Plugghelg


.... DATUM: 2012-09-16 TID: 13:18:30
Plugg, plugg, plugg. Så har den här helgen sett ut. Och som vanligt när jag har mycket plugg att göra hittar jag alltid något sidoprojekt. Denna gång har det varit att ta reda på så mycket som möjligt om denna tjej. Helt otroligt inspirerande och jag har nu fått för mig att lägga om alla mina (obefintliga) kost- och träningsvanor. Mer info om det senare! Nu ska jag faktiskt ta tag i själva pluggandet.. Känns ju logiskt att göra med tanke på tentan imorgon.. Gah!

En bild och några punkter


.... DATUM: 2012-09-13 TID: 21:58:50
 
Den här bilden är ganska talande för hur denna dag har varit..
1. På bilden syns alltså min middag. Lidl hade extrapris på Risifrutti XL, ibland får man lyxa till det som student.
2. Jag gick upp en timma tidigare än jag egentligen brukar för att hinna måla naglarna imorse. Blev någon ful rosaskimrig färg. Skyller på att det var så mörkt att jag inte riktigt såg vilken färg jag valde. 
3. Anledningen till den ovan nämnda middagen var att jag inte hann äta lunch i skolan (något geni hade kommit på att det är superbra att lägga en föreläsning kl. 10-13 och sedan ett seminarium kl. 13-15. Vad hände med lunchrasten?!!) så det blev lunchlåda hemma istället vid 17-tiden. 
 
Imorgon blir det möte på förmiddagen med projektgruppen i managementkursen. Vi har fått ett case som vi ska komma på en lösning till innan tisdag eftermiddag. Alltså bara ett dygn efter tentan på all kurslitteratur. Åh vad det kommer att bli en rolig helg..... Men först ska jag sova! A har redan somnat, igen.. 

Flygande Kurre


.... DATUM: 2012-09-13 TID: 08:39:09

A lyckades riktigt bra med middagen igår! Flygande Kurre bjöds det på, vilket är Flygande Jakob men med kassler istället för kyckling. Jag hann dessutom räkna klart min seminarieuppgift och duscha innan maten stod på bordet! Efter middagen tog dock A's krafter slut totalt, så han somnade i sängen medan jag pluggade lite till och kollade på Bonde söker fru med tända ljus. Inte helt fel faktiskt. 

Ny dag, nya tag


.... DATUM: 2012-09-12 TID: 18:24:29
//Morgonens lyxiga frukost och A's försök till att göra ett <3 med händerna...//

Idag blev det en riktig fixardag (trots att jag kanske egentligen borde fokuserat på pluggandet). Både jag och A känner oss mycket piggare och han var till och med iväg till skolan på seminarium. Därför kändes det välbehövligt att tvätta bort alla sjukdomsbasilusker som huserade i lägenheten. Detta infall ledde till att jag idag har tvättat åtta fullproppade tvättar, städat badrummet skinande rent och diskat all gammal disk som har stått sedan vi blev sjuka för en vecka sedan.. Ska bli så skönt att duscha med nytvättade handdukar och gå och lägga sig i nytvättade lakan! 
 
Nu sitter jag och försöker lösa en uppgift som måste vara klar innan seminariet imorgon. Lite klurigt med tanke på att jag inte kunde gå på föreläsningen där de gick igenom hur man ska tänka... Och A stör mig dessutom hela tiden. Han hävdar att jag ska ta hand om hans tvätt, som just nu ligger fint ihopvikt i en hög på sängen och redo för honom att bara lägga in i garderoben. Men nej nej, jag ska visst göra allt i det här förhållandet.. (Förutom att laga dagens middag, för det ska nämligen han göra!! Iiiih, hur ska det gå?! Återkommer med resultatet!)
 
Ska återgå till att försöka lösa seminarieuppgiften nu, så att jag kan kolla på säsongspremiären av Bonde söker fru med gott samvete. Är taggad som tusan!

Värmande för både mage och öga


.... DATUM: 2012-09-12 TID: 09:00:00

Som de sjuklingar vi är blir det mycket tedrickande just nu. Innan jag flyttade hemifrån i våras har ICA varit min enda källa till matinförskaffande. Men nu för tiden har jag börjat utforska Sveriges utbud av matvarubutiker, nästan så att jag kan säga att det har blivit till en hobby att hitta veckans bästa materbjudanden och upptäcka nya varor. En ny favorit är teet från Garant (som finns att hitta på både Willys och Hemköp). Inte nog med att det är väldigt gott, att kartongerna är så himla söta gör ju inte saken sämre. Dagens förkylnings-(och vardagsmorgons-)tips! /Sörplar i mig en kopp till :)

Superduperfancy


.... DATUM: 2012-09-11 TID: 22:06:44

Använde mina sista krafter för dagen till att laga middag. Superduperfancy pasta och köttbullar med tomatsås. (Vi behöver kanske inte prata om att såsen var från ICA Basic och köttbullarna var färdiga frysta som värmdes i micron..) Är man sjuk så är man.

