat tjäna egna pengar har det blivit en del shoppande. Bl a. fick ett par nya jeans från Cheap Monday följa med hem idag och ett fint linne med ankaren på från H&M. Mitt jobb ligger precis vid Götgatan, så det är inte lätt att låta bli att gå i affärer på hemvägen.

Sedan sist..


.... DATUM: 2007-06-12 TID: 18:51:01
.. har mitt liv förändrats drastiskt!

Jag kan börja med att berätta att vi tyvärr förlorade fotbollsmatchen mot lärarna med 4-2. Annars har de senaste dagarna varit bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig!!

Jag har:
♥ Fått sommarjobb som jag började på igår
♥ Ställt en tuppkam för första gången på en kompis
♥ Varit med om en jättefinskolavslutning dit hela familjen och farmor och farfar kunde komma.
♥ Gått på skolbal (lovar att lägga upp bilder på hur jag såg ut senare) där Fattaru var hemliga gäster!
♥ Firat farmors födelsedag på Utö.
Sett/träffat två "kändisar".
♥ Gjort hemsida till pappas företag

Ett tag framöver är det möjligt att det inte kommer bli så mycket bloggande, eftersom jag jobbar heltid på sommarjobbet. Men läs gärna gamla inlägg och kom med förslag på vad ni vill att jag ska skriva mer om!

Näst sista dagen


.... DATUM: 2007-06-07 TID: 07:51:08
Idag är det en fullspäckad dag..

♥ Fotbollsmatch mellan lärarna och oss elever i nian
♥ Utdelning av gamla brev och minneslappar vi skrev när vi var små
♥ Avslutningslunch med alla lärare vi haft under vår tid i skolan

♥ Fixa med presenter till lärarna

♥ Farmor och farfar kommer!

Aloe Vera


.... DATUM: 2007-06-06 TID: 15:06:56

Vi hade det jättekul hos H igår, haha. Jag var helt klart bättre än vad de någonsin kunnat tro på tv-spel!! Efter ett tag var jag helt inne i spelet och de fick nästan dra mig från tv:n när vi skulle äta.

image96


Min stora hjälte igår var i alla fall pappa! Aloe vera-gelen från Apoteket som han köpte fungerade verkligen. Från att ha kännt en superbrännande smärta på armarna, fick jag återigen lugn i sinnet. För alla er som bränner er i solen, aloe vera hjälper verkligen och för 69:- är det ett riktigt fynd!

Men trots att svedan har gått över, är jag fortfarande riktigt röd. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att huden ska få en jämn fär igen. Får nog "fylla i" det vita med brun utan sol. Eller??

Kräfta


.... DATUM: 2007-06-05 TID: 17:53:32
Ajaj! Idag har vi haft idrottsdag med skolan och varit ute hela dagen. Därför är det ingen underdrift att säga att jag just nu ser ut som en kräfta. Fy 1000:an vad det sviider. Hade på mig en T-shirt, så jag har fått väldigt konstiga streck på armarna. Det ser verkligen inte klokt ut! Hoppas bara att det går över till på fredag. Har hört att Aloe Vera ska hjälpa, så pappa har fått till uppdrag att köpa det innan han kommer hem..

Nu ska jag snart gå till H. Vi och några kompisar ska har spelkväll, haha. Jag och massa killar, men det blir nog kul ;P

Big girls don't cry


.... DATUM: 2007-06-04 TID: 18:38:49
Absolut bästa låten idag! Ska tänka på texten på avslutningen på fredag. Med tanke på hur många som fällde en tår eller två under min film idag blir det nog väldigt jobbigt på fredag...


Fergie - Big Girls Don't Cry

Film och ros


.... DATUM: 2007-06-04 TID: 08:08:21
Idag ska vi rensa ut våra skåp i skolan. Allt känns så definitivt nu när vi måste städa bort alla spår av våra år i skolan.

Vi ska också kolla på en film jag har gjort om våran tid tillsammans. Hoppas att den blir uppskattad, är faktsikt lite nervös. Alla tror att jag bara har gjort en film om
klassresan, men jag har hittat gamla videofilmer från när vi gick i ettan och uppåt! Jag tror att de flesta kommer få sig en chock, haha..

Dagen innehåller också brännboll med sexåringarna. Det är tradition att sexåringarna på skolan ska ge niorna en ros på avslutningen, som ett sätt att visa att "nu är det vi som tar över". Det är en jättegullig tradition och iår är det extra kul, eftersom min kusin går i sexårs på skolan. Hoppas att det går att ordna så att det är han som får ge mig en ros..



Collage


.... DATUM: 2007-06-02 TID: 19:36:54
Ett snabbt hopplock av några saker jag köpte idag. Orkade inte starta upp Photoshop, så det blev ett enkelt collage i gamla hederliga Paint..

image95

Shoppingrunda


.... DATUM: 2007-06-02 TID: 19:16:00

Det blev en shoppingtur i ett totalt igenproppat Stockholm idag. Verkade som att varenda stockholmare bestämt sig för att ta en shoppingtur på Drottninggatan idag. Lyckades få tag på det sista exemplaret av mascaran på Kicks i PUB. Ibland har man flyt som S brukar säga! Han var föresten också och shoppade i samma område som jag, men sa inget förens han ringde mig när båda var hemma igen. Han hade sett mig komma ut från H&M på Drottninggatan, men inte kommit fram och hälsat. Sånt gillas inte ;P  Vi hade i alla fall ett långt samtal om vad vi tror kommer hända under sommaren och när vi börjar gymnasiet i höst. Självklart kommer man tappa kontakten med många kompisar från skolan, men jag och S har lovat varandra att det aldrig ska hända oss..

image94
Vy över Stockholm från taket på mitt praoställe


Nu blir det pasta och filmkväll. Ha det så bra /JohannaC


100% waterproof


.... DATUM: 2007-06-01 TID: 14:39:25

På fredag är det skolavslutning. Jag misstänker starkt att det kommer bli en hel del tårar. Särskilt med tanke på att den här låten ska spelas under avslutningen. Det finns så många klassminnen till den låten att jag får en klump i halsen bara jag tänker på det..

image93

Därför känns det som att den vattenfast mascara är ett måste! Har hört mycket gott om Rimmel 100% Waterproof mascara, så det blir nog ett inköp under helgen.