A kom hem ifrån röntgen tillslut, men får inte provsvar förrän imorgon. Förhoppningsvis gör den nya medicinen susen. Otroligt irriterande att han först fick fel medicin. Stackarn hade kunnat må mycket bättre redan nu..


Paradise!


.... DATUM: 2012-09-11 TID: 14:42:00

 
Något fantastiskt som faktiskt hände för inte så länge sedan var att jag fick gå på Coldplay-konserten! Jag hade förlikat mig med tanken på att inte få lyssna på mitt favoritband denna gång (såg dem när de var i Stockholm förra gången) utan istället lyssna på konserten via P3 eller sitta utanför Stadion för att försöka insupa stämningen. Men tji fick jag, för på lunchrasten ringde A;
 
A - Vad ska du göra ikväll?
Jag - Lyssna på Coldplaykonserten, på radio... *djup suck*
A - Skulle du hellre vilja gå och lyssna på dem live?
Jag - Är Jorden rund?! Kan fåglar flyga?! Älskar jag min pojkvän mer än allt annat?! *euforisk lycka*
 
Han hade lyckats få tag på två biljetter! Blev så fantastiskt glad och kunde inte tänka på något annat resten av dagen. Så vid 17-tiden gick vi ifrån lägenheten (lyx med gångavstånd!) mot Stadion. Kön såg ut att vara milslång, men vi kom in relativt fort ändå. Till skillnad från förra gången, då vi hade sittplatser, fick jag nu uppleva en konsert på parkett. Det var verkligen en helt annan känsla att stå mitt i folkhavet än att sitta på läktaren som en betraktare. Dock blev jag otroligt trött mot slutet, det tog verkligen på krafterna att stå upp i nästan 6 timmar utan att äta eller dricka något (vi ville/kunde ju inte lämna våra superplatser!). 
 
 
När Coldplay äntligen gick ut på scenen efter två förband, fylldes Stadion av en fantastisk stämning! Deras inledningsnummer med fyrverkerier och armbanden (som alla i publiken hade blivit tilldelade) lyste upp hela Stockholm kändes det som. Verkligen en fantastisk upplevelse! Och sen följde den ena favoritlåten efter den andra. Jag har gjort en spellista med alla låtarna ifrån kvällen som ni kan lyssna på HÄR!
 
 
+ Stämningen (armbanden! A's armband började lysa igen imorse, hur knäppt som helst eftersom de var datorstyrda..)
+ Inledningen
+ Fix You, alltid bäst <3
- Att jag blev extremt trött mot slutet
- Lite sisådärbra förband, Coldplay borde kunna bättre än så.
= ÄR SÅ SJUKT GLAD ATT JAG FICK GÅ! 

Ymk ymk


.... DATUM: 2012-09-11 TID: 11:54:41

Så försvann sommaren.. Utan att bloggen fick följa med. Hände inte så mycket roligt, tyvärr mest tråkiga saker. Och när tillräckligt med energi äntligen hade samlats ihop för att kicka igång höstterminen på bästa sätt, är det ju självklart att jag drar på mig en dunderförkylning. Mest synd är det dock om stackars pokjvännen som har varit sjuk till och från sedan början av augusti och nu antagligen har utvecklat en lunginflammation. As we speak är han påväg till Sofiahemmet för lungröntgen medan jag är kvar hemma och oroar mig och gör ett halvhjärtat försök till att plugga. Som om inte pluggångesten var tillräcklig när jag var frisk och kunde gå på föreläsningarna, nu har jag dessutom missat massor i skolan och ligger efter i läsningen eftersom alla bokstäver flyter ihop på sidorna på grund av feberyrsel. Tenta på måndag där innehållet i böckerna ovan ska avhandlas, tjoho! 
 
Sådär, känns nästan lite bättre efter att få babbla av sig. Hoppas på att friskna till tills imorgon, missar helst inte morgonföreläsningen.. (Även om det känns lite väl optimistiskt att tro att jag ska komma iväg på den..